Χρόνια Πολλά Kevin Costner! 10 ταινίες του ηθοποιού που πρέπει να δεις - Όχι μόνο τον Σωματοφύλακα

Πατούλια Κατερίνα
Χρόνια Πολλά Kevin Costner! 10 ταινίες του ηθοποιού που πρέπει να δεις - Όχι μόνο τον Σωματοφύλακα

Πριν τον Brad Pitt και τον Leonardo DiCaprio, ο Kevin Costner ήταν το απόλυτο αρσενικό του Hollywood. Γεννημένος την 18η Ιανουαρίου του 1955, ο γόης του σινεμά έχει γενέθλια και τον γιορτάζουμε με τις ταινίες του που άφησαν εποχή!

O υπέροχος κύριος Costner. Η αφίσα του στον ρόλο του Σωματοφύλακα στην αγκαλιά της Whitney Houston τιμούσε κάθε τοίχο σε δωμάτιο έφηβου κοριτσιού στη δεκαετία του 80.

Σήμερα ο Kevin Costner θα κλείσει τα 67 και δεν μπορούμε παρά να θυμηθούμε τις ταινίες που πιθανότατα σου ξέφυγαν με τον Kevin στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι κριτικοί δεν εκθείασαν ποτέ με σθένος το υποκριτικό ταλέντο του ηθοποιού και οι ειδικοί στη μουσική δεν επιβράβευσαν το ταλέντο του στην country μουσική. Ο ίδιος κατάφερε να κερδίσει και Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα στην καριέρα του, κλείνοντας τα στόματα όσων των αμφισβήτησαν ενώ την ίδια στιγμή κατάφερνε οι ταινίες του, η μία μετά την άλλη να γίνονται νούμερο ένα στο box office!

Ο Costner πάντως συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, να αγνοεί τους θορύβους και να γοητεύει, είτε στον κινηματογράφο, είτε στη σκηνή. Κι εμείς είμαστε μαζί του.

1. Χορεύοντας με τους Λύκους



Η ταινία του 1990 προτάθηκε για 12 βραβεία Όσκαρ με τον Costner να λαμβάνει τα δύο, εκείνο του καλύτερου Σκηνοθέτη και της Καλύτερης ταινίας στη χρονιά της, κατάφερε να αναζωογονήσει την κατηγορία των western ταινιών στο Hollywood. Το 2007, το Dances with Wolves επιλέχθηκε για διατήρηση στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντικό έργο.
Το έτος 1863 ο υπολοχαγός Τζον Ντούμπαρ τραυματίζεται στον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο. Θέλοντας να ξεπεράσει τον τραυματισμό του,πηγαίνει στην Νότια Ντακότα με στόχο να εντοπίσει μια στρατιωτική βάση. Στην πορεία όμως, θα καταφεύγει σε καταυλισμό Ινδιάνων, όπου θα αναπτύξει σχέσεις με αυτούς τους ανθρώπους και θα δεθεί τελικά με αυτούς.

2. Ο Σωματοφύλακας



Ο Kevin γίνεται σωματοφύλακας της εκκεντρικής ντίβας της ποπ Rachel Marron που υποδύεται η Whitney Houston. H ταινία υπήρξε τεράστια εισπρακτική επιτυχία παρότι ο Costner και η Houston προτάθηκαν για το Χρυσό Βατόμουρο χειρότερης ερμηνείας της χρονιάς εκείνης.
Το soundtrack μας έκανε να τραγουδήσουμε ρυθμικά εκατοντάδες φορές «And I will always love you», κοιτώντας τις αφίσες του Costner.

3. Robin Hood: Ο πρίγκιπας των κλεφτών



1991 και μετά το επικό Χορεύοντας με τους Λύκους, ο Costner γίνεται προστάτης των φτωχών. Ο Costner πιάνει τόξο και βέλη για να σώσει την καλή του Μarian και η ταινία γίνεται τεράστια εισπρακτική επιτυχία, με τον Bryan Adams να ντύνει την ταινία με την βραχνή χροιά του και το επικό «Everything I do, I do it for you».

4. JFK


https://www.instagram.com/tv/CXuFIf5Jaot/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Την ίδια χρονιά, το 1991, η ταινία JFK, η ιστορία που χαράχτηκε στη μνήμη μας, βάζει ξανά τον Costner στις οσκαρικές ταινίες, σε αυτό το δημιούργημα του Oliver Stone. Η ταινία εξετάζει τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και φέρεται να υιοθετεί την άποψη του πρώην εισαγγελέα της Νέας Ορλεάνης, Τζιμ Γκάρισον τον οποίο και ενσαρκώνει ο Costner. Ο Γκάρισον υπέβαλε κατηγορίες εναντίον του επιχειρηματία της Νέας Ορλεάνης Κλέι Σόου ( στην ταινία τον υποδύεται ο Τόμι Λι Τζόουνς) για την υποτιθέμενη συμμετοχή του σε συνωμοσία για την δολοφονία του Πρόεδρου των ΗΠΑ. Ο συγκλονιστικός μονόλογος του Kevin αποτελεί μία από τις αγαπημένες του στιγμές στον κινηματογράφο και στην πορεία του ως ηθοποιός.

5. Η κυρία και ο Ταύρος - Bull Durham



Με ελάχιστο μπάτζετ που δεν ξεπέρασε τα 7,5 εκατομμύρια δολάρια, ο Kevin έχει την Susan Sarandon στο πλευρό του και καταφέρνουν να δημιουργήσουν την πιο εναλλακτική ρομαντική κομεντί του 1988 με απίθανη χημεία και έσοδα που ξεπέρασαν τα 58 εκατομμύρια δολάρια. Aν πάλι σου αρέσει ο Kevin ως αθλητής δες το Tin Cup με τη Ρενέ Ρουσό.



Τρίτη εναλλακτική με τον Kevin ως παίκτη του baseball, το For the Love of the Game



6. Ο Ταχυδρόμος



1997 και ο Costner επιστρέφει στις ταινίες αποκάλυψης και φαντασίας που θύμιζε ένα νέας εποχής γουέστερν. Οι κριτικοί τη μίσησαν, ο κόσμος δεν την είδε αλλά ο τρόπος που απεικονίζει το 2013 σε έναν φανταστικό κόσμο, θα σε κάνει να την δεις ευχάριστα.

7. Waterworld

Η μεγάλη αποτυχία του Ταχυδρόμου το 1997, πιθανότατα οφείλεται στην ακόμα μεγαλύτερη αποτυχία του Waterworld το 1995. Η ταινία τοποθετείται στο 2500 μετά Χριστόν όπου η γη έχει γίνει μια απέραντη θάλασσα με μικρά σημεία στεριάς. Το Waterworld στοίχισε όσο καμία άλλη ταινία της εποχής της και οι κριτικές ήταν ανάμεικτες για την ταινία περιπέτειας που ο Costner ακόμα προσπαθεί να ξεπλύνει ως την μεγαλύτερη αποτυχία του.


https://www.instagram.com/p/CDUbg2Np7Sl/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

8. Mr. Brooks

2007 και ο Kevin Costner αφήνει στην άκρη τον ρόλο του γόη για να υποδυθεί τον Mr Brooks σε ένα ψυχολογικό θρίλερ για γερά νεύρα με ανατροπές που ξαφνιάζουν.

9. Μessage in a bottle

Το 1999 o Kevin συνεργάζεται με την Robin Wright Penn σε μια ξεχωριστή ρομαντική κομεντί για τα γράμματα που μπαίνουν σε μπουκάλια στη θάλασσα και μπορούν να αλλάξουν τη ζωή των ανθρώπων.

10. Οι φήμες λένε – Rumor Has It



Ο Costner καταφέρνει να ρίξει στα δίχτυα της γοητείας του την κατά δεκαετίες νεότερή του Jennifer Aniston σε μια ρομαντική κομεντί που ξεπερνούσε τα στεγανά του 2005. Η ταινία δεν είχε εισπρακτική επιτυχία εν έτει 2005 αλλά ο Costner κατάφερε να ξεδιπλώσει για μια ακόμα φορά το ταλέντο του γόη!