Happy Buddha: Είναι το καλύτερο Βιβλίο Ασιατικής Κουζίνας στον Κόσμο που εκδόθηκε εκτός Ασίας
Το Happy Buddha. Ιστορίες και συνταγές από τα ταξίδια μου στην Ασία του Βαγγέλη Δρίσκα ανακηρύχθηκε το Καλύτερο Βιβλίο Ασιατικής Κουζίνας στον Κόσμο που εκδόθηκε εκτός Ασίας από τα Βραβεία Gourmand κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για τα Τρόφιμα στο Cascais στην Πορτογαλία.
Η ανακοίνωση έγινε στη σκηνή του Estoril Congress Centre από τον Edouard Cointreau, Πρόεδρο και Ιδρυτή των Βραβείων Gourmand, ο οποίος επαίνεσε το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα για το βάθος και την πολιτισμική του σημασία και ανέφερε:
«Συγχαρητήρια, αγαπητέ Βαγγέλη, για το αξιοπρόσεκτο βιβλίο σου, που αποτυπώνει όμορφα τα γαστρονομικά σου ταξίδια σε όλη την Ασία.
Η σε βάθος έρευνά σου, οι γευσιγνωσίες από πρώτο χέρι και οι εξειδικευμένες γνώσεις σου ζωντανεύουν αυθεντικές ασιατικές γεύσεις, καθιστώντας τις σύνθετες αυτές γεύσεις προσιτές στους δυτικούς ουρανίσκους.
Με το πάθος και την καθοδήγησή σου, το Happy Buddha σίγουρα θα εμπνεύσει πολλούς να εξερευνήσουν και να κατακτήσουν τις πλούσιες, ζωντανές κουζίνες που με τόση αγάπη μοιράζεσαι».
Τα Βραβεία Gourmand θεσπίστηκαν το 1995 και, με συμμετοχή άνω των 200 χωρών, είναι ο μόνος διεθνής διαγωνισμός που είναι αφιερωμένος σε εκδόσεις για τις κουλτούρες τροφίμων και ποτών. Ο διαγωνισμός είναι δωρεάν και ανοιχτός σε όλες τις γλώσσες.
Κάθε χρόνο, η Gourmand διοργανώνει ένα παγκόσμιο συμπόσιο σε έναν χώρο αξιοσημείωτης γαστρονομικής σημασίας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες φωνές από τους τομείς της διπλωματίας, της μαγειρικής, των εκδόσεων και του πολιτισμού.
Η επόμενη παγκόσμια συνάντηση επαγγελματιών του πολιτισμού των τροφίμων θα πραγματοποιηθεί στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Σαουδικής Αραβίας, όπου θα εορταστεί η 30ή επέτειος των Βραβείων Gourmand.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα φετινά βραβεία Gourmand συμμετείχαν ως υποψήφια 1.270 βιβλία από 222 χώρες. Τα Gourmand World Cookbook Awards θεωρούνται τα βραβεία Όσκαρ του κόσμου του φαγητού και του κρασιού. Δημιουργήθηκαν από τον Edouard Cointreau με σκοπό να κάνουν ευρύτερα γνωστά τα βιβλία μαγειρικής.
Ο Βαγγέλης Δρίσκας θα σε κάνει chef στην κουζίνα σου: Το νέο βιβλίο και οι 5 must συνταγές
Όταν στο Queen.gr είχαμε ρωτήσει τον Βαγγέλη Δρίσκα, αν μπορούμε με οδηγό το βιβλίο να φτιάξουμε πραγματικά εύκολες συνταγές από την Ασία και στο σπίτι, ο ίδιος μας είχε αποκαλύψει:
«Κατ’ αρχάς υπάρχουν πολλές ασιατικές κουζίνες που όσες ομοιότητες και αν φαίνεται πως έχουν, έχουν και άλλες τόσες διαφορές. Στο βιβλίο αυτό έχω καταγράψει τις πιο ωραίες συνταγές από αυτές που δοκίμασα στα ταξίδια μου στην Ασία με σκοπό να τις μαγειρέψουν οι αναγνώστες στο σπίτι τους.
Γι’ αυτό και η εκτέλεση κάθε συνταγής είναι με στάδια, με πολλές λεπτομέρειες ώστε το αποτέλεσμα να είναι εγγυημένα επιτυχημένο. Και το βιβλίο γενικά είναι γεμάτο γνώσεις και πληροφορίες για τεχνικές και υλικά ώστε να διευκολύνει τον αναγνώστη.
Σίγουρα όλοι - από τους αρχάριους μέχρι τους προχωρημένους – θα μπορέσουν να μαγειρέψουν με επιτυχία και να απολαύσουν μοναδικές γεύσεις και μάλιστα όσο πιο κοντά στην αυθεντική συνταγή κάθε τόπου.
Όσο για το αγαπημένο βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα από το βιβλίο «Happy Buddha» ο ίδιος μας αποκάλυψε τη δική του αγαπημένη:
«Λατρεύω το κοτόπουλο κάτσου κάρι»!
To βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη!
