H Ασλανίδου μιλά στο Queen για το Voice, το Μουτσινά και τις κριτικές που έχει δεχτεί

H Ασλανίδου μιλά στο Queen για το Voice, το Μουτσινά και τις κριτικές που έχει δεχτεί

Τι έμαθε μέσα από το The Voice; Τι απαντά σε αυτούς που την αποκάλεσαν βοηθό της Βανδή;

Το Queen.gr παρευρέθη στο πρώτο press junket που διεξήχθη ποτέ στην Ελλάδα. Παρασκευή μεσημέρι, στο Hilton, το The Voice αποτέλεσε την ιδανική αφορμή για να δούμε από κοντά και να συζητήσουμε με τους 4 coaches του δημοφιλούς παιχνιδιού. Η Μελίνα Ασλανίδου ήταν ίσως η πιο ήρεμη παρουσία του χώρου, η οποία φυσικά δε δίστασε να μιλήσει για όλα έξω από τα δόντια. Πάμε να δούμε βασικά αποσπάσματα της συνέντευξης:

Q: Σας επηρεάζει γενικά ο χαρακτήρας, η προσωπικότητα, η σχέση που μπορεί να δημιουργείτε με τα παιδιά, στις αποφάσεις που μπορεί να πάρετε, στο ποιον θα διώξετε; Παρότι δηλαδή μπορεί να έχετε δημιουργήσει επαφή με κάποιον άνθρωπο, είναι εύκολο να τον κρίνετε καθαρά από την απόδοσή του και να μην παίξει καθόλου ρόλο το συναίσθημα; (ερώτηση Queen.gr)


A: Μα είναι παιχνίδι, είναι άδικο να παίξει μόνο το συναίσθημα και συναισθηματικά να επιλέξεις κάποιον άνθρωπο. Είναι άδικο ως προς τον άλλον παίκτη, οπότε μπαίνεις πιο πολύ λίγο στην πρακτική του θέματος, γιατί δεν χρησιμοποιήσεις μόνο το συναίσθημα. Είναι και το συναίσθημα αλλά είναι ισορροπημένα. Είναι και το συναίσθημα και η απόδοση.
Q: Άρα δεν σας επηρεάζει καθόλου τι μπορεί να έχετε δημιουργήσει με τους παίκτες. Λένε ένα τραγούδι και κρίνετε αυστηρά ποιος το είπε καλύτερα.
A: Αυστηρά. Δεν κρίνουμε, σιγά, τραγούδια λέμε. Ένα παιχνίδι είναι που όλοι θέλουν να νικήσουν. Μην σου πω ότι τα παιδιά τα δικά μου τους λέω συνέχεια ότι πρέπει να νικήσουμε. Δεν σκέφτονται έτσι. Είμαστε για το τραγούδι. Όταν αγαπάς κάτι πάρα πολύ, ψάχνεις τρόπους να μπεις στο όχημα αυτό ή να κάνεις κάτι στο δικό σου το στυλ. Εγώ εύχομαι, γιατί αυτό είναι ένα παιχνίδι. Δεν τελειώνει εδώ η ζωή. Θα συνεχίσει, με κάποια παιδιά θα βρεθούμε στα live, όπως έχουμε βρεθεί, θα έρθουν να τραγουδήσουν... δηλαδή είναι δημιουργικό και καλλιτεχνικό. Παίρνει το παιδί μια εμπειρία που μπορεί να είναι μια κουβέντα που του είπε η Δέσποινα, πιθανόν εγώ, ο Αντώνης. Αν αυτή η υποδοχή είναι καθαρή και πάρει τη σωστή πληροφορία και το βοηθήσει στη ζωή του, αυτό είναι σημαντικό. Έχει σημασία ο αποδέκτης και το κάθε παιδί είναι διαφορετικά αυτά που θα του πεις. Έχει άλλες ανάγκες ο κάθε άνθρωπος όπως εγώ έχω διαφορετικές ανάγκες από σένα. Άλλα θες ν' ακούσεις εσύ για να μπορέσεις να βοηθήσεις τον εαυτό σου να μπει στο δρόμο, στο σκοπό ζωής, και άλλα θέλω ν' ακούσω εγώ.

Q: Ποια ήταν η πρώτη σας σκέψη όταν σας έγινε πρόταση να γίνεται μέλος της κριτικής επιτροπής του The Voice; (Γωγώ Θωμά _ Εγώ Weekly):


A: Η πρώτη μου σκέψη. Η πρώτη μου σκέψη ήταν, «τι είναι αυτό, το The Voice;». Έψαξα, βρήκα, μου είπανε βέβαια να το δω, να μπω στο ίντερνετ και να ψάξω να δω τι είναι το σόου αυτό. Το είδα και μάλιστα, μου άρεσε πάρα πολύ και χαίρομαι που τελικά αποφάσισα να είμαι σ' αυτό το σόου. Γιατί είναι πολύ δημιουργικό και έχει να κάνει με τη φωνή και όλη η διαδικασία είναι πολύ δημιουργική για μένα. Και εύχομαι και για τα παιδιά.

Q: Είπες το ναι, είπες ότι είδες το πρόγραμμα, σου άρεσε και αποφάσισες να πεις το ναι. Πρώτον, περίμενες αυτή την αποδοχή απ' τον κόσμο; Δεύτερον, είσαι έτοιμη για όλες τις κριτικές που πιθανά ν' άκουσες όταν ξεκίναγες, «ποια είναι η Μελίνα, πώς προέκυψε στην τηλεόραση, από πού ήρθε»; Είσαι έτοιμη για όλα αυτά; Γιατί η τηλεόραση δεν χαρίζεται. Πέφτει πάνω σου, σε τρώνε. Είσαι έτοιμη; (Λενδιάννα Αλατίνη _ Ελεύθερος Τύπος)


Α: Να σου πω την αλήθεια, επειδή είμαι λίγο ρομαντική και ονειροπόλα σαν άνθρωπος, δεν τα είχα σκεφτεί όλα αυτά. Τα είδα μετά. Έλεγα μπα, αποκλείεται, νόμιζα ότι θα περάσω στο απυρόβλητο. Αλλά τελικά, όχι. Δεν έγινε, δηλαδή, κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Παρ' όλα αυτά, επειδή είμαι άνθρωπος που δουλεύω και στέκομαι πάρα πολύ στην θετική πλευρά των πραγμάτων, προσπαθώ ότι είναι εποικοδομητικό και μπορεί να καλυτερέψει τη ζωή μου, τη ζωή με τους συνανθρώπους μου, τους φίλους μου και μπορώ να φτιάξω ένα καλύτερο περιβάλλον, πιο υγιές για τον εαυτό μου και για τους γύρω μου, το κάνω. Και γενικά, κρατάω τη θετική όψη των πραγμάτων. Εστιάζω εκεί.


Q: Τι έμαθες για τον εαυτό σου μέσα από το The Voice; (Μαρία Αθανασίου _ Τηλέραμα)


A: Τι έμαθα από τον εαυτό μου; Να σου πω κάτι; Αυτό που εισέπραξα και αυτό που με κάνει πολύ χαρούμενη, είναι η αγάπη των παιδιών. Και εδώ έρχεται... και θυμόμουνα αυτό το στίχο που λέει ο Διονύσης Σαββόπουλος, «πώς να κρυφτείς απ' τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα» και αυτό μου υπενθύμισε ότι ίσως να είμαι ακόμα λίγο παιδί μέσα μου. Παρόλ' αυτά βλέπω τον εαυτό μου και λέω από μέσα μου ότι είμαι αυστηρή, δηλαδή δεν μπορώ να με δω στην τηλεόραση. Δυσκολεύομαι να δω, προσπαθώ να κοιτάω τους παίκτες, τον Αντώνη, την Δέσποινα. Πιο εύκολα κοιτάω τους άλλους. Όσο ζεις μαθαίνεις, και τον εαυτό σου

Q: Θέλω να σταθώ σε μια κριτική επειδή έπαιξε πάρα πολύ. Μια κριτική που έγινε στο πρόσωπό σου από έναν άνθρωπο της τηλεόρασης, τον Νίκο τον Μουτσινά. Σε είπε «βοηθό της Δέσποινας Βανδή». Σ' ενόχλησε αυτό; (Λενδιάννα Aλατίνη _ Ελεύθερος Τύπος)


A: Ούτε θέλω ν' απαντήσω. Ξέρεις κάτι; Ο Νίκος ήρθε και στο μαγαζί και με είδε και κάναμε την πλάκα μας. Τέλος πάντων, απλά είναι ένα καινούριο περιβάλλον για μένα, δεν ασχολούμαι. Όχι δεν ασχολούμαι με την έννοια, πώς ακούγεται αυτό, δεν ξέρω. Δεν είναι καμία πνευματική υπεροψία, καμία υπεροψία δεν θέλω να έχω. Προσπαθώ να είμαι όσο μπορώ προσγειωμένη. Απλά σ' αυτή την ερώτηση που μου λες είναι ότι όταν η κριτική γίνεται στο πρόσωπό μου ή γενικότερα είναι εποικοδομητική και μπορεί να βοηθήσει, την ακούω. Αν δεν είναι εποικοδομητική, δεν την ακούω.
Q: Δεν ασχολείσαι καν μαζί της.
A: Ναι, εντάξει. Άντε και είμαι, και τι έγινε; Που δεν είμαι. Που δεν είμαι, όμως, αλλά απ' την άλλη, και τι έγινε, ρε παιδάκι μου;
Q: Αυτό που απάντησες μόλις τώρα, το τελείως ακομπλεξάριστο, είναι και το πιο αληθινό.
A: Ναι, εντάξει, έτσι είναι όμως.

Διαβάστε ακόμα

Η Δέσποινα Βανδή μιλά στο Queen.gr για το The Voice, την παρουσίαση και τα... κιλά!