Kevin Spacey στην πρώτη του συνέντευξη μετά τα σκάνδαλα: «Τα ΜΜΕ με έκαναν τέρας»

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Kevin Spacey στην πρώτη του συνέντευξη μετά τα σκάνδαλα: «Τα ΜΜΕ με έκαναν τέρας»
Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Ο Kevin Spacey κατακεραυνώνει τα media για την εικόνα του και υποστηρίζει πως «οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να τον προσλάβουν» στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις κατηγορίες εναντίον του.

Ο Kevin Spacey λίγο καιρό πριν τη δίκη του για τις κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων, δίνει την πρώτη του συνέντευξη μετά τα σκάνδαλα όπου κατηγορεί τα ΜΜΕ (το λες και ειρωνεία) και εκφράζει τις ελπίδες του για επιστροφή στην οθόνη.

Ο Johnny Depp νιώθει φιλάνθρωπος στην τοποθεσία Χόλιγουντ: Σε ιδρύματα τα λεφτά από την Amber Heard

Ο Kevin Spacey γίνεται ξανά viral: Οι κατηγορίες για τα media και η επιστροφή του

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Zeit, ο Kevin Spacey μίλησε για τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης στον εκτροχιασμό της κάποτε επιτυχημένης καριέρας του στο Χόλιγουντ μετά από μια σειρά καταγγελιών για σεξουαλική επίθεση το 2017. Ο Spacey, ο οποίος αναμένεται να δικαστεί στο Λονδίνο για 12 κατηγορίες σεξουαλικών αδικημάτων αργότερα αυτόν τον μήνα, εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στην υποκριτική, αν απαλλαγεί από τις κατηγορίες, πιστεύοντας με σιγουριά ότι τον περιμένουν ευκαιρίες.

"Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έκαναν ό,τι μπορούσαν για να με μετατρέψουν σε τέρας, αλλά από τον κόσμο έχω δει μόνο στοργή", είπε.

Italy Kevin Spacey

Ο Kevin Spacey εμφανίστηκε στο Cinema Massimo στην Ιταλία τον Ιανουάριο 2023.

Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Kevin Spacey: «Σε δέκα χρόνια δεν θα σημαίνει τίποτα»

"Είναι μια εποχή κατά την οποία πολλοί άνθρωποι φοβούνται πολύ ότι αν με υποστηρίξουν, θα ακυρωθούν", δήλωσε ο Spacey σχετικά με τις επιπτώσεις που είχαν αυτές οι κατηγορίες στην καριέρα του.

Η απεργία σεναριογράφων χτυπάει τα blockbuster: Αλλαγές σε Marvel, Star Wars & Avatar

"Ξέρω όμως ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι έτοιμοι να με προσλάβουν από τη στιγμή που θα απαλλαγώ από αυτές τις κατηγορίες στο Λονδίνο. Τη στιγμή που θα συμβεί αυτό, είναι έτοιμοι να προχωρήσουν", δήλωσε.

"Δεν προσπαθώ να ισοφαρίσω. Δεν με ενδιαφέρει να πολεμήσω κάτι που δεν αξίζει να πολεμήσω". Ο 63χρονος ηθοποιός δήλωσε επίσης στο μέσο ότι πιστεύει πως τα συνεχιζόμενα σκάνδαλα δεν θα αποτελέσουν την κληρονομιά του, λέγοντας: "Σε δέκα χρόνια, δεν θα σημαίνει τίποτα", προσθέτοντας: "Η δουλειά μου θα ζήσει περισσότερο από εμένα και αυτό είναι που θα θυμούνται".

https://www.instagram.com/p/BWfgyVpjN4k/

Το ιστορικό των καταγγελιών

Η διαμάχη γύρω από τον Spacey ξεκίνησε το 2017, όταν ο ηθοποιός Anthony Rapp τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση όταν ήταν μόλις 14 ετών. Αυτή η αποκάλυψη οδήγησε σε μια συρροή πρόσθετων καταγγελιών, με πάνω από είκοσι άτομα να έρχονται στο προσκήνιο, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που ισχυρίστηκαν ότι ήταν έφηβοι κατά τη στιγμή της υποτιθέμενης παραβατικής συμπεριφοράς. Ακόμη και μια εσωτερική έρευνα που διεξήχθη από το Old Vic Theater του Λονδίνου, όπου ο Kevin Spacey διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής από το 2004 έως το 2015, αποκάλυψε ότι 20 πρώην ηθοποιοί και προσωπικό του θεάτρου τον κατηγόρησαν για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο ηθοποιός έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν στα βρετανικά δικαστήρια. Επιπλέον, πιστεύει ακράδαντα στην ενδεχόμενη αθώωσή του και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι στην άλλη πλευρά τον περιμένει η επιστροφή στην υποκριτική. Η δήλωση αυτή, προερχόμενη από έναν ηθοποιό του οποίου η καριέρα κάποτε ανθούσε στο προσκήνιο, υπογραμμίζει την περίπλοκη διασταύρωση μεταξύ των κατηγοριών για σεξουαλική επίθεση και των δυνατοτήτων αποκατάστασης της καριέρας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ ο Spacey κρίθηκε αθώος για επίθεση και σωματική βλάβη στην υπόθεση που έφερε στο προσκήνιο ο Rapp και οι ξεχωριστές κατηγορίες για προσβολή της αιδούς αποσύρθηκαν το 2019, πολλές κατηγορίες εναντίον του παραμένουν ανεπίλυτες. Η σιωπή του ηθοποιού σχετικά με αυτές τις κατηγορίες έχει μόνο βαθύνει το χάσμα μεταξύ των υποστηρικτών και των επικριτών του, προσθέτοντας περαιτέρω την πολυπλοκότητα της πιθανής επιστροφής του.

Σε μια εποχή όπου η λογοδοσία και η δικαιοσύνη είναι υψίστης σημασίας, η περίπλοκη αφήγηση γύρω από τον Kevin Spacey χρησιμεύει ως αυστηρή υπενθύμιση της ανάγκης να αντιμετωπίζονται σοβαρά οι ισχυρισμοί για σεξουαλική επίθεση. Η έκβαση της δίκης του θα διαμορφώσει αναμφίβολα τη συνεχιζόμενη συζήτηση γύρω από την ευθύνη των μέσων ενημέρωσης, τα όρια της συγχώρεσης και τις δυνατότητες λύτρωσης σε μια βιομηχανία που προσπαθεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό.