Matte skin! 7 καθαριστικά προσώπου για λιπαρές επιδερμίδες

Ευαγγελία Αλπίδου
Matte skin! 7 καθαριστικά προσώπου για λιπαρές επιδερμίδες
Filippo Fortis/launchmetrics.com/spotlight

Επίλεξε ένα καθαριστικό με σαλικυλικό οξύ και νιασιναμίδη, τα οποία εξισσοροπούν το σμήγμα και τη λιπαρότητα από την επιδερμίδα του προσώπου.

Η αλήθεια είναι πως η κάθε γυναίκα έχει διαφορετικές ανάγκες για την επιδερμίδα του προσώπου της. Άλλη κοπέλα, για παράδειγμα, χρειάζεται ενυδάτωση, ενώ άλλη έχει ανάγκη από αντιγήρανση και γι' αυτό θα προτιμήσει κρέμες και ορούς με ρετινόλη.

Ωστόσο, ένα πράγμα που όλες οι γυναίκες έχουμε κοινό είναι ο καθαρισμός της επιδερμίδας του προσώπου. Αυτή είναι μία αδιαπραγμάτευτη ιεροτελεστία που όλες πρέπει να ακολουθούμε πιστά και με τον ίδιο τρόπο. Ο Νο1 κανόνας είναι να αφαιρούμε το μακιγιάζ πριν πάμε για ύπνο. Η επιδερμίδα, έχει ανάγκη να απαλλαγεί από το μακιγιάζ, τις σκόνες και τους ρύπους της καθημερινότητας. Και πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό;

4 bronzer και 4 tips για τέλεια sunkissed επιδερμίδα

pexels-koolshooters-7143282.jpg

Μα, φυσικά, με ένα καλό καθαριστικό προσώπου. Το καθαριστικό, όπως καταλαβαίνεις, πρέπει να είναι πάντα το πρώτο βήμα της ρουτίνας ομορφιάς μας τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Αναλόγως με τον τύπο του δέρματός σου πρέπει να βρεις και το κατάλληλο καθαριστικό. Για παράδειγμα, αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα πρέπει να βρεις το σωστό καθαριστικό το οποίο θα περιορίζει τη λιπαρότητα και δεν θα φράζει τους πόρους.

6 mascara φρυδιών που θα γεμίσουν φυσικά τα κενά που έχουν

Πώς θα βρεις το κατάλληλο καθαριστικό για λιπαρά δέρματα;

Τα περισσότερα καθαριστικά προσώπου για λιπαρά δέρματα περιέχουν συστατικά, όπως το σαλικυλικό οξύ και τη νιασιναμίδη, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να εξισσοροπούν το σμήγμα και τη λιπαρότητα και να αφήνουν ένα ματ αποτέλεσμα στην επιδερμίδα του προσώπου. Για το λόγο αυτό, φρόντισε πάντα να κοιτάζεις την ετικέτα και να επιλέγεις το σωστό καθαριστικό που είναι για τις ανάγκες του δέρματός σου.

Μην φεύγεις! Στην παρακάτω gallery θα βρεις μερικά από τα καλύτερα καθαριστικά προσώπου που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά για λιπαρές επιδερμίδες. Από εδώ και πέρα η πρωινή και η βραδινή skincare routine θα γίνει η αγαπημένη σου ασχολία. Ρίξε μία ματιά...

8 primer για ματ μακιγιάζ όσο λιπαρή επιδερμίδα κι αν έχεις