Το παιδί Κριός είναι γεμάτο αυτοπεποίθηση και ενεργητικότητα

Το παιδί Κριός είναι γεμάτο αυτοπεποίθηση και ενεργητικότητα

Το παιδί Κριός και οι 12 μαμάδες του

1. Το παιδί Κριός ♈

Το γεμάτο αυτοπεποίθηση και ενεργητικότητα παιδί Κριός αποτελεί πρότυπο αυθορμητισμού και ενθουσιασμού, καθότι κυβερνήτης του είναι ο Άρης, ο θεός του πολέμου, που στο ελληνικό πάνθεο συμβολίζει την ενστικτώδη και αυθόρμητη δύναμη μέσω της οποίας επιβεβαιώνεται η ύπαρξη.

Από μωρό, συνηθίζει να αποσπά την προσοχή και να πετυχαίνει ό,τι προστάζει η μαχητική και ανυπόμονη φύση του, κυρίως με δυνατό κλάμα, παράφορη γκρίνια και ζωηρές κινήσεις. Από νωρίς, λοιπόν, οι γονείς του αρχικά χρειάζεται να εξοικειωθούν με το θόρυβο και τη φασαρία και στη συνέχεια να συνηθίσουν τη βιαστική και ενθουσιώδη συμπεριφορά του. Κατά κανόνα, ξυπνά εύκολα, περπατά βιαστικά ή όπως το... κουνέλι, ενδιαφέρεται για ό,τι κινείται γύρω του, ενώ απεχθάνεται την αναμονή και τη ρουτίνα.

Η ζωή για το παιδί Κριός είναι χαρά και μάλιστα ξεχωριστή, όταν ενεδρεύει η περιπέτεια, η πρόκληση και η αναμέτρηση καθώς είναι γεννημένο να πρωτοπορεί, να μάχεται, να ηγείται και να ενδυναμώνεται από τις ήττες. Οι γονείς καλούνται να του διδάξουν την αξία της υπομονής και της καρτερικότητας και συνάμα να αποτελούν πρότυπο συμπεριφοράς, διατηρώντας την αυτοκυριαρχία τους σε στιγμές που παραφέρεται, εκρήγνυται ή λειτουργεί απερίσκεπτα. Επιπλέον, η ενθάρρυνση και η επιβράβευση θεωρούνται αναγκαίες και συμβάλλουν θετικά στη διαπαιδαγώγηση του μικρού Κριαριού που αναζητεί την επιβεβαίωση ακόμα και σε μεγάλη ηλικία.

Διαβάστε περισσότερα στο Astrology.gr