Friends: Η περίεργη θεωρία των φανς - Οι πρωταγωνιστές ήταν σε άσυλο!

Νατάσσα Σχοινά
Friends: Η περίεργη θεωρία των φανς - Οι πρωταγωνιστές ήταν σε άσυλο!

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εναλλακτικές θεωρίες που έχουμε ακούσει ανά διαστήματα για σειρά.

Κοντεύουν να περάσουν 20 χρόνια από το τελευταίο επεισόδιο των «Friends» και συνεχίζω να βάζω τη σειρά ανά διαστήματα για να απολαύσω ξανά τις αγαπημένες μου σκηνές. Η παραγωγή του David Crane και της Marta Kauffman έχει χαρακτηρίσει την εφηβική μου ηλικία και κάθε φορά που βάζω ένα επεισόδιο, νιώθω μία νοσταλγία για εκείνα τα χρόνια. Ειλικρινά, δεν ξέρω πόσες φορές έχω δει το Unagi ή τη μετακόμιση του Ross με τον Joey και τον Chandler, ούτε και άλλες πόσες πρόκειται να τα ξαναδώ.

Το σίγουρο είναι ένα. Η παρέα που σύχναζε στο Central Perk για καφέ λες και δε χρειαζόταν να δουλέψει για να βιοποριστεί, από το 1994 έως το 2004, κατάφερε να γίνει μία από τις πιο επιτυχημένες και εμπορικές σειρές της τηλεόρασης και να επηρεάσει όχι μόνο τη γενιά της αλλά και τις μετέπειτα σε ανάλογο βαθμό.



Η εναλλακτική θεωρία για τα Friends

Όπως συμβαίνει στις περισσότερες σειρές, έτσι και για τα «Φιλαράκια» κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια σχετικά με τις ζωές και το μέλλον των ηρώων. Η Monica, ο Chandler, η Rachel, o Ross, η Phoebe και ο Joey μπορεί στο τέλος να έλαβαν το τέλος που άξιζαν, ωστόσο, μία περίεργη και πιο σκοτεινή θεωρία ισχυρίζεται πως τίποτα από αυτά που είδαμε δεν ήταν πραγματικό!

This Is Not Fun Season 4 GIF by Friends

Η εν λόγω θεωρία υποστηρίζει ότι τα παιδιά της παρέας ήταν ασθενείς σε ψυχιατρικό άσυλο, εξ ου και περνούσαν τον περισσότερο χρόνο τους στην πολυκατοικία και στην καφετέρια. Μάλιστα, ισχυρίζονται πως τα διαμερίσματα ήταν στην πραγματικότητα τα δωμάτια του ασύλου και η καφετέρια ήταν απλώς το καφέ της κλινικής. Όλοι πάσχουν από μία ασθένεια, όπως οι ψευδαισθήσεις τη Phoebe ή ο ψυχαναγκασμός της Monica, και έχουν αναπτύξει τόσο στενές και εξαρτητικές σχέσεις μεταξύ τους που δε βλέπουν με καλό μάτι τους ξένους, γιατί φοβούνται μήπως κάποιος τους πάρει μακριά.

friends theory3

Στον αντίλογο αυτής της θεωρίας, υπάρχει το βασικό γεγονός ότι οι δημιουργοί ποτέ δε υπονόησαν ότι υπάρχει το παραμικρό ενδεχόμενο να συμβαίνει κάτι τέτοιο, όπως επίσης και το ότι η παρέα έχει επισκεφτεί ανά διαστήματα και άλλα μέρη πλην των κύριων τοποθεσιών. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να σταθεί. Ίσα ίσα. Αν πράγματι ίσχυε, οι διαφορετικές τοποθεσίες μπορεί να ήταν απλώς διαφορετικά δωμάτια με δραστηριότητες μέσα στο άσυλο. Όπως και να έχει, όμως, ανάμεσα σε όσες βγαίνουν ανά διαστήματα, αυτή είναι μία αρκετά ενδιαφέρουσα θεωρία.

Episode 7 Monica GIF by Friends

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Oscars 2022 Σκηνοθεσία: Το «Dune» είναι το μεγαλύτερο σνομπάρισμα μετά το «Inception»

The Woman In The House Across The Street From The Girl In The Window: Τελικά, αξίζει;

Oscars 2022: Ο Benedict Cumberbatch δεν ήξερε ότι είναι υποψήφιος - Τον είχε πάρει ο ύπνος!