Μέγκαν Ντέλαχαντ: Τα κύματα του παρελθόντος

Μέγκαν Ντέλαχαντ: Τα κύματα του παρελθόντος

Η επιμονή μιας γυναίκας να έχει οικογενειακούς δεσμούς και αναφορές πατρίδας, με περιβάλλον την ταραγμένη Ελλάδα που ποτέ δεν ησυχάζει και την ιστορία της. Εκεί είναι που η ζωή της έχει αφετηρία και μια φλεγόμενη κάθαρση. Ένα ταξίδι από την Αυστραλία σε μια προσπάθεια να βρεθεί εκείνος, ο αδιάφορος πατέρας που δεν ανέλαβε την ευθύνη και η χαμένη της τρυφερότητα.

Τότε ήταν Χούντα. Ο ερχομός της στην χώρα, συμπίπτει με τις ταραγμένες, οργισμένες νύχτες για το φόνο του Γρηγορόπουλου. Τοπίο δράσης πια, ένα φωτεινό νησί, μπλε και όλο λιακάδα, στο οποίο οι ήρωες του δράματος ζουν στις δίκες τους σκιές, τις εσωτερικές τους εντάσεις. Το βιβλίο δεν θα κανει ακτινογραφία στον Έλληνα αριστερό πατερά που κουβαλάει λάθη και ήττες και διάψευση. Θα σταθεί στο πως οι άνθρωποι καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες των καιρών και στα μεγάλα παιχνίδια της ιστορίας. Δεν είναι αυτό ηρωισμός;

Το βιβλίο, κυκλοφορεί απ τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ και είναι ευπώλητο στον αγγλόφωνο κοινό, ενώ η συγγραφέας εκτός από κάτι ταξιδάκια ουδεμία σχέση έχει με την Ελλάδα αν και την αποτυπώνει καλύτερα και από το να ζούσε εδώ.