Το 2022 θα είναι η χρονιά του gaming! 5 παιχνίδια που ανυπομονούμε να παίξουμε

Νατάσσα Σχοινά
Το 2022 θα είναι η χρονιά του gaming! 5 παιχνίδια που ανυπομονούμε να παίξουμε

Επιστημονική φαντασία, μάχες, επικές πριπέτειες, εξερευνήσεις και όλα όσα πρόκειται να δούμε.

Το λανσάρισμα του Cyberpunk 2077 τον περσινό Δεκέμβριο προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο μεγαλύτερο μέρος της κοινότητας των gamers. Bugs, δυσλειτουργίες και κολλήματα που κανείς δε φανταζόταν ότι θα έβλεπε όχι μόνο σε ένα τόσο πολυδιαφημισμένο και πολυαναμενόμενο παιχνίδι αλλά και από τη CD Projekt που έχει παραδώσει στο κοινό ένα από τα καλύτερα games όλων των εποχών: τον Witcher (σ.σ. Το θετικό είναι ότι η παραγωγή του παιχνιδιού ακόμη δουλεύει πάνω στο παιχνίδι για να τα φτιάξει όλα αυτά, αλλά και πάλι το αρχικό hype η αλήθεια είναι πως έχει φύγει).

Επειδή, όμως, το 2021 σιγά-σιγά έρχεται στο τέλος του, κάπου εδώ έρχεται η ώρα για τη λίστα των τίτλων που ανυπομονούμε να έρθουν μέσα στο 2022. Παιχνίδια κάθε είδους, συνέχειες προηγούμενων, ήδη γνωστών ιστοριών αλλά και νέα ξεκινήματα θέτουν τις βάσεις για ατελείωτες ώρες αγνού, τίμιου gaming με το χειριστήριο στο χέρι.

Πάμε να τα δούμε.

1. God of War: Ragnarok

Εντάξει, το God of War μιλάει ως τίτλος από μόνος του. Η Sony και το Santa Monica Studio φέρνουν τη συνέχεια της ιστορίας του βραβευμένου παιχνιδιού και ο Κράτος με τον Ατρέα ταξιδεύουν στα 9 Βασίλεια διερευνώντας και ζητώντας απαντήσεις λίγο πριν τη μάχη της προφητείας που θα φέρει το τέλος του κόσμου aka Ragnarok. Επειδή, λοιπόν, δεν υπήρχε καμία περίπτωση το έργο τους να είναι εύκολο, πέρα από τις αναζητήσεις και τα καταπληκτικά τοπία που θα σε αφήσουν να κοιτάς την οθόνη ξεχνώντας να παίξεις, στον δρόμο σου θα βρεις μέχρι και θεούς της Σκανδιναβίας και τέρατα για να πολεμήσεις. Δηλαδή, ok, πόσο πιο επικό πια;




2. Starfield

Σου αρέσει το διάστημα; Είχες σκεφτεί ποτέ να ταξιδεύεις σε άλλους πλανήτες φορώντας στολή και αφήνοντας ό,τι έχει να κάνει με τη Γη πίσω σου; Το Starfield έρχεται στο Xbox και είναι ακριβώς το παιχνίδι που χρειάζεσαι για να ενθουσιαστείς. Διαδραματίζεται περί το 2310, παράλληλα, υπάρχει και ένας Πόλεμος Αποικιών και ο κάθε παίκτης είναι μέρος ενός οργανισμού με διαστημικούς εξερευνητές. Φυσικά, κάνεις customization στον χαρακτήρα σου και μπορείς να παίξεις είτε με πρωτοπρόσωπη είτε με τριτοπρόσωπη οπτική. Ας πούμε και κάτι πολύ βασικό. Η βραβευμένη ομάδα του Fallout 4 έχει αναλάβει το project του Starfield, οπότε σίγουρα αυτό το fact μάς προδιαθέτει για κάτι με μεγάλο potential.




3. Horizon Fobidden West

Μακρινοί, εξωτικοί τόποι, αλλόκοτα πλάσματα και νέες φυλές κυριαρχούν στον κόσμο της Sony. Η Γη δεν έχει πια την εικόνα που είχε και η ζωή σε αυτήν οδεύει προς τον αφανισμό. Η φύση μοιάζει να επιτίθεται με άγριες καταιγίδες, ενώ τα απομεινάρια των ανθρώπων πλήττονται από μία ασταμάτητη πανώλη. Κανείς δε γνωρίζει το γιατί αυτής της μοίρας. Μέσα σε όλα αυτά, εσύ είσαι η Aloy, ένα δυναμικό και ατρόμητο κορίτσι που αψηφά τους κινδύνους για να λύσει τα μυστήρια και να επαναφέρει την τάξη, ξετυλίγοντας συνάμα και ένα μαγευτικό αρχαίο παρελθόν.




4. Hogwarts Legacy

Εχμ, ναι, τουλάχιστον συγκίνηση που ο κόσμος του Harry Potter και της J.K. Rowling ετοιμάζεται στα νέα παιχνίδια για τις κονσόλες. Δηλαδή, αυτό που φανταζόσουν τόσα χρόνια -το να είσαι μαθητής στο Hogwarts- θα γίνει πραγματικότητα με γραφικά νέας γενιάς. Θα διαλέγεις τον Οίκο που θες, τα μαθήματα που θα παρακολουθείς, θα φτιάχνεις φίλτρα, θα εξημερώνεις μαγικά πλάσματα, θα κάνεις περίπατο μέχρι και στο Απαγορευμένο Δάσος. Νιώθεις κι εσύ έναν ενθουσιασμό στην ατμόσφαιρα;




5. Avatar: Frontiers of Pandora

Όταν το 2009 το Avatar έφτασε στους κινηματογράφους αποτέλεσε φαινόμενο και ενθουσίασε κριτές και κοινό τόσο με το story του όσο και με τα καταπληκτικά γραφικά. Το 2022, η εμπειρία μεταφέρεται στο gaming από τη Ubisoft με ένα παιχνίδι σε πρώτο πρόσωπο που επιτρέπει στους παίκτες να εξερευνήσουν το Δυτικό Μέτωπο της Πανδώρα. Σκέψου όλες τις μαγευτικές σκηνές με τα φυτά που εκπέμπουν φως ή τα ιδιαίτερα πλάσματα που κατοικούν εκεί να περνούν δίπλα σου, ακόμα και να τα ιππεύεις. Απλά... wow!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Netflix φέρνει παιχνίδια! 5 σειρές που θα παίζαμε όλη μέρα στο κινητό (εκτός από το Squid Game)

3 video games για εσένα που είσαι ανταγωνιστική και λατρεύεις το μυστήριο

Ποιος θα γίνει ο νέος James Bond μετά τον Daniel Craig; Τα στοιχήματα δίνουν τον νικητή