Dry brushing στο πρόσωπο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν το δοκιμάσεις

Ευαγγελία Αλπίδου
Dry brushing στο πρόσωπο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν το δοκιμάσεις

To dry brushing... μετακόμισε στο πρόσωπο! Δες παρακάτω γιατί πρέπει να μπει στη ρουτίνα περιποίησής σου.

Η αλήθεια είναι πως για το dry brushing στην επιδερμίδα του σώματος έχουμε μιλήσει αρκετές φορές... Τι ξέρεις όμως για το dry brushing στο πρόσωπο; Για εσένα που το ακούς πρώτη φορά, θα σου κάνω μία μικρή ανακεφαλαίωση. Το dry brushing, περιλαμβάνει το απαλό τρίψιμο του σώματος με μία βούρτσα προκειμένου να ενισχυθεί η κυκλοφορία του αίματος και να γίνει σωστή απολέπιση της επιδερμίδας, αποκτώντας μία απαλή και λεία υφή. Τι γίνεται όμως με το dry brushing στο πρόσωπο;

7 αντηλιακά προσώπου που θα λειτουργήσουν σαν βάση στο μακιγιάζ σου

pexels-gabby-k-6621326.jpg

Το dry brushing του προσώπου είναι ακριβώς το ίδιο με το dry brushing του σώματος. Μόνο που γίνεται με ΠΟΛΥ πιο απαλές βούρτσες και πάρα πολύ πιο απαλές κινήσεις. Χρησιμοποιώντας μία ειδική και πολύ απαλή βούρτσα, κάνεις dry brushing σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ μετά τον καθαρισμό προκειμένου να ενισχύσεις την κυκλοφορία του αίματος και να απολεπίσεις την επιδερμίδα.

Προσοχή! Το dry brushing είναι ιδανικό για κάθε τύπο δέρματος, ωστόσο, αν έχεις πολλή ξηρή επιδερμίδα ή ευαίσθητο δέρμα με ακμή, το dry brushing μπορεί να προκαλέσει παραπάνω ερεθισμό. Γι' αυτό πριν το δοκιμάσεις είναι καλό να απευθυνθείς στον δερματολόγο σου.

Φεύγεις για διακοπές; 6 προϊόντα που πρέπει να έχεις μαζί σου -Όχι δεν είναι το foundation

Δώσε προσοχή στον τρόπο

pexels-shvetsa-5069563.jpg

Αφού καθαρίσεις πρώτα το πρόσωπό σου, σε στεγνή επιδερμίδα ξεκινάς από το ντεκολτέ σου κάνοντας ανοδικές απαλές κινήσεις μέχρι το πρόσωπο, για 2 με 3 λεπτά. Προσοχή! Απέφυγε την περιοχή των ματιών, καθώς είναι πολύ ευαίσθητο και λεπτό το δέρμα. Αφού τελειώσεις με το dry brushing του προσώπου, περνάς στο επόμενο step που είναι η skincare routine. Μετά την απολέπιση η επιδερμίδα έχει ανάγκη από ενυδάτωση και φροντίδα. Χρησιμοποίησε με τον ορό, την κρέμα ματιών και την ενυδατική σου και... έτοιμη!

Το dry brushing γίνεται σε στεγνή επιδερμίδα χωρίς να συνδυαστεί με κάποιο άλλο προϊόν. Η μόνη διαφορά που έχει με τα υπόλοιπα beauty tools, όπως το gua sha και το face roller είναι ότι το dry brushing εκτός το ότι βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος, αφαιρεί και τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας.

pexels-cottonbro-3737591.jpg

Θα σου είμαι ειλικρινής! Θα το δοκιμάσω και θα σου πω... Άλλα είμαι σίγουρη ότι θα μπει κι αυτό στο καθημερινή skincare routine μου. Στην παρακάτω gallery θα βρεις μερικές απαλές βούρτσες που είναι ιδανικές για dry brushing στο πρόσωπο.
Ρίξε μία ματιά...

Matte skin! 7 καθαριστικά προσώπου για λιπαρές επιδερμίδες