Πώς στρώνουμε το εορταστικό τραπέζι; Ανάλογα ποιοι είναι οι καλεσμένοι μας!

Πώς στρώνουμε το εορταστικό τραπέζι; Ανάλογα ποιοι είναι οι καλεσμένοι μας!

Tips για όλες τις περιστάσεις!

Μαγείρεψες πανδαισίες γεύσεων, στόλισες υπέροχα το σπίτι, φόρεσες τα ρούχα της οικοδέσποινας και αναμένεις τους καλεσμένους σου. Μένει να στρώσεις το τραπέζι. Πώς; Μα ανάλογα με το ποιον περιμένεις! Γονείς για οικογενειακές καταστάσεις, φίλους για ατέλειωτο γέλιο, φίλους με παιδιά ή μήπως το έτερον ήμισυ για ένα ρομαντικό δείπνο; Θα σου δώσουμε ιδέες και tips για να εντυπωσιάσεις όποιον και αν περιμένεις!

  1. Οικογενειακό

Όσο κι αν φαίνεται απλό, το να περιμένεις τους γονείς σου δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Διότι μπορεί να αισθάνεσαι άνετα μαζί τους, ωστόσο μέσα σου γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα ότι οι προσδοκίες τους ίσως να είναι μεγαλύτερες από όσα εσύ έχεις στο μυαλό σου να ετοιμάσεις.

Τοποθετείστε τα μαχαιροπίρουνα σύμφωνα με το savoir vivre και εντυπωσιάστε τη μανούλα, που τόσα χρόνια έκανε τα Χριστούγεννα να φαίνονται υπέροχα και ξεχωριστά χάρη στα γιορτινά της τραπέζια. Αποδείξτε πως είστε η απόλυτη βασίλισσα του σπιτιού, χρησιμοποιώντας λευκά και χρυσά χρώματα.

Η συμβουλή μας είναι η εξής: Ποντάρετε στο συναίσθημα. Κρύψτε κάτω από τα πιάτα φωτογραφίες από τα Χριστούγεννα της παιδικής σας ηλικίας και εκπλήξτε ευχάριστα γονείς και αδέρφια!

  1. Φιλικό

Με τους φίλους από τη μία αισθάνεστε άνετα, αλλά από την άλλη θέλετε και να τους ευχαριστήσετε για να μην… μετανιώσουν που αποφάσισαν να γιορτάσουν στο σπίτι σας αυτές τις ημέρες. Καταρχάς μην έχετε τόσο άγχος, το ζήτημα είναι όλοι να περάσετε καλά. Πόνταρε στο καλό φαγητό και το άφθονο αλκοόλ.

Εδώ δεν είναι ανάγκη να κάνεις «χρήση» του savoir vivre. Ένα γιορτινό και χαρούμενο τραπεζομάντηλο αρκεί. Τοποθέτησε τα πιάτα, δεξιά το μαχαίρι (με τα «δοντάκια» να κοιτούν το πιάτο), αριστερά το πιρούνι και πάνω από το πιάτο το κουταλάκι για το γλυκό. Έτοιμη!

Όσο για το tip που θα κάνει τη διαφορά στη διακόσμηση του τραπεζιού, τι θα έλεγες να αφήσεις διάφορα props πάνω στο τραπέζι, ώστε να πάρουν… φωτιά τα smartphones από τις selfies; Μπορείς να προμηθευτείς στέκες με κέρατα ταράνδου, σκουφάκια αγιο-Βασιλιάτικα, την κόκκινη και φωτεινή μυτούλα του Ρούντολφ και ό,τι άλλο μπορέσεις να εντοπίσεις ή να κατασκευάσεις μόνη σου!

  1. Φίλοι με παιδιά

Το γεγονός ότι θα έχετε παιδιά στην «παρέα» σας, δεν αλλάζει και πολύ τα πράγματα. Μπορείτε να κάνετε ό,τι και παραπάνω και για τους μικρούς φίλους. Στρώστε ένα επιπλέον τραπέζι για τους λιλιπούτειους καλεσμένους σας, προμηθευτείτε πλαστικά ποτήρια και πιάτα με χριστουγεννιάτικο θέμα, ώστε να έχει περισσότερο ενδιαφέρον για τα παιδιά και δώστε τους διάφορα props για να γελάσουν με την ψυχή τους!

  1. Συντροφικό

Δεν παίζει ρόλο πόσο καιρό είσαστε μαζί. Πρέπει να κάνεις αυτό το τραπέζι να είναι μοναδικό και για τους δυο σας. Η συμβουλή μας; Στρώστε το τραπέζι παρέα! Κάντε αυτά τα Χριστούγεννα μοναδικά και για τους δυο σας, τοποθετώντας τα όλα μαζί, με αγάπη πάνω στο τραπέζι. Χρώμα; Μα φυσικά κόκκινο! Το χρώμα της αγάπης είναι σίγουρα γιορτινό! Στρώστε το χριστουγεννιάτικο τραπεζομάντηλο, ανάψτε δύο κόκκινα κεριά, τοποθετήστε δύο σερβίτσια, κόκκινες χαρτοπετσέτες και το τραπέζι σας είναι έτοιμο! Φορέστε τα καλά σας ρούχα και δειπνήστε σαν να βρίσκεστε στο πιο ακριβό εστιατόριο στον πλανήτη. Φυσικά, με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση (ίσως Φρανκ Σινάτρα σε χριστουγεννιάτικες μελωδίες;).

Κάντε αυτές τις γιορτές μοναδικές για εσάς και τους καλεσμένους, τοποθετώντας πάνω στο τραπέζι γεύσεις που θα μείνουν αξέχαστες και φυσικά… αγάπη!