Απειλείται το Netflix; Η Disney το κοντράρει με τεράστιες επενδύσεις στις δικές της πλατφόρμες

Νατάσσα Σχοινά
Απειλείται το Netflix; Η Disney το κοντράρει με τεράστιες επενδύσεις στις δικές της πλατφόρμες

Αν ενθουσιάστηκες με τον Mandalorian, λογικά πρέπει να ετοιμάζεσαι για πολλά περισσότερα από την Disney.

Το Netflix έχει γίνει το όνομα που συζητιέται ανάμεσα σε κάθε παρέα. Ανεξάρτητα από γούστα και ηλικία. Είναι η κινηματογραφική βιβλιοθήκη. Το βίντεο κλαμπ που επισκεπτόσουν στα νεότερα χρόνια σου και που τώρα έχει βρει τον τρόπο του να έρθει στην οθόνη του υπολογιστή και της τηλεόρασής σου. Αν κάποιος σου πει να κατονομάσεις μερικούς τίτλους ταινιών ή σειρών που είδες πρόσφατα, εύκολα θα φτιάξεις ένα top 10.

Για να μη μιλήσουμε για την περίοδο της καραντίνας που το Netflix έπαιζε non-stop σε μία προσπάθεια να γεμίσουν διασκεδαστικά και παραγωγικά οι ώρες του εγκλεισμού και είδε τρομαχτική άνοδο στην προτίμηση των χρηστών. Αναμενόμενα, η επιτυχία του δημιούργησε ακόμα πιο πρόσφορο έδαφος ώστε κι άλλες συνδρομητικές υπηρεσίες να έρθουν στο προσκήνιο, όπως αυτή της Disney.

black and white film GIF

Η Disney έχει όλες τις προδιαγραφές

Με την Disney έχουμε μεγαλώσει. Και θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε. Οι παραγωγές που έχει παραδώσει στο κοινό, είτε αυτές των κινουμένων σχεδίων είτε αυτές της θυγατρικής της, Marvel, με όλο το σύμπαν υπερηρώων που έχουν αναδείξει, ανήκουν πλέον στις all-time favorite επιλογές. Οι δε ταινίες έχουν προκαλέσει τη δημιουργία των αντίστοιχων σειρών στο Disney+. Και εδώ είναι το θέμα…

Η Disney σκοπεύει μέσα στο 2022 να ξοδέψει 33 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις για νέες ταινίες και σειρές για τις συνδρομητικές της υπηρεσίες, Disney+, Hulu και ESPN+. Οκτώ περισσότερα εκατομμύρια από αυτά που ξόδεψε την προηγούμενη χρονιά. Τι σημαίνει αυτό, δηλαδή;



Disney VS Netflix

Η Disney κατά πάσα πιθανότητα θα κοντράρει στο κομμάτι του streaming το Netflix, το οποίο, μάλιστα, ξεπέρασε στις επενδύσεις κατά 13 δισεκατομμύρια δολάρια. Όσον αφορά στους συνδρομητές, το Disney+ -που δεν έχει φτάσει ακόμη σε όλες τις χώρες- έχει 118 εκατομμύρια σε σχέση με τα 214 εκατομμύρια του Netflix.

«Η αύξηση έχει γίνει εξαιτίας υψηλότερων επενδύσεων για να στηρίξουμε την DTC (Direct To Consumer) επέκταση και γενικά δεν έχει σημαντικά προβλήματα στην παραγωγή λόγω COVID-19», είπε η εταιρεία.

https://www.instagram.com/p/CWtNnRfLAUZ

Φυσικά, το Netflix δεν είναι ο μόνος ανταγωνιστής της Disney, αφού συνδρομητικές, όπως το HBO Max, έχουν να παρουσιάσουν ήδη σημαντικές παραγωγές. Ωστόσο, και μόνο αν λάβουμε υπόψιν ταινίες, όπως οι Avengers και οι ήρωές τους, κλασικές ταινίες κινουμένων σχεδίων και νέα entries που έκαναν θραύση, όπως το «The Mandalorian» αναμένουμε μεγάλα πράγματα από τη συνδρομητική πλατφόρμα της Disney.

Δες παρακάτω μερικές από τις σειρές που έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο Disney+ και ενθουσίασαν το κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Jeremy Renner - Hawkeye: Το πρόβλημα υγείας που ενώνει τον ηθοποιό με τον ήρωα της Marvel

Το Maid του Netflix σε κάνει να εκτιμάς την αξία μίας «ζεστής» αγκαλιάς

Το 2022 θα είναι η χρονιά του gaming! 5 παιχνίδια που ανυπομονούμε να παίξουμε