Αυτή είναι η καλύτερη είδηση που έχουμε ακούσει εδώ και καιρό!

Γωγώ Φούντα
Αυτή είναι η καλύτερη είδηση που έχουμε ακούσει εδώ και καιρό!

Τελικά το πνεύμα των Χριστουγέννων υπάρχει

Έχουμε συνηθίσει, μέρες που είναι, να μιλάμε για το περιβόητο πνεύμα των Χριστουγέννων, ή Christmas spirit αν προτιμάτε, το οποίο ιδανικά φωλιάζει στις καρδιές όλων μας και μας γεμίζει με αγάπη και διάθεση για προσφορά!

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, πνεύμα ακούμε και πνεύμα δε βλέπουμε, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού δεν έχει καμία απολύτως όρεξη για προσφορά και αγαθοεργίες. Ωστόσο, υπάρχει και ένα φωτεινό παράδειγμα, κάπου στο Ohio όπου ο ιδιοκτήτης και οι εργαζόμενοι μιας καφετέριας, μάλλον είναι από τους ελάχιστους που όντως έχουν πλημμυριστεί από την καλή διάθεση των ημερών.

Όταν λοιπόν ένας άντρας, έκλεψε χρήματα από το βάζο που υπάρχει πάνω στο μπαρ, όπου όλοι ρίχνουμε κάποια κέρματα προκειμένου να προσφερθούν σε άτομα που έχουν ανάγκη, ο ιδιοκτήτης και το προσωπικό του καταστήματος, αντί να εκνευριστούν, όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι, και φυσικά να κινήσουν γη και ουρανό προκειμένου να βρουν τον κλέφτη, έκαναν κάτι, όχι μόνο όμορφο, αλλά και γενναιόδωρο.

Μέσω του group της καφετέριας στο facebook, ο υπεύθυνος προσκάλεσε τους πελάτες να συμβάλουν ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα για τον άνθρωπο αυτό. «Για να κλέβει από το βάζο των κερμάτων, πάει να πει ότι έχει τεράστια ανάγκη τα χρήματα. Αν τελικά δεν εμφανιστεί ό, τι συγκεντρωθεί θα δοθεί σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Θα είμασταν πολύ ευτυχισμένοι αν μας βοηθούσατε να κάνουμε τη σκέψη μας πράξη»!

Παρά το γεγονός ότι αρκετοί ήταν εκείνοι που αντέδρασαν, το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου ανταποκρίθηκε. Δεν ξέρουμε τελικά τι έγινε, αλλά η αλήθεια είναι ότι η είδηση αυτή μας έφτιαξε την μέρα και μας έδωσε ελπίδα.

Διαβάστε επίσης:

Νέλσον Μαντέλα: Πλήθος κόσμου έξω από το σπίτι του

Δείτε την πιο άρρωστη «φωτογραφία» που κυκλοφόρησε ποτέ

Μαθήματα ηθικής από ένα 5χρονο κοριτσάκι που έσπασε μια χριστουγεννιάτικη μπάλα