Ταρώ: Το ταξίδι ζωής του Τρελού - Συνάντηση με τους σοφούς

Ταρώ: Το ταξίδι ζωής του Τρελού - Συνάντηση με τους σοφούς

Το ταξίδι του τρελού μέσα από την Μεγάλη Αρκάνα

Οι αρχαίες θρησκείες και φιλοσοφίες γνώριζαν τα Ταρό και είχαν ενσωματώσει σε αυτές τις κάρτες πολλά από τα σύμβολα τους, με σκοπό την επιδίωξη της αυτογνωσίας.

Το πακέτο των Ταρό αποτελείται από 78 κάρτες και χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες.

- Τα 56 φύλλα της μικρής Αρκάνα που συμβολίζουν την καθημερινή πλευρά της ζωής, τις ανθρώπινες πράξεις και τις επιλογές μας.

- Τις 21 αριθμημένες μεγάλες Αρκάνες που συμβολίζουν τις εμπειρίες που πρέπει να αποκτήσει κάποιος προκειμένου να τα βρει με τον εαυτό του

- Την κάρτα Νο 0, τον Τρελό, που συμβολίζει το πνευματικό ταξίδι του ανθρώπου στη γη με σκοπό την ολοκλήρωση του και την επιστροφή στην πηγή.

Οι εικόνες που περιέχονται στις κάρτες της Μεγάλης Αρκάνα θεωρούνται ισχυρά αρχέτυπα που αν κάποιος μπορέσει και τα αποσυμβολίσει, η μυστηριώδης γλώσσα των Ταρό θα απλουστευτεί.

Σας καλώ να κάνουμε μαζί το ταξίδι του Τρελού μέσα από τις κάρτες του Ταρό.

Η πρώτη κάρτα, ο Τρελός συμβολίζει τη θεϊκή ψυχή καθώς αποκτά υλική υπόσταση. Τον βλέπουμε να στέκεται στην άκρη ενός βράχου και να κοιτάει πάνω και μακριά. Δεν γνωρίζει τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που έρχονται. Ο βράχος συμβολίζει τον κόσμο της ύλης.

Ο λευκός ήλιος που υπάρχει πάνω και δεξιά δείχνει ότι οι πράξεις κατευθύνονται από ψηλά.

Στο αριστερό του χέρι κρατά ένα τριαντάφυλλο, είναι το σύμβολο των αγνών επιθυμιών.

Με το δεξί του χέρι κρατά ένα ραβδί που στην άκρη του έχει ένα πουγκί. Το ραβδί δείχνει θέληση για δράση. Μέσα στο πουγκί έχει τα υπάρχοντα του, τις προηγούμενες εμπειρίες του από παλιές ζωές.

Φορά ένα στεφάνι με φύλλα υπονοώντας ότι το θεϊκό πνεύμα ζει στη φύση και τα πλάσματα της και είναι πάντοτε νικηφόρο. Πάνω στο στεφάνι έχει ένα φτερό...

Διαβάστε περισσότερα στο Astrology.gr