Τόσα καλοκαίρια μου' χαν φύγει από τα χέρια

Τόσα καλοκαίρια μου' χαν φύγει από τα χέρια

Τόσα καλοκαίρια που δεν σ' αγαπούσα.

Αν ο έρωτάς σας είναι φρέσκος ή απλώς διατηρεί την φρεσκάδα του αναλλοίωτη παρά τον χρόνο το πιο πιθανό είναι πως θα βρεθείτε αγκαζέ με το αμόρε σας σε κάποια εξωτική ή μη εγχώρια ή αλλοεθνή παραλία να ενθουσιάζεστε εκ νέου με τον παφλασμό του κύματος, να μετράτε και να ξαναμετράτε τις φωτεινές καρφίτσες στον έναστρο θόλο, να ενθουσιάζεστε με το φεγγάρι (μα πόσο στρογγυλό είναι! Βλέπεις που μας χαμογελά;) να ερωτεύεστε κάθε σοκάκι και κάθε καλντερίμι, κάθε κατσάβραχο και κάθε σβουνιά που βρίσκεται στο πέρασμά σας (και να κινδυνεύετε να πάθετε ζάχαρο από την γλύκα). Να κοιτάζετε στα μάτια τον αγαπημένο σας και να αναρωτιέστε πώς στο καλό καταφέρνατε να ζείτε τόσο καιρό ο ένας μακριά από τον άλλο.

Και σαν να μην φτάνει που όλα αυτά τα νιώθατε και μεσ' στην παραζάλη των υποχρεώσεων, των deadlines και των ευθυνών, έρχεται τώρα η γαλήνη και η ηρεμία των διακοπών να τα μεγεθύνουν και να τα κάνουν πελώρια.

Και ανεβαίνεις εκεί ψηλά στο σύννεφο της ευτυχίας και ούτε οι καλοκαιρινές μπόρες δεν μπορούν να σε κλονίσουν από τη θέση στην οποία ενθρονίστηκες και απολαμβάνεις με πλατύ χαμόγελο όλα όσα συμβαίνουν και όλα όσα πρόκειται να συμβούν.

Και θα μου πείτε: και είναι κακό αυτό; Το κάθε άλλο. Το να νιώθεις πως μόνο με χειρουργική επέμβαση μπορούν να σε ξεκολλήσουν από το έτερον ήμισυ είναι ένα συναίσθημα ευχάριστο και αξιομνημόνευτο και το καλοκαίρι με την χαλαρότητά του ειδικά στην περίοδο διακοπών είναι η καταλληλότερη περίοδος να βιώσεις το μεγαλείο αυτού του πρόσκαιρου μεν (ο έρωτας δεν κρατάει για πάντα αλλά αυτό είναι το τελευταίο που σε απασχολεί σε τέτοιες περιπτώσεις) εξαιρετικά ευχάριστου δε συναισθήματος.

Τα κατεψυγμένα καλαμαράκια στον ουρανίσκο σου έχουν γεύση αμβροσίας και η ζεστή μπίρα μοιάζει με νέκταρ, η θάλασσα μοιάζει να ξεπήδησε από το σελιλόιντ της «Παραλίας» και ακόμα και οι Κουκουβάουνες δείχνουν πιο όμορφες από το Ko Samui. Η αποχέτευση μυρίζει Channel no 5 και τα καλντερίμια που σου καταστρέφουν τα Manolo αφήνουν στην πατούσα σου την αίσθηση περσικού χαλιού με χοντρό πέλο.

Πραγματικότητα VS παραμυθοχώρας 0-1. Και το all time classic παραμύθι λέγεται έρωτας και αυτή είναι η καταλληλότερη εποχή και στιγμή να το απολαύσετε. Αφεθείτε στον ήλιο να σας ζαλίσει και μην σκέφτεστε ούτε το μέλλον ούτε το παρελθόν. Ακόμα και αν ο έρωτας κάποτε τελειώσει η εμπειρία των διακοπών σας μαζί με τον υπαίτιο (το αντικείμενο του πόθου σας δηλαδή) θα μπει στο πάνθεον των αναμνήσεών σας. Και μόνο γι αυτό, αξίζει τον κόπο. Έ;