Μια συγκλονιστική φωτογράφηση μόδας με την Μπέτυ Αρβανίτη 43 χρόνια πριν

Μια συγκλονιστική φωτογράφηση μόδας με την Μπέτυ Αρβανίτη 43 χρόνια πριν

Όταν η Μπέτυ Αρβανίτη ήταν παντρεμένη με τον Φαίδωνα Γεωργίτση.

Η Μπέτυ Αρβανίτη το 1969 ήταν πρωταγωνίστρια του κινηματογράφου και του θεάτρου, είχε κάνει τον δεύτερο γάμο της με τον Φαίδωνα Γεωργίτση και είχε ένα γιο από τον πρώτο της γάμο με τον αρχιτέκτονα Κώστα Σταμάτη, τον συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη.
Η τριαντάχρονη τότε ηθοποιός φωτογραφίζεται για περιοδικό με την τελευταία λέξη της μόδας και δίνει την δική της εκδοχή για το στυλ της γυναίκας.
-Αγαπώ την μόδα των χίπης ,την ελευθερία ,την χαρούμενη ,δημιουργική ζωή. Αγαπώ τα νέα παιδιά ,που μπορούν και χαίρονται και να χτίζουν την ζωή τους με καθαρό μυαλό.
-Κάθε γυναίκα πρέπει να υιοθετεί την μόδα που ταιριάζει στην εμφάνιση και την ψυχολογία της. Εγώ δεν φόρεσα σουπερ μίνι, και δεν θα φορέσω ποτέ σι-θρού.
-Ντύνομαι σπορ, με παντελόνια και παπούτσια με χοντρά τακούνια. Δεν καταλαβαίνω που οι έλληνες δυστροπούν όταν βλέπουν γυναίκες με παντελόνια.
-Μακιγιάρομαι μόνο όταν το επιβάλλει η δουλειά μου. Στο δρόμο κυκλοφορώ χωρίς μακιγιάζ, με μεγάλα γυαλιά. Σπάνια φορώ ψεύτικες βλεφαρίδες. Χωρίς μακιγιάζ νοιώθω πιο ελεύθερη, πιο αληθινή και ίσως περισσότερο γοητευτική.
-Η κομψότητα φαίνεται στις απλές καθαρές γραμμές. Μου αρέσουν τα κομψά καλά ρούχα. Είμαι γυναίκα και δεν μπορώ να αρνηθώ την ύπαρξη κάποιας κοκεταρίας. Πάντως με αφήνουν αδιάφορη τα κοσμήματα που συνηθίζουν να φορούν οι γυναίκες!

Η σπουδαία ηθοποιός Μπέτυ Αρβανίτη αυτές τις μέρες έλαβε το βραβείο Κουν για την ερμηνεία της στην ΄΄Φόνισσα΄΄ του Παπαδιαμάντη.