Pre-holiday stress: Ξέρουμε πώς θα αντιμετωπίσεις την ανησυχία πριν από το ταξίδι σου

Pre-holiday stress: Ξέρουμε πώς θα αντιμετωπίσεις την ανησυχία πριν από το ταξίδι σου

Τα «βήματα» που χρειάζεται να ακολουθήσεις, φυσικά, είναι τα αυτονόητα: Χρησιμοποίησε στο έπακρον την άδειά σου.

Αλήθεια, υπάρχει πιο όμορφη και ξέγνοιαστη περίοδος μέσα στη χρονιά από εκείνη των διακοπών; Χαλάρωση, βόλτες και απόλυτη ελευθερία μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης, δίνουν χώρο και χρόνο σε «θετικά» συναισθήματα όπως είναι η ηρεμία και η χαρά.

Μπορεί, λοιπόν, να αναμένουμε τις διακοπές του καλοκαιριού συχνά με ενθουσιασμό και προσδοκία, καθώς λόγω της συσσωρευμένης κούρασης του χειμώνα, έχουμε ανάγκη από μια αλλαγή σκηνικού που θα μας βοηθήσει να αναπληρώσουμε τις δυνάμεις μας, τι γίνεται όμως, όταν ενόψει διακοπών, ένα διαφορετικό άγχος παίρνει σιγά-σιγά «σάρκα και οστά» καταφέρνοντας, τελικά, να κυριαρχήσει στη ζωή μας;

Όσο συναρπαστικό και εάν είναι το να φύγεις για διακοπές, η διαδικασία της προετοιμασίας, ώστε να καταφέρεις να «αποδράσεις» για λίγες ημέρες από την καθημερινότητα, συχνά, δημιουργεί ένα επιπρόσθετο άγχος. Από την οργάνωση των επαγγελματικών σου υποχρεώσεων, μέχρι να βεβαιωθείς ότι έχεις τα σωστά ταξιδιωτικά έγγραφα και να εξασφαλίσεις πως όλα είναι έτοιμα, οι ημέρες πριν από ένα ταξίδι μπορεί να είναι μια αρκετά αγχωτική περίοδος -ειδικά εάν είσαι control freak, αγαπητή Queenette. Ωστόσο, όπως κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του, έτσι και το pre-holidays stress είναι ένα ζήτημα που μπορεί να μειωθεί αισθητά ή ακόμη και να ανατραπεί, αρκεί να ακολουθήσεις τις κατάλληλες συμβουλές!

Προγραμμάτισε εκ των προτέρων

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μειώσεις τα επίπεδα άγχους σου, πριν φύγεις για διακοπές είναι να προγραμματίσεις όλες τις εκκρεμότητές σου εκ των προτέρων. Η δημιουργία μιας λίστας με τα πράγματα που έχεις να κάνεις πριν αποδράσεις από την πόλη, θα σε βοηθήσει να αισθανθείς πως κρατάς τον έλεγχο στα χέρια σου. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να έλεγες «αντίο» στον... πανικό και να μην άφηνες τίποτα να σου χαλάσει την προσμονή των καλοκαιρινών σου διακοπών;

Άλλωστε, ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες άγχους είναι η ανασφάλεια για το εάν όλα θα κυλήσουν ομαλά: Οργάνωσε τις προτεραιότητές σου, μοίρασε τις αρμοδιότητες του ταξιδιού με τις κολλητές σου, εξωτερίκευσε όλα όσα σε προβληματίζουν, ώστε να βρεις λύσεις και ετοιμάσου να μπεις σε vacay mode.

pexels-andrea-piacquadio-1023583.jpg

Προσπάθησε να θέσεις όρια για όσο καιρό θα λείπεις από το γραφείο

Όλες γνωρίζουμε πως η εργασία μας, δεν είναι μόνο οι οκτώ ώρες στο γραφείο! Τι σημαίνει αυτό; Πως συχνά, αδυνατούμε να απαλλαγούμε από τα προβλήματα της δουλειάς με το που φύγουμε από εκεί, με αποτέλεσμα να βιώνουμε το burnout syndrome, ενώ η... θεραπεία δεν είναι εξίσου αυτονόητη για όλους. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν τρόποι να μην επιτρέψεις στο στρες να σε κατακλύσει αυτές τις λίγες ημέρες που έχεις στη διάθεσή σου.

Τα «βήματα» που χρειάζεται να ακολουθήσεις, φυσικά, είναι τα αυτονόητα: Χρησιμοποίησε στο έπακρον την άδειά σου, χωρίς να αφήνεις ανεκμετάλλευτες τις ημέρες που δικαιούσαι και εάν εργάζεσαι και μέσω τηλεφώνου και έχεις ένα mail που δεν σταματάει να δέχεται εισερχόμενα, απενεργοποίησέ το για τις ημέρες που απουσιάζεις. Τι άλλο μπορείς να κάνεις; Μην αμελήσεις μία απόδραση στη φύση, μιας και έρευνες έχουν δείξει μία σύνδεση μεταξύ φύσης και θετικών αλλαγών στη διάθεση -όπως η αυξημένη ενέργεια και χαρά- και δημιούργησε όμορφες αναμνήσεις, οι οποίες θα σε «συντροφεύουν» τις ημέρες που θα είσαι στο γραφείο.

raphael-biscaldi-7RQf2X6aXXI-unsplash.jpg

Ώρα για αποταμίευση

Φέτος, το πήρες απόφαση! Θα κάνεις τις καλοκαιρινές διακοπές των ονείρων σου. Πώς όμως θα τις χρηματοδοτήσεις; Η αλήθεια είναι πως όσο μεγάλη και εάν είναι η θέλησή σου για μία μικρή ή μεγαλύτερη απόδραση, τα οικονομικά σου είναι ο βασικός παράγοντας που θα καθορίσει αυτήν την ανάγκη σου. Και σε αυτό το σημείο, προκύπτει το ζήτημα της αποταμίευσης, που ειδικά στις καλοκαιρινές σου διακοπές… μετράει!

Ευτυχώς για εσένα όμως, είναι αποδεδειγμένο ότι οι άνθρωποι που θέτουν ένα συγκεκριμένο και ρεαλιστικό στόχο καταφέρνουν τελικά να τον πετύχουν. Εφόσον λοιπόν, ο δικός σου στόχος είναι οι καλοκαιρινές διακοπές που τόσο ονειρεύεσαι, τότε φρόντισε να βάλεις κάποια χρήματα στην άκρη, ούτως ώστε να καταφέρεις να τον πραγματοποιήσεις, ακριβώς όπως ονειρεύεσαι, λέγοντας «αντίο» στο άγχος και την ανασφάλεια.

pexels-cottonbro-3944405.jpg

Μην ξεχάσεις να αποσυμπιεστείς πριν αποδράσεις

Για εσένα που αναζητάς την πιο εύκολη και γρήγορη λύση στο άγχος που αντιμετωπίζεις πριν φύγεις για τις καλοκαιρινές σου διακοπές, τότε ακολούθησε τα εξής «βήματα», την τελευταία σου νύχτα στην πόλη: Βάλε ένα ποτήρι από το αγαπημένο σου κρασί, κάνε τα beaute σου και απόλαυσε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο, βάλε στο laptop σου την πιο «in» σειρά της σεζόν και ξάπλωσε νωρίς, ώστε να είσαι «φρέσκια» για τις ημέρες των καλοκαιρινών σου διακοπών.

Με δυο λόγια, «χρησιμοποίησε» την τελευταία σου βραδιά στο σπίτι για να χαλαρώσεις και να αποσυμπιεστείς, βρίσκοντας την ηρεμία που ψάχνεις πριν ακόμη ταξιδέψεις προς κάποιον καλοκαιρινό, επίγειο παράδεισο, απολαμβάνοντας ατελείωτες βουτιές στη θάλασσα και βόλτες στα πλακόστρωτα σοκάκια.

pexels-karolina-grabowska-7321278.jpg

Ναι summer girl, καλοκαίρι σημαίνει ανεμελιά, επομένως αυτόν τον Αύγουστο φρόντισε να ζήσεις την κάθε στιγμή των διακοπών σου στο 100%, απαλλαγμένη από το άγχος. Πώς; Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, που θα κάνουν τις καλοκαιρινές σου διακοπές… αξέχαστες!