Ο «κρυφός κώδικας» που κανείς δεν κατάλαβε βλέποντας το «Baby Reindeer» - Τι λέει η αληθινή Martha

Τζένη Ντεμιράι
Ο «κρυφός κώδικας» που κανείς δεν κατάλαβε βλέποντας το «Baby Reindeer» - Τι λέει η αληθινή Martha

«Χρησιμοποιεί το Baby Reindeer για να με παρακολουθήσει τώρα. Είμαι το θύμα. Έχει γράψει ένα αιματηρό έργο για εμένα», αναφέρει μεταξύ άλλων η πραγματική Martha της ιστορίας. 

Μπορεί να έχουν περάσει μόλις 18 ημέρες από την πρεμιέρα της σειράς «Baby Reindeer», στην οποία ο Richard Gadd διηγείται την ιστορία stalking που επηρέασε δραματικά τη ζωή του, ωστόσο η ιστορία του έχει ήδη λάβει μία θέση ανάμεσα στα διαμαντάκια που μπορεί κανείς να δει στην πλατφόρμα του Netflix.

Διάβασε ΕΔΩ όσα πρέπει να ξέρεις για το «Baby Reindeer» πριν πατήσεις το πρώτο play

Baby-Reindeer-(2).jpg

Το «Baby Reindeer» έχει κερδίσει μία θέση στο top 10 της παγκόσμιας κατάταξης με τις most-watched σειρές τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ για πρώτη εβδομάδα βρίσκεται και στην πρώτη θέση της αντίστοιχης λίστας του Netflix για την Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον για λεπτομέρειες που αφορούν την ιστορία του Gadd και της Martha Scott, η οποία μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών του είχε στείλει 41.071 emails, 744 tweets, 46 μηνύματα στο facebook και είχε αφήσει 350 ώρες μηνυμάτων στον τηλεφωνητή, αυξάνεται όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση να έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Υποδυόμενος τον Donny Dunn, ο Gadd διηγείται όσα εκτυλίχθηκαν στη ζωή του την περίοδο που η Martha τον ακολουθούσε στη δουλειά του, στο σπίτι του, του έστελνε μηνύματα και απειλούσε την οικογένειά του αλλά και μία κοπέλα με την οποία έβγαινε για ένα διάστημα.

Baby-Reindeer.jpg

«Με χρησιμοποιεί για να βγάλει χρήματα», λέει η πραγματική Martha

Η πραγματική stalker της ιστορίας φέρεται να ονομάζεται Fiona Harvey και να έχει ήδη μιλήσει για το ζήτημα, επισημαίνοντας ότι το θύμα της υπόθεσης είναι εκείνη, αφού ο Gadd «την εκμεταλλεύεται» για να βγάλει χρήματα αλλά και ότι εναντιώνεται στο Netflix που προωθεί τη σειρά ως «αληθινή ιστορία».

Η πραγματική stalker του Gadd μίλησε στην Daily Mail χωρίς να επιθυμεί να αποκαλύψει την ταυτότητά της, ωστόσο, η The Sun αποκάλυψε πως ονομάζεται Fiona Harvey και είναι 58 ετών.

«Χρησιμοποιεί το Baby Reindeer για να με παρακολουθήσει τώρα. Είμαι το θύμα. Έχει γράψει ένα αιματηρό έργο για εμένα», αναφέρει μεταξύ άλλων, σχολιάζοντας τη σειρά που έχει κάνει ήδη τεράστια επιτυχία. Προσθέτει ακόμα ότι ο Gadd είναι ένοχος αφού κάνει bullying σε μία μεγαλύτερη γυναίκα στην τηλεόραση, με σκοπό να κερδίσει φήμη και χρήματα.

Ο «κρυφός κώδικας» που κανείς δεν κατάλαβε βλέποντας το «Baby Reindeer»

Πέρα από αυτό, στο επίκεντρο έχει βρεθεί και μία λεπτομέρεια, που λίγοι παρατήρησαν κατά τη διάρκεια παρακολούθησης της μίνι σειράς. Σε αρκετές σκηνές κατά τη διάρκεια του Baby Reindeer, οι θεατές παρακολουθούν τα εισερχόμενα μηνύματα του Donny να κατακλύζονται από emails της Martha. Ενώ πολλοί παρατήρησαν γρήγορα ότι υπογράφει κάθε μήνυμα με την ετικέτα «αποστέλλεται από iPhone» παρά το γεγονός ότι τα στέλνει από το φορητό της υπολογιστή, λίγοι ήταν εκείνοι που παρατήρησαν επίσης κάτι ενδιαφέρον σχετικά με το όνομα χρήστη που χρησιμοποιεί.

Πιο αναλυτικά, τα μηνύματα της Martha προέρχονται από έναν λογαριασμό με έναν συνδυασμό φαινομενικά τυχαίων γραμμάτων και αριθμών, αλλά η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - ma4815162342@yahoo.com - αντιστοιχεί στην πραγματικότητα στους «καταραμένους αριθμούς» της επιτυχημένης σειράς «Lost».

Ο οικοδεσπότης του podcast «The LOST Boys», Jacob Stolworthy, ανέφερε σχετικά με αυτό το ζήτημα στο Twitter/X: «Baby Reindeer: η "τυχαία σειρά αριθμών σαν spam" που χρησιμοποιείται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της stalker είναι στην πραγματικότητα οι καταραμένοι αριθμοί από το LOST. Κατά τη διάρκεια του Lost, η σειρά των αριθμών αναβοσβήνει συνεχώς σε στιγμές που δεν φαίνονται και δεν θα τις προσέξεις».

The Asunta Case: Ποια η αληθινή ιστορία πίσω από τη δολοφονία της Asunta από τους θετούς γονείς της

Πηγή κεντρικής εικόνας: @mrrichardgadd