Βιβλίο: Το μυστικό ημερολόγιο του Κοντορεβιθούλη

Βιβλίο: Το μυστικό ημερολόγιο του Κοντορεβιθούλη

Όχι, μη βιαστείτε να το κατατάξετε στα παιδικά βιβλία. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη εικαστικά πρόταση, απ την Ρεμπέκα Ντοντρέμ, μια από τις σημαντικότερες εικαστικούς της Ευρώπης, που μαζί με την Φιλιπ Λεσερμέιερ, βουτάει στις σκοτεινιές των παραμυθιών, με αναφορές στην ιστορία της γηραιάς ηπείρου μας και σε συσχετισμούς με το τώρα.

Η «μαύρη πείνα» σαρώνει ένα τόπο, που θυμίζει την κεντρική Ευρώπη του Μεσαίωνα. «Τι ωραία χρόνια εκείνα, πριν τη Μαύρη πείνα. Εκείνο τον παλιό καιρό, δεν τρώγαμε ψωμί ξερό. Σουβλίζαμε, τσικνίζαμε, μπριζόλες ροκανίζαμε. Αχ, τι ωραία χρόνια εκείνα, πριν απ τη Μαύρη Πείνα».

Ο Ρεβιθούλης Κοντορεθυθούλης δε πάει ποτέ σχολείο μιας και έχει κλείσει λόγω πείνας. Ξεκινάει το ημερολόγιο την ημέρα του Αγίου Μυταρά – ξέχνα την κακομοιριά.

Έχει μια μητριά – οχιά, έναν άβουλο μπαμπά και έξι αδελφούς που τα ονόματα τους αρχίζουν όλων απ Άλφα. Ο Κοντερεβυθούλης, με χιούμορ, αγωνιστικότητα και κατεργαριά θα επιβιώσει στον κόσμο του, νικώντας το κακό, αλλά ελαφρώς φλερτάροντας μαζί του.

Πρόκειται για μια εξαιρετική έκδοση, με μια καταπληκτική επιμέλεια έκδοσης, που φανερώνει πολύ δουλειά και μεγάλο μα μεγάλο μεράκι. Πάρτε το βιβλίο και καλά για τα παιδιά σας, αλλά απολαύσετε το εσείς.