Η Ana Huang μένει πιστή σε όσα πιστεύει και ονειρεύεται να δει τα βιβλία Twisted στη μικρή οθόνη

Τζένη Ντεμιράι
Η Ana Huang μένει πιστή σε όσα πιστεύει και ονειρεύεται να δει τα βιβλία Twisted στη μικρή οθόνη

Η συγγραφέας των βιβλίων Twisted, Ana Huang, μίλησε στο queen.gr για την πορεία και τα όνειρά της.

Μπορεί η Ana Huang να έχει φανατικούς θαυμαστές στην Ελλάδα, ωστόσο, δεν είχε επισκεφθεί ποτέ την χώρα μας μέχρι τον Απρίλιο του 2024. Τη γνώρισα στις Εκδόσεις Κλειδάριθμος με αφορμή μία ειδικά για εκείνη διαμορφωμένη εκδήλωση, η οποία την βρήκε από το απόγευμα της 25ης Απριλίου στον Κινηματογράφο Δαναός να υπογράφει βιβλία σε θαυμαστές, που ας μη γελιόμαστε- ήταν κυρίως νεαρές κοπέλες.

4 χρόνια από τον θάνατο της Άλκης Ζέη: 10 φράσεις της για τα παιδιά, τη ζωή και τις σχέσεις

1715340720895-411730683-ana-huang.jpg

Η Ana Huang αν και είναι μόλις 33 ετών έχει καταφέρει να θεωρείται μία από τους πιο πετυχημένους συγγραφείς ερωτικών μυθιστορημάτων. Ο λόγος είναι ένας και ονομάζεται Twisted. Μία σειρά με τέσσερα βιβλία που σίγουρα κάπου θα έχεις δει σκρολάροντας στο TikTok αν δεν είσαι ανάμεσα σε εκείνες που τα έχουν ήδη διαβάσει.

Η σειρά έγινε μεγάλη επιτυχία στο BookTok, από όπου αναδείχθηκε η Huang. Η επιτυχία, όμως δεν σταμάτησε εκεί αφού η σειρά «Οι Βασιλιάδες της Αμαρτίας» φαίνεται ότι αποτελεί ακόμα έναν λόγο για να συνεχίζουν να αναζητούν το όνομά της οι λάτρεις των ερωτικών μυθιστορημάτων.

7.jpg

Η Huang μεγάλωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει καταγωγή από την Κίνα. Ως ένα παιδί μεταναστών που μιλά άλλη γλώσσα στο σπίτι και άλλη στο σχολείο κλήθηκε από πολύ μικρή ηλικία να εξασκηθεί στον γραπτό λόγο, αφού, όπως έχει δηλώσει η ίδια, η μαμά της την έβαζε να γράφει ιστορίες στα αγγλικά από πέντε ετών με σκοπό να εξασκηθεί.

Και κάπως έτσι, η Ana αγάπησε την γλώσσα, τις λέξεις και τις ιστορίες και άρχισε να ονειρεύεται αυτό που σήμερα έχει κατακτήσει: να κάνει δουλειά τη συγγραφή.

10.jpeg

Διάβασα ότι ξεκίνησες να γράφεις ιστορίες από πέντε ετών με σκοπό να βελτιωθείς στον γραπτό λόγο και τώρα είσαι best selling συγγραφέας. Αν κοιτούσες πίσω σε εκείνο το μικρό κορίτσι, τι θα του έλεγες;

Μπορεί να ακουστεί κλισέ αλλά νομίζω ότι θα έλεγα «ακολούθα την καρδιά σου και όσα αισθάνεσαι ότι είναι σωστά για εσένα». Επίσης θα έλεγα «να παραμένεις πιστή σε πράγματα που πιστεύεις». Το αυτό γιατί όταν ήμουν μικρότερη έλεγα «θέλω να γίνω συγγραφέας, αυτό θέλω να κάνω» και η οικογένειά μου ήταν πολύ υποστηρικτικοί με πολλούς τρόπους αλλά και πάλι ήταν διστακτικοί και έλεγαν ότι οι συγγραφείς δεν βγάζουν τόσα χρήματα, με παρότρυναν να κάνω κάτι άλλο και αυτό έκανα για λίγο. Ήταν καλά για λίγο διάστημα αλλά δεν ήμουν χαρούμενη με αυτό και τώρα είμαι συγγραφέας.

Σπούδασα διεθνείς σχέσεις και δούλεψα ως επικοινωνιολόγος σε μία consulting εταιρεία αλλά εκεί συνειδητοποίησα ότι μία δουλειά 9-5 δεν είναι για εμένα.

Έχω τη αίσθηση ότι τα βιβλία σου βοηθούν τις γυναίκες να αγκαλιάσουν τη σεξουαλικότητά τους. Είναι αυτός ένας στόχος σου;

Δεν προσπαθώ να βάζω το σεξ σε κάθε σελίδα των βιβλίων μου αλλά πιστεύω ότι είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό μέρος των σχέσεων και αγαπώ το γεγονός ότι μέσω της μυθοπλασίας μπορείς να ανακαλύψεις πολλά για τη σεξουαλικότητα. Όταν οι αναγνώστες διαβάζουν τέτοιου είδους βιβλία, διαβάζουν κάτι που μπορούν να νιώσουν. Είναι σημαντικό να μην υπάρχει ντροπή για αυτά τα πράγματα.

https://www.instagram.com/p/CurvSVQIDrU/

Τα βιβλία σου έχουν φανατικούς θαυμαστές. Πιστεύεις ότι έχεις πετύχει το όνειρό σου; Τι άλλο θα ήθελες να γίνει στην καριέρα σου;

Ειλικρινά, το να γράφω full-time και αυτό να είναι η δουλειά μου είναι ένα μέρος όλου αυτού (του ονείρου). Αυτό ήταν το όνειρό μου όταν ήμουν μικρή και έχω την ευκαιρία να το κάνω. Πάντα λέω ότι θα έγραφα ακόμα κι αν κανείς δεν τα διάβαζε αλλά το να έχω τόσο ενθουσιώδεις αναγνώστες με τους οποίους μπορώ να μοιράζομαι τις ιστορίες μου είναι φανταστικό. Έχω πετύχει πολλούς από τους στόχους μου κατά τη διάρκεια της καριέρας μου αλλά κάποια μέρα θα μου άρεσε πολύ να δω τις ιστορίες μου στην οθόνη, με έναν τρόπο που θα ανταποκρίνεται με τον κατάλληλο τρόπο στο περιεχόμενο. Μία ταινία ή μία σειρά, θα δούμε.

Διάβασα επίσης ότι δεν έχεις αφήσει τη μαμά σου να διαβάσει τη σειρά Twisted λόγω των ερωτικών σκηνών. Δεν την έχει διαβάσει μέχρι σήμερα;

Νομίζω πως όχι. Αν το έχει κάνει δεν μου το έχει πει. Είμαι τυχερή σε έναν βαθμό γιατί η μαμά μου δεν ξέρει πολύ καλά αγγλικά, έχει αγοράσει τα βιβλία αλλά δεν νομίζω ότι τα έχει διαβάσει. Αν το έχει κάνει μάλλον προσποιείται ότι δεν το έχει κάνει.

Έχεις απογοητευτεί ποτέ από αρνητικές κριτικές; Πώς το διαχειρίστηκες;

Μαθαίνω να το αποδέχομαι με το πέρασμα των ετών και αυτό βελτιώνεται από βιβλίο σε βιβλίο. Όταν εξέδωσα το πρώτο μου βιβλίο τσέκαρα κάθε μέρα τις κριτικές και ήμουν πολύ μέσα σε αυτό γιατί ήταν το μόνο βιβλίο που είχα, το μόνο feedback που είχα. Στην πορεία συνειδητοποίησα ότι δεν είναι όλα τα βιβλία για όλους. Για κάθε βιβλίο, σειρά, ταινία θα βρεις ανθρώπους που τους αρέσει και ανθρώπους που δεν τους αρέσει. Γράφω τα βιβλία μου για ένα συγκεκριμένο κοινό, για τους ανθρώπους που τους αρέσουν. Είμαι ευγνώμων που και άλλοι άνθρωποι τους δίνουν μία ευκαιρία αλλά αν δεν τους αρέσουν τότε απλώς δεν τους αρέσουν, δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Πάντοτε λέω πως αφότου εκδόσεις ένα βιβλίο, τελείωσε, δεν μπορείς να αλλάξεις την ιστορία και αυτή η λογική με έχει βοηθήσει πολύ στο κομμάτι που αφορά την κριτική.

Γράφεις κάτι καινούριο αυτή την περίοδο;

Ναι έχω ξεκινήσει με τη δομή. Γράφων ένα sports romance βιβλίο, το οποίο θα εκδοθεί τον Σεπτέμβριο και είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Η ιστορία αφορά έναν Άγγλο ποδοσφαιριστή τον οποίο οι γυναικείοι χαρακτήρες των προηγούμενων βιβλίων αγαπούν, είναι ο αγαπημένος τους celebrity και επιτέλους ήρθε η ώρα για την δική του ιστορία.