Πώς θα συνεχίσεις να κινείσαι σε ρυθμούς Όσκαρ

Πώς θα συνεχίσεις να κινείσαι σε ρυθμούς Όσκαρ

Ανατρεπτική, λαμπερή και ομολογουμένως συγκινητική. Η 92η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ σε καθήλωσε στον καναπέ σου το βράδυ της Κυριακής και το πιθανότερο είναι πως απόλαυσες κάθε λεπτό της.

Η πιο σινεφίλ περίοδος του χρόνου κορυφώθηκε με τον πλέον ικανοποιητικό τρόπο. Και αυτό διότι όχι μόνο η βραδιά των Όσκαρ περιλάμβανε πολλές εκπλήξεις αλλά γιατί, μεταξύ άλλων, ταινίες, ηθοποιοί και σκηνοθέτες τους οποίους αγαπάς και εκτιμάς αλλά δεν ήταν σίγουρο πως θα κερδίσουν, έφυγαν τελικά από το Dolby Theatre με ένα χρυσό αγαλματίδιο στα χέρια.

Το «1917», το οποίο θεωρούταν φαβορί σε αρκετές κατηγορίες, είδε τα «Παράσιτα» να «σαρώνουν» και να γράφουν ιστορία. Συγκεκριμένα, η ταινία του Νοτιοκορεάτη Μπονγκ Τζουν-χο κέρδισε τέσσερα Όσκαρ, μεταξύ των οποίων τα Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας. Όπως ήταν αναμενόμενο, βέβαια, το Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου πήγε στον Χοακίν Φοίνιξ για το «Τζόκερ» και το Όσκαρ Α' Γυναικείου στη Ρενέ Ζελβέγκερ για το «Τζούντι».

rythmoi oscar 2

Αν παρακολούθησες και εσύ την 92η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ στην COSMOTE TV και ήσουν όλο το βράδυ σε ζωντανή σύνδεση με το Λος Άντζελες, τότε διαπίστωσες πως τα προγνωστικά δεν «έπεσαν» σε όλα μέσα. Παράλληλα όμως, είχες την ευκαιρία να δεις μια από τις πλέον απολαυστικές τελετές των τελευταίων ετών. Από τον άκρως συγκινητικό λόγο του Χοακίν Φοίνιξ στη δικαίωση του Μπραντ Πιτ (ο οποίος παρεμπιπτόντως κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλο για την ταινία «Κάποτε στο... Χόλιγουντ» του ‎Κουέντιν Ταραντίνο) και από τον Eminem ο οποίος μας «ταξίδεψε» πίσω στο 2003 τραγουδώντας το «Lose Yourself» στην Billie Eilish η οποία ενθουσίασε τους «αστέρες» στο Dolby Theatre ερμηνεύοντας το «Yesterday» των Beatles.

Με λίγα λόγια, λοιπόν, η φετινή τελετή απονομής των Όσκαρ ήταν αναμφίβολα απολαυστική και ανατρεπτική. Τώρα όμως, που η περίοδος των Όσκαρ έφτασε στο τέλος της, τι μπορείς να κάνεις για να συνεχίσεις να απολαμβάνεις μια σινεφίλ καθημερινότητα; Μα φυσικά, να συνεχίσεις να κινείσαι σε ρυθμούς Όσκαρ.

Ναι, είναι εφικτό και ξέρουμε το πώς. Συνέχισε απλώς να διαβάζεις και θα τα μάθεις όλα.

#1 Δημιούργησε το πιο πλήρες οσκαρικό μενού για το 2020

Μπορεί η τελετή απονομής των Όσκαρ να πραγματοποιήθηκε και τα χρυσά αγαλματίδια να πήγαν στα χέρια που έπρεπε, όμως η περίοδος των Όσκαρ καλά κρατεί ακόμη. Αν θέλεις να συνεχίσεις να κινείσαι σε ρυθμούς Όσκαρ, λοιπόν, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να φροντίσεις να οργανώνεις μία οσκαρική βραδιά με ταινίες, μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι.

Το «μενού» αξίζει σίγουρα να περιλαμβάνει ταινίες οι οποίες κέρδισαν φέτος το χρυσό αγαλματίδιο, όπως τα «Παράσιτα», το «Toy Story 4» (Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων) και το Rocketman» με τον Έλτον Τζον (Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού), τις οποίες θα δεις στα κανάλια COSMOTE CINEMA.

oscar 3 rythmoi

Στο οσκαρικό «μενού» σου όμως, αξίζει να περιλαμβάνονται και ταινίες οι οποίες ήταν υποψήφιες φέτος για Όσκαρ αλλά δεν κατάφεραν να κερδίσουν: Από το «Avengers: End Game» στο «How to Train Your Dragon: The Hidden World» και από το «Les Miserables» στα «Star Wars: Skywalker, η Άνοδος», «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» και το «Honeyland». Τσέκαρε το πρόγραμμα στα κανάλια COSMOTE CINEMA και οργανώσου διότι όπως γνωρίζεις, το «μενού» είναι «πλούσιο» φέτος.

#2 Μάθε τα μυστικά του κινηματογράφου μέσα από λατρεμένα classics

Ποιος είπε πως μετά Όσκαρ δεν μπορείς να συνεχίσεις να κινείσαι σε σινεφίλ ρυθμούς; Για την ακρίβεια, πλέον έχεις στη διάθεσή σου όλο τον χρόνο για να μάθεις τα «μυστικά» του κινηματογράφου και του Χόλιγουντ. Αν στο παρελθόν είχες υποσχεθεί στον εαυτό σου ότι κάποτε θα έβλεπες όλες τις κορυφαίες, κλασικές ταινίες που έχουν προβληθεί στη μεγάλη οθόνη, τώρα είναι η ευκαιρία σου.

Οργανώσου και βάλε στο τηλεοπτικό σου «μενού» στο σπίτι ταινίες που έχουν κερδίσει Όσκαρ στο παρελθόν και τις οποίες δεν είχες καταφέρει να δεις: Από τους περσινούς οσκαρικούς νικητές όπως τις ταινίες «Η Παρείσφρηση», «O Πρώτος Άνθρωπος» αλλά και άλλες βραβευμένες ταινίες όπως το «Ένας Υπέροχος Άνθρωπος», το «Milk» με το Σον Πεν, την ταινία «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών», το «O Επίμονος Κηπουρός» με τον Ρέιφ Φάινς, τις «Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» και φυσικά, την ταινία «Ερωτευμένος Σαίξπηρ». Δες ποιες ημέρες και τι ώρες προβάλλονται στα κανάλια COSMOTE CINEMA και φτιάξε το πρόγραμμά σου.

rythmoi 4 oscar

Σε κάθε περίπτωση, αν θέλεις να είσαι πλήρως ενήμερη, είναι σημαντικό να παρακολουθήσεις και κάποιες ταινίες μεγάλων σκηνοθετών οι οποίοι κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά με το έργο τους: Από τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο (Shape of Water, Ο Λαβύρινθος του Πάνα) στον Πάβελ Παβλικόφσκι (Ida, Ψυχρός Πόλεμος) και από τον Φράνσις Φορντ Κόπολα (Η τριλογία του Νονού) στους Ρόμπερτ Ζεμέκις (Back To The Future, Who Framed Roger Rabbit), Στίβεν Σπίλμπεργκ (Ιντιάνα Τζόουνς, Minority Report, Α.Ι.: Τεχνητή Νοημοσύνη, Amistad), Φεντερίκο Φελίνι (La Dolce Vita, 8 ½) και Πέδρο Αλμοδόβαρ (Volver, Μίλα Της, Γυναίκες Στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης).

Τι και αν η τελετή απονομής των όσκαρ πραγματοποιήθηκε; Απόλαυσε την τελετή υποτιτλισμένη σήμερα 10/2 στις 21.00 αποκλειστικά στην COSMOTE TV ή δες τη σε μία από τις επαναλήψεις των επόμενων ημερών. Και ως τις 16/2 εκμεταλλεύσου τον χρόνο που έχεις στο εξής στη διάθεσή σου προκειμένου να παρακολουθήσεις τις κορυφαίες οσκαρικές ταινίες του σήμερα και του χθες και συνέχισε να κινείσαι σε ρυθμούς Όσκαρ! Ακόμη και αν δεν είσαι σίγουρη για τις ταινίες που αξίζουν την προσοχή σου, οι αναλύσεις του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου σίγουρα θα σε βοηθήσουν να ετοιμάσεις τη δική σου σινεφίλ λίστα!