Θα ταξιδέψεις τα Χριστούγεννα; Δες τι πρέπει να οργανώνεις εν μέσω Covid

Θα ταξιδέψεις τα Χριστούγεννα; Δες τι πρέπει να οργανώνεις εν μέσω Covid

3 συμβουλές για να κάνεις το ταξίδι σου ευκολότερο και ασφαλέστερο.

Μετά από ενάμιση χρόνο κοινωνικής αποστασιοποίησης και απαγόρευσης ταξιδιών ανά τον κόσμο, επιτέλους τα φετινά Χριστούγεννα θα έχουν κάτι από τη λάμψη της προ-κορονοϊού εποχής!

Οι περισσότερες χώρες του εξωτερικού έχουν ανοίξει τα σύνορά τους για τους ταξιδιώτες και όπως όλα δείχνουν αυτές οι γιορτές μπορούν να πάρουν το χρώμα και τη διάθεση που θα τους δώσουμε! Μπορεί το 2020 και 2021 να ήταν μια χρονιά γεμάτη ανατροπές, το τέλος αυτής της χρονιάς όμως θέλουμε να είναι μαγικό!

Αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις αυτά τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά σε χώρα του εξωτερικού, πρέπει να ακολουθήσεις συγκεκριμένες ταξιδιωτικές οδηγίες που προτείνουν όχι μόνο ο ΠΟΥ αλλά και η χώρα σκοπεύεις να επισκεφθείς. «Δεν νομίζω ότι ο κόσμος θα επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν πριν από την πανδημία, ακόμα τουλάχιστον», λέει η ταξιδιωτική πράκτορας Diane Sherer, από το Beyond Travel της ΗΠΑ. «Ο κόσμος όμως σίγουρα θα ταξιδέψει!»

Μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα: 26 ιδέες για να γίνει ο Νοέμβρης ο πιο γιορτινός μήνας

natassasidirokastritou xristoygenna

Εάν λοιπόν σκοπεύεις κι εσύ να σχεδιάσεις μια απόδραση για τις φετινές διακοπές, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή. Γι' αυτό πριν ξεκινήσεις να κλείνεις αεροπορικά και διαμονή, βάλε στο νου σου 3 συμβουλές για να νικήσεις «τη βιασύνη» και τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις.

1. Κάνε κράτηση νωρίς

Αν και είναι δελεαστικό να περιμένεις μέχρι τη στιγμή που πλησιάζουν οι ημερομηνίες του ταξιδιού για να κλείσεις τα εισιτήριά σου, η Sherer συνιστά να κάνεις τις κρατήσεις σου το συντομότερο δυνατό για να εξασφαλίσεις τη θέση σου. «Τα ταξίδια για την εορταστική περίοδο αυξάνονται», λέει. «Η συμβουλή μου; Κάντε κράτηση τώρα! Είναι καλύτερα να έχετε κάτι στα χαρτιά παρά να αγωνιάτε τον Δεκέμβριο».

Απλώς βεβαιώσου ότι έχεις διαβάσει τις πολιτικές ακύρωσης, είτε γιατί η χώρα σου μπορεί να βρεθεί σε καραντίνα της τελευταίας στιγμής, είτε γιατί θα συναντήσεις μια απροσδόκητη κακοκαιρία είτε γιατί μπορεί να σημειωθεί μια ξαφνική αύξηση κρουσμάτων COVID-19 στην πόλη που πρόκειται να επισκεφθείς. «Τα ξενοδοχεία προσφέρουν γενναιόδωρες πολιτικές ακύρωσης, ακόμη και τις διακοπές», λέει η Sherer. "Φαίνεται να διαρκούν από 30 ημέρες έως 72 ώρες ανάλογα με την ιδιοκτησία. Οι αεροπορικές εταιρείες εξακολουθούν να προσφέρουν πιστώσεις για ακυρωμένες πτήσεις, σε αντίθεση με επιστροφές χρημάτων. Προτείνω πάντα να αγοράζετε το εισιτήριό σας πάντα με ταξιδιωτική ασφάλιση για να βεβαιωθείτε ότι είστε καλυμμένοι σε περίπτωση ακύρωσης».



2. Σχεδίασε το ταξίδι σου εκ των προτέρων

Όταν επιλέγεις τον προορισμό σου, θα πρέπει επίσης να μελετήσεις τις απαιτήσεις για την είσοδό σου στη χώρα. Ποια είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ακολουθούνται σύμφωνα με το εκάστοτε Υπουργείο Υγείας της χώρας, σε ποιους χώρους είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και τι συμβαίνει με την είσοδό σου σε χώρους ψυχαγωγίας.

Εάν δυσκολεύεται να βρεις άκρη, ένας επαγγελματίας στον τουρισμό μπορεί να σε βοηθήσει και να σε κατατοπίσει. «Ένας ταξιδιωτικός σύμβουλος μπορεί να σας βοηθήσει σε όλα, από τις προ-ταξιδιωτικές φόρμες έως την ενημέρωση για τους κανονισμούς που ισχύουν στην χώρα προορισμού σας», λέει η Sherer.

3. Γίνε δημιουργική

Εάν φοβάσαι να βρεθείς σ΄ένα ξενοδοχείο με πολύ κόσμο, που δεν γνωρίζεις, μπορείς απλά να νοικιάσεις ένα διαμέρισμα. Αν σκοπεύεις να κάνεις διακοπές με φίλους, ακόμα καλύτερα. Θα μπορείτε μαζί να νοικιάσετε ένα σπίτι που θα σας εξασφαλίσει άνεση και ασφάλεια.

«Η ενοικίαση ενός διαμερίσματος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να είστε μαζί με την οικογένειά σας ή με τους φίλους σας», λέει η Sherer. «Έχεις την ιδιωτικότητά σου ενώ παράλληλα νιώθεις ασφαλής ως προς τις προφυλάξεις του Covid».