Η Renée Zellweger γίνεται η αρχηγός πιλότος των WASP στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Νατάσσα Σχοινά
Η Renée Zellweger γίνεται η αρχηγός πιλότος των WASP στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Η ιστορία της Jacqueline Cochran έρχεται στη μικρή οθόνη με τη βοήθεια του «Avenger Field».

Άλλη μία σπουδαία γυναίκα της πραγματικής ιστορίας ετοιμάζεται να έρθει στη μικρή οθόνη, αυτήν τη φορά, υπό το υποκριτικό ταλέντο της Renée Zellweger. Η 52χρονη ηθοποιός που γνώρισε μεγάλη δημοφιλία μετά τη συμμετοχή της στο «Bridget Jones’s Diary» επιλέχθηκε να υποδυθεί την Jacqueline Cochran, την αρχηγό των WASP (Women Airforce Service Pilots) κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ταινία «Avenger Field» που έρχεται στην πλατφόρμα Peacock θα διηγηθεί την ιστορία της Cohran την ώρα που οδηγεί ένα γκρουπ γυναικών στον πόλεμο με όλες τις οδύνες και τον μισογυνισμό που αυτό περιλαμβάνει. Η ίδια η Zellweger είναι και παραγωγός της σειράς με την Carmella Casinelli. Η, δε, Felicia D. Henderson, που στο παρελθόν έχει γίνει παραγωγός σε μερικές από τις πιο επιτυχημένες σειρές της τηλεόρασης -Fringe, Punisher, Gossip Girl- αναλαμβάνει τώρα χρέη του σεναριογράφου και του showrunner της παραγωγής.



Ποια ήταν η Jacqueline Cochran

H Jacqueline Cochran (906-1980) ήταν Αμερικανίδα πιλότος και μία από τις πιο ταλαντούχες πιλότους αγώνων της γενιάς της, σημειώνοντας αρκετά ρεκόρ στον χώρο. Από το 1943 μέχρι το 1944, η Cochran ήταν επικεφαλής μαζί με τη Nancy Harkness Love των WASP, ενός οργανισμού που απασχολούσε περί τις 1000 Αμερικανίδες, όχι για μαχητικό ρόλο αλλά για να μεταφέρουν αεροπλάνα από εργοστάσια σε πόλεις – λιμάνια και να εκπαιδεύουν άλλους πιλότους.

renee zellweger tv series pilot7

Μετά το τέλος του πολέμου, η Cochran ήταν χορηγός του προγράμματος αστροναυτών «Mercury 13», που περιλάμβανε 13 Αμερικανίδες, οι οποίες πέρασαν τα ίδια ψυχολογικά τεστ των αστροναυτών της NASA, όμως, εκείνες δεν ταξίδεψαν ποτέ στο διάστημα ούτε και συναντήθηκαν μεταξύ τους ως ομάδα. Μία από αυτές, η Wally Funk, κατάφερε να το κάνει με μία υποτροχιακή πτήση της Blue Origin στις 20 Ιουλίου του 2021, γίνοντας στα 82 της η γηραιότερη γυναίκα που πήγε ποτέ στο διάστημα.

renee zellweger tv series pilot6

Στις 8 Μαρτίου του 2022, προβλήθηκε και το πρώτο επεισόδιο της σειράς «The Thing About Pam» με τη Zellweger στα ηνία να υποδύεται την Pam Hupp, μία γυναίκας που συνδέθηκε με τη δολοφονία του Louis Gumpenberger αλλά και της Betsy Faria, μίας καρκινοπαθούς συζύγου και μητέρας δύο παιδιών, για την οποία η Hupp είχε κάνει ασφάλεια ζωής.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

The Batman: Όταν ο Bruce Wayne κρατούσε ημερολόγιο για τη σκοτεινή του εξέλιξη

Peaky Blinders S06: Ποιες ασθένειες μπορεί να κρύβονται πίσω από τα οράματα του Tommy

Το τελικό τρέιλερ του Morbius αποθεώνει τους anti-heroes των comics