5 φυσικές θεραπείες ομορφιάς που γίνονται στο λεπτό!

5 φυσικές θεραπείες ομορφιάς που γίνονται στο λεπτό!

Με υλικά που (σχεδόν) σίγουρα υπάρχουν στην κουζίνα σας

Είναι γρήγορες, budget friendly και αποτελεσματικές: ιδού πέντε do it yourself θεραπείες με φυσικά συστατικά που περιποιούνται την επιδερμίδα και τα μαλλιά με τον καλύτερο τρόπο- εσείς δεν έχετε παρά να επιλέξετε εκείνη που ταιριάζει στις ανάγκες σας!



1. Ντομάτα: είναι ό,τι πρέπει για τη λιπαρή επιδερμίδα. Κόψτε τη στη μέση και τρίψτε το πρόσωπό σας ελαφρά με τη σάρκα της, πιέζοντας απαλά σα να στύβετε λεμόνι. Αφήστε την πάνω στο πρόσωπο για μέχρι δέκα λεπτά και ξεβγάλετε. Τα οξέα του χυμού της καταπολεμούν τη λιπαρότητα και συσφίγγουν την επιδερμίδα.

2. Κακάο+μαύρη ζάχαρη+ελαιόλαδο: τα υλικά για ένα απολαυστικό σπιτικό scrub σώματος. Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού κακάο με ένα γλιτζάνι μαύρη ζάχαρη και τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο- κάντε απολέπιση με το μείγμα και ξεβγάλετε. Το κακάο θα "βάψει" το νερό με το χρώμα του αλλά μην ανησυχείτε, δεν αφήνει ίχνη στην επιδερμίδα.

3. Βρώμη+Γιαούρτι+Μέλι: θα μπορούσε να είναι πρόταση για υγιεινό πρωινό αλλά είναι μια δροσερή συνταγή ομορφιάς για το πρόσωπο. Αναμείξτε ίσα μέρη βρώμης και γιαουρτιού και προσθέστε ελάχιστο μέλι, απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο, αφήστε το να δράσει ως μάσκα για πέντε λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

4. Ελαιόλαδο: η καλύτερη εναλλακτική αν έχετε ξεμείνει από προϊόν ντεμακιγιάζ. Πάρτε μια μικρή ποσότητα, κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας με το λάδι και τοποθετήστε στη συνέχεια μια σχετικά ζεστή πετσέτα. όταν κρυώσει, απομακρύνετε το λάδι με την πετσέτα- θα δείτε πως δεν θα έχει μείνει ίχνος μακιγιάζ, και όχι μόνο αυτό, αλλά η επιδερμίδα είναι απαλή και ενυδατωμένη.

5. Αβοκάντο: λιώστε ένα ώριμο αβοκάντο και απλώστε το σε καθαρά, νωπά μαλλιά, κάνοντας μασάζ τούφα τούφα. Αφήστε το για δεκαπέντε λεπτά και ξεβγάλετε- προσφέρει θρέψη και απαλότητα στην τρίχα και θα το καταλάβετε αμέσως. Αν σας ταλαιπωρεί το φριζάρισμα, προσθέστε και λίγο ελαιόλαδο στη συνταγή και θα έχετε αισθητά πιο λεία, λαμπερά μαλλιά.



Διαβάστε ακόμα:

Πρέπει να βγείτε και έχετε ελάχιστο χρόνο για να στεγνώσουν τα νύχια σας! Τι κάνετε;

Φτιάξτε σπιτικό peeling κατά της κυτταρίτιδας με καφέ

Σβήστε τους μαύρους κύκλους με 3 κινήσεις