6 αισθηματικά βιβλία που θα σε χαλαρώσουν στις πασχαλινές διακοπές

Τσακιρίδου Χριστίνα
6 αισθηματικά βιβλία που θα σε χαλαρώσουν στις πασχαλινές διακοπές

Πριν φτιάξεις αποσκευές για τον προορισμό της επιλογής σου ρίξε μια ματιά στις νέες κυκλοφορίες που αξίζει να διαβάσεις.

Λίγες ημέρες μόνο έμειναν για το φετινό Πάσχα και η αλήθεια είναι πως το μυαλό μας ταξιδεύει ήδη νοερά σε ανοιξιάτικους προορισμούς. Αν καταφέρεις να κάνεις μια μικρή απόδραση από την πρωτεύουσα είσαι τυχερή ωστόσο υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαλαρώσεις και να περάσεις καλά ακόμη κι από την άνεση του σαλονιού σου.

Πριν φύγεις διακοπές...βιβλίο να πάρεις

Τα βιβλία είναι αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφορτιστείς και να αναζωογονήσεις το πνεύμα σου. Καθημερινά κατακλυζόμαστε ολοένα και περισσότερο από οθόνες (laptop, κινητό κ.ά) με αποτέλεσμα ελάχιστοι άνθρωποι να επενδύουν στην ανάγνωση και τη συλλογή βιβλίων.

Η ανάγνωση βιβλίων μειώνει το στρες και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα σε έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Sussex το 2009. Όπου και αν βρεθείς τις γιορτινές αυτές ημέρες, μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου ένα καλό βιβλίο της επιλογής σου που θα σου κρατήσει ευχάριστη παρέα.

Ο έρωτας παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή κάθε γυναίκας και προσωπικά αγαπώ να διαβάζω αισθηματικά βιβλία τόσο Ελλήνων αλλά και ξένων συγγραφέων. Ένα αισθηματικό βιβλίο μπορεί να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις νέες πτυχές του εαυτού σου ή απλά να σε «ταξιδέψει» μέσα από τις ιστορίες αγάπης και πάθους των κεντρικών ηρώων.

vivlio11.jpg

Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να κάνω μια σύντομη έρευνα στις πρόσφατες κυκλοφορίες των εκδοτικών οίκων, να βρω και να συγκεντρώσω τις καλύτερες επιλογές αισθηματικών βιβλίων για τις πασχαλινές σου διακοπές.

Great Expectations: Το βιβλίο του Dickens γίνεται σειρά με την Olivia Colman πρωταγωνίστρια

Πηγή κεντρικής: pexels.com

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις μερικά από τα αισθηματικά βιβλία που ξεχώρισα για εσένα και σου προτείνω να βάλεις στη βαλίτσα των διακοπών σου.