Oscars 2020: Αυτά τα highlights της βραδιάς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

Oscars 2020: Αυτά τα highlights της βραδιάς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

Η έκπληξη ήταν το στοιχείο που καθόρισε την 92η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, που πέρασε στην ιστορία – αλλά επίσης, θα μείνει στην ιστορία, καθώς το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας 2020 κέρδισαν τα «Παράσιτα», η πρώτη ξενόγλωσση ταινία που κατέκτησε τη μεγαλύτερη διάκριση της Ακαδημίας. Η λαμπερή τελετή που είδαμε απευθείας από την COSMOTE TV όμως είχε μια σειρά από highlights που θα μείνουν αξέχαστα και ήρθε η ώρα να τα δούμε αναλυτικά:

  1. Το φαινόμενο «Παράσιτα»

Η κορεατική ταινία «Παράσιτα» θριάμβευσε στα Όσκαρ 2020, καθώς όχι μόνο αναδείχθηκε ως η καλύτερη ταινία της χρονιάς, αλλά επίσης κέρδισε τρία ακόμη βραβεία: Αυτό για την καλύτερη σκηνοθεσία, το πρωτότυπο σενάριο και την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία. Οι συντελεστές της πετούσαν στα ουράνια και δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως έγραψαν ιστορία και πως η Ακαδημία αναγνώρισε την ποιότητα της δουλειάς τους και ξεπέρασε το μέχρι τότε ανυπέρβλητο εμπόδιο της ξένης γλώσσας. Τα «Παράσιτα», η ταινία- θρίαμβος των Όσκαρ που είναι από σήμερα διαθέσιμη στο Movies Club αποκλειστικά στην COSMOTE TV και θα προβληθεί το επόμενο διάστημα στα κανάλια COSMOTE CINEMA, είχαν αναγνωριστεί από όλους ως μια πολύ καλή ταινία. Είχαν βραβευτεί στις Κάνες με Χρυσό Φοίνικα, ενώ είχαν αποσπάσει σημαντικά βραβεία στις Χρυσές Σφαίρες και τα BAFTA. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο σκηνοθέτης και εμπνευστής της ταινίας Μπονγκ Τζουν – Χο, αφού παρέλαβε και το δεύτερο Όσκαρ της βραδιάς, αυτό για την ξενόγλωσση ταινία (είχε προηγηθεί το πρωτότυπου σεναρίου) πίστεψε πως ήταν ώρα να χαλαρώσει και να το απολαύσει, χειροκροτώντας τους αντιπάλους του – πιθανώς τον Σαμ Μέντες και το «1917» - να κερδίζουν τα «μεγάλα βραβεία». Κι όμως όχι, οι Κορεάτες έκλεψαν τις εντυπώσεις, μάζεψαν τα βραβεία κι εμείς ανυπομονούμε να δούμε την πολυβραβευμένη ταινία στην COSMOTE TV, που όχι μόνο έφερε στις οθόνες μας τη μεγάλη βραδιά, αλλά θα προβάλλει και τον θριαμβευτή της!

oscars 2020 2
  1. Η ώρα του Μπραντ Πιτ

Είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς της γενιάς του, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες τρέλες και να κάνει, για όσα κι αν τον κατηγορήσουν οι κατά καιρούς συμβίες του. Ο Μπραντ Πιτ είναι «ατομάρα» και κυρίως ηθοποιάρα κι επιτέλους πήρε το Όσκαρ που του άξιζε: Βραβεύτηκε με το Όσκαρ Β’ Αντρικού Ρόλου για το «Κάποτε στο Χόλιγουντ…» και μάζεψε έτσι όλα τα βραβεία της χρονιάς, Χρυσή Σφαίρα, SAG και BAFTA – όπως έκαναν και οι υπόλοιποι ηθοποιοί που βραβεύτηκαν φέτος: Χοακίν Φοίνιξ για το Α’ Αντρικού Ρόλου, Ρενέ Ζελβέγκερ για το Α’ Γυναικείου και Λόρα Ντερν για το Β’ Γυναικείου Ρόλου. Στην ευχαριστήρια ομιλία του ο Μπραντ Πιτ δεν δίστασε να καυτηριάσει την πολιτική επικαιρότητα στις ΗΠΑ, να αποθεώσει τον σκηνοθέτη του Κουέντιν Ταραντίνο και τον συμπρωταγωνιστή του Λεονάρντο ντι Κάπριο, αλλά και να αφιερώσει το Όσκαρ στα παιδιά του, με τα οποία η σχέση του είναι πολύ δύσκολη μετά το διαζύγιο από την Αντζελίνα Τζολί. Όχι, αυτή τη φορά δεν μας «χάρισε» άλλη μια «σκηνή» με την Τζένιφερ Άνιστον, αλλά όλες του εμφανίσεις και οι παρεμβάσεις φέτος… ήταν για Όσκαρ!

oscars 2020 3
  1. Το ρεκόρ του Toy Story 4

Μόνο ένα σίκουελ μέχρι φέτος είχε πάρει το Όσκαρ Κινουμένων Σχεδίων - κι αυτό ήταν το Toy Story 2. Από το 2020 όμως το ρεκόρ αυτό έσπασε και πάλι από τη σειρά ταινιών του Toy Story! Το Toy Story 4, που στην Ελλάδα θα δούμε από τα κανάλια COSMOTE CINEMA, είναι το δεύτερο σίκουελ που παίρνει Όσκαρ και μάλιστα για την ίδια σειρά ταινιών – ακόμα μια ιστορική στιγμή για τα Όσκαρ 2020.

oscars 2020 4
  1. Η Νάταλι Πόρτμαν στο κόκκινο χαλί

Το κόκκινο χαλί είναι αναπόσπαστο μέρος των Όσκαρ και φέτος το παρακολουθήσαμε με κομμένη την ανάσα σε απευθείας μετάδοση από την COSMOTE TV. Στην πλειοψηφία τους οι εμφανίσεις των σταρ ήταν αναμενόμενες, οι επιλογές τους «ασφαλείς», καθώς αποφύγαμε τα πολύ ακραία σόου - εκτός ίσως από τον Μπίλι Πόρτερ, που εμφανίστηκε με χρυσά πούπουλα στο μπούστο και μάξι φούστα με τακούνια, κάτι που βέβαια έχει ξανακάνει σε διάφορες περιστάσεις. Η εμφάνιση που ξεχώρισε όμως, τόσο για την ομορφιά της όσο και για το μήνυμα που πέρασε ήταν της Νάταλι Πόρτμαν. Επιτομή της κομψότητας, εμφανίστηκε με μια τουαλέτα του οίκου Dior σε μαύρους και χρυσούς τόνους. Αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν η μαύρη κάπα της, πάνω στην οποία ήταν γραμμένα με χρυσά γράμματα τα ονόματα γυναικών σκηνοθετών που κατά γενική ομολογία έκαναν σπουδαίες ταινίες φέτος, αλλά δεν ήταν υποψήφιες για Όσκαρ, όπως η Γκρέτα Γκέργουιγκ για τις «Μικρές Κυρίες» και η Λούλου Γουάνγκ για το «The Farewell». Πέρασε έτσι το μήνυμά της με τον κομψότερο και διακριτικότερο τρόπο.

oscars 2020 5
  1. Το Όσκαρ στον Έλτον Τζον

Είναι ένας από τους σπουδαιότερους μουσικούς, όχι μόνο της Βρετανίας αλλά ολόκληρου του κόσμου. Φέτος η ζωή του έγινε ταινία με τον τίτλο Rocketman, που είδαμε και θα ξαναδούμε στην COSMOTE TV, και ο ίδιος απέσπασε ένα Όσκαρ για το Καλύτερο Τραγούδι. Εμφανίστηκε με ντίσκο διάθεση στη σκηνή, έπαιξε στο πιάνο και τραγούδησε το «I’m Gonna Love Me Again», το τραγούδι της ταινίας που έγραψε ο ίδιος και το αφιέρωσε στον σύζυγό του, Ντέιβιντ Φέρνις που τον καταχειροκρότησε μαζί με ολόκληρη την αίθουσα.

oscars 2020 6

5+1. Η επιστροφή του Έμινεμ

Θα μπορούσε κανείς να πει πως τα Όσκαρ 2020 είχαν μια διάθεση «επιστροφής». Μεγάλα ονόματα που είχαν «εξαφανιστεί« για καιρό από τα βραβεία και τις πρωτοκλασάτες ταινίες, φέτος έκαναν το μεγάλο comeback: Χοακίν Φοίνιξ και Ρενέ Ζελβέγκερ επέστρεψαν από την αφάνεια σχεδόν και σάρωσαν τα πάντα, όπως και ο Μπραντ Πιτ, που μπορεί να μην ήταν ακριβώς στην αφάνεια, όμως η τελευταία του υποψηφιότητα για Όσκαρ ερμηνείας ήταν το 2011 για το Moneyball… Η «επιστροφή» όμως που προκάλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη ήταν αυτή του ράπερ Έμινεμ, του «κακού παιδιού» της αμερικανικής μουσικής σκηνής, που είχε κάθε άλλο παρά «φιλικές» σχέσεις με την Ακαδημία. Φαίνεται όμως πως αυτό ξεπεράστηκε και η συμμετοχή του Έμινεμ στα 92α Όσκαρ, που ως τη στιγμή που ανέβηκε στη σκηνή ήταν επτασφράγιστο μυστικό, άφησε τους πάντες άφωνους. Ακόμα και οι σταρ που βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις παρακολουθούσαν άφωνοι, ενώ ελάχιστοι από αυτούς σιγοτραγουδούσαν το «Lose Yourself», τη μεγάλη του επιτυχία από την ταινία «8 Mile» για το οποίο είχε κερδίσει το Όσκαρ αλλά απαξίωσε να παραλάβει αυτοπροσώπως στην τελετή του 2003.

oscars 2020 7

Όσοι παρακολουθήσαμε τα Όσκαρ 2020 από την απευθείας μετάδοση της COSMOTE TV, είδαμε την κινηματογραφική ιστορία να γράφεται επί τόπου. Ο κινηματογράφος φέτος «παγκοσμιοποιήθηκε» και ήμασταν «μπροστά» όταν άνοιξε αυτό το νέο κεφάλαιο. Μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου, το ειδικό pop up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD προβάλει οσκαρικές ταινίες όλων των εποχών για να μείνουμε στο ρυθμό, ενώ μέσα από τα κανάλια COSMOTE CINEMA το επόμενο διάστημα θα παρακολουθήσουμε τον θριαμβευτή των φετινών Όσκαρ, τα Παράσιτα, το Rocketman και το Toy Story 4!

Την Κυριακή 16/02 στις 17:30 θα προβάλουμε LIVE στο YouTube κανάλι μας την εκπομπή OSCARSSundays στην οποία ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος και ο Λουκάς Κατσίκας κάνουν μια ανασκόπηση της λαμπερής 92ης τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ, μιλούν για τους μεγάλους νικητές της βραδιάς και σχολιάζουν τις στιγμές που έκλεψαν τις εντυπώσεις. Η εκπομπή θα μεταδοθεί LIVE και από το COSMOTE CINEMA OSCARS HD.

Ακολουθεί το link του live: https://www.youtube.com/watch?v=TDz4K59KpiE