9 ρομαντικά μυθιστορήματα για τις κρύες μέρες του χιονιά

Κατερίνα Ιωακείμ
9 ρομαντικά μυθιστορήματα για τις κρύες μέρες του χιονιά

Έχω διαλέξει για σένα εννέα βιβλία γραμμένα για μεγάλους έρωτες! Θα σε κάνουν να κλάψεις, να θυμηθείς, να ξεχάσεις και να αναζητήσεις ξανά εκείνο το κάτι που κάνει την καρδιά σου να χτυπά δυνατά. 

Το κρύο σε έκλεισε στο σπίτι. Υπέροχα! Ευκαιρία να κάνεις ένα υπέροχο δώρο στον εαυτό σου: Λίγες ώρες ηρεμίες, μακριά από την οθόνη του laptop και του smartphone σου, χωρίς τα ντεσιμπέλ και της κραυγές της τηλεόρασης, δίχως να σκέφτεσαι όσα κάνουν τα νεύρα σου να... ταράζονται. Σήμερα θα διαβάσεις ένα καλό βιβλίο. Σήμερα θα ερωτευτείς τρελά. Θα πονέσεις, θα κλάψεις, θα προδοθείς, θα προδώσεις, θα αμαρτήσεις και το ευχαριστηθείς! Έτοιμη;

«Έχω αγαπήσει σε σημείο τρέλας. Αυτό που αποκαλούν τρέλα, για μένα είναι ο μόνος λογικός τρόπος να αγαπάς». Francoise Sagan

Κι επειδή αυτές τις μέρες που κλειστήκαμε σπίτι εκτός από τους... μεγάλους έρωτες μας έλειψαν οι καλές μας φίλες, θα σου μιλήσω πρώτα για ένα υπέροχο μυθιστόρημα γεμάτο όνειρα, ζήλιες, απογοητεύσεις, μυστικά, φλερτ, έρωτες που «δεν πρέπει», απιστίες, αμφιβολίες που συζητούν, αναλύουν και αντιμετωπίζουν μαζί τέσσερις γυναίκες πολύ τυχερές. Τυχερές γιατί μοιράζονται μια αληθινή φιλία.

*Αν όλα αυτά κάτι σου θυμίζουν... Καλά κατάλαβες! Το πρώτο από τα εννιά βιβλία που κατέβασα για σένα από το ράφι (sic), κρύβεται πίσω από την σειρά του Netflix, Valeria, που θεωρείται ο διάδοχος του Sex and the City αλλά... με ένα twist που θα λατρέψεις.

sti thesi tis valeria books netflix

Βαλέρια 1 - Στη θέση της Βαλέρια

Η ΠΛΟΚΗ

Η Βαλέρια είναι μια συγγραφέας σε κρίση, τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική της ζωή. Έχοντας ήδη εγκαταλείψει τη δουλειά της για να αφοσιωθεί στη συγγραφή, διαπιστώνει με τρόμο την πλήρη απουσία έμπνευσης που τη βασανίζει, ενώ την ίδια στιγμή ο γοητευτικός σύζυγός της Αντριάν μοιάζει να μην είναι ποτέ κοντά της. Για καλή της τύχη όμως, στο πλευρό της βρίσκονται οι τρεις καλύτερες φίλες της, η Κάρμεν, η Λόλα και η Νερέα. Γοητευτικές, έξυπνες, ενδιαφέρουσες και πάντα πολυάσχολες, αυτές οι τρεις γυναίκες στηρίζουν πάντοτε κάθε της επιλογή.

* Καλά κατάλαβες! Σε αυτό το βιβλίο, όπως και στη σειρά, τίποτα δεν είναι τέλειο, υπέρλαμπρο, απρόσιτο και ονειρικό! Αυτά τα τέσσερα κορίτσια θα μπορούσαν να είναι... εσύ και η παρέα σου.

valeria netflix

Το «Valeria» του Netflix είναι ό,τι δεν κατάφερε να γίνει το «And Just Like That»

«Δεν είχε νόημα να περάσω όλη τη μέρα μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή. Ήμουν μόνη στο σπίτι, επομένως δεν υπήρχε λόγος να υποκρίνομαι, άσε που ήξερα και με το παραπάνω ότι τίποτα το μεγαλειώδες δεν θα μου έβγαινε εκείνη τη μέρα. Ή μπορεί και ποτέ. Έτσι, λοιπόν, από το σαλόνι/γραφείο/καθιστικό πέρασα στο υπνοδωμάτιο, διαδρομή για την οποία δεν χρειάζονταν περισσότερα από τρία βήματα, και κάθισα στο κρεβάτι. Έριξα μια ματιά στα γυμνά μου πόδια και το ξεβαμμένο βερνίκι στα νύχια μου με έκανε να φρικάρω, οπότε έφερα κοντά το τασάκι και άναψα τσιγάρο… Με όλα αυτά που ήμουν κάποτε… Από πότε αποδεχόμουν εκείνη τη φάση της παραίτησης; Ύστερα, κοίταξα με την άκρη του ματιού μου το τηλέφωνο και, αφού το σκέφτηκα για δύο δέκατα του δευτερολέπτου, το άρπαξα»...

Κάτι σου θυμίζει; Θα αναγνωρίσεις σε πολλές σελίδες τον εαυτό σου, τις φίλες σου, τους πρώην και τους έρωτες της ζωής σας!



Συνέχισε να διαβάζεις! Έχω διαλέξει για σένα οκτώ ακόμη βιβλία -άλλα λίγο πιο ανάλαφρα, άλλα λίγο πιο "βαριά"-, μα όλα τους γραμμένα για μεγάλους έρωτες- που θα σου αρεσουν πολύ:

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξέρεις ποιος είναι ο δολοφόνος; 7 αστυνομικά βιβλία που θα σε εξιτάρουν

21 βιβλία που μας ταξίδεψαν το 2021 (και πρέπει να διαβάσεις, να χαρίσεις, να ξεφυλλίσεις asap!)