Τα μέρη που λατρέψαμε αυτό το καλοκαίρι

Ερμιόνη Σαρρή
Τα μέρη που λατρέψαμε αυτό το καλοκαίρι

Οι Queenetes αποχαιρετούν το καλοκαιράκι (snif snif) κάπως έτσι. 

Οι Queenettes κάναμε comeback στο γραφείο και αποφασίσαμε να σου εξομολογηθούμε τα μέρη που λατρέψαμε αυτό το καλοκαίρι. Εντάξει, για μερικές οι διακοπές δεν τελείωσαν ακόμα (ναι, yupiiii έχω γάμο σε νησί σε λίγες ημέρες) αλλά όσο να ναι ένα φθινόπωρο το έχουμε. Σκέψου πάντως πολύ σοβαρά να επισκεφτείς τα παρακάτω μέρη του χρόνου ή ένα από τα επόμενα Σκ του Σεπτέμβρίου. Έτσι για το bye, bye summer.

Νάνσυ

Καλοκαίρι! Μία λέξη, χιλιάδες σκέψεις, χιλιάδες συναισθήματα και κυρίως άπειρη ξεγνοιασιά, διασκέδαση και..φωτογραφίες. Ναι, φωτογραφίες! Γιατί τι είναι οι διακοπές χωρίς αναμνήσεις; 13 Αυγούστου 2013 ήταν η πρώτη φορά και η πρώτη μέρα, που πάτησα το πόδι μου στο λιμάνι της Τήνου. Ήταν βράδυ και δεν πρόλαβα να δω πολλά είχα όμως άπειρες μέρες μπροστά μου για να ανακαλύψω τις ομορφιές αυτού του νησιού. Τέσσερα χρόνια μετά, κάθε φορά που πλησιάζω το λιμάνι η καρδιά μου χτυπά, σαν μικρό παιδάκι που ανυπομονεί να ανοιξει το δώρο του. Κάθε φορά ανακαλύπτω και κάτι καινούργιο. Οπότε είναι προφανές, πως και φέτος το καλοκαίρι η επιλογή μου ήταν μία και μόνο. Στην Τήνο γίνεσαι άλλος άνθρωπος, από την Τήνο μαγεύεσαι και το επόμενο που θα ήθελα είναι εκεί, ένα σπιτάκι δίπλα στη θάλασσα και τίποτα άλλο!

tinos

Ελίνα

Σαντορίνη, αχ Σαντορίνη. Δεν είχα ξαναπάει και πέρασα απλά υπέροχα. Όμορφα ηλιοβασιλέματα με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, θέα που σου κόβει την ανάσα, γραφικά σοκάκια, το πιο ωραίο βιβλιοπωλείο του κόσμου στην Οία (στο οποίο μπήκα "για μια βόλτα" και κάθισα πάνω από μία ώρα!) και πρωινός καφές με θέα ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και το ηφαίστειο! Τι άλλο να ζητήσεις; #TakeMeBack.

santorini

Γωγώ

Μπορεί πλέον να μη θεωρείται εναλλακτικός προορισμός, ούτε καν μέρος που θα πας για να ησυχάσεις, αλλά εγώ φέτος πέρασα τις διακοπές μου στην Αντίπαρο και ομολογώ ότι τη λάτρεψα. Ίσως αυτό που μου άρεσε περισσότερο και από τις παραλίες, και το υπέροχο κατά τ'άλλα φαγητό είναι το γεγονός ότι είναι τόσο μαζεμένο νησί που είσαι παντού μέσα σε 10 λεπτά και κυρίως ότι μπορείς να πας για ποτό με το μαγιό και να θεωρείται εντελώς φυσιολογικό-κάτι που σημαίνει ότι δε χρειάζεται να παραγεμίζεις τη βαλίτσα-. Και για να μην ξεχάσω: Το μικρό αλλά πανέμορφο αυτό νησάκι, διαθέτει ένα από τα πιο γνωστά και καλτ αφτεράδικα του ελληνικού καλοκαιριού,το La Luna! Aξίζει να το επισκεφτείς!

antiparos

Ερμιόνη

Η Πάρος πάντα μου θύμιζει τις διακοπές των... 18 ετών. Ξενύχτι μέχρι τις 7 το πρωί, ύπνος μέχρι τις 4 το μεσημέρι και με το ζόρι να προλαβαίνεις τον ήλιο στην παραλία. Φέτος, στα 27 (oops!) είδα την άλλη της πλευρά και πραγματικά μαγεύτηκα. Ονειρεμένα χωριουδάκια (Λέυκες, Μάρμαρα, Μάρπησσα) με λευκά σπίτια και μπλε πόρτες. Οι παραλίες του νησιού είναι αμέτρητες και μέσα σε 10 λεπτά μπορείς να είσαι στην Αντίπαρο. Όσο για τη νυχτερινή διασκέδαση; Αν πας να μην ξεχάσεις να κάτσεις στο μπαλκονάκι του sommaripa.

paros

Βιβή

Να βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους (παίρνω το σοβαρό μου): Καλοκαίρι δεν είναι μόνο τα νησιά! Ναι, μπορεί ο συνδυασμός γαλάζιου- λευκού να σε βάζει σε άλλο mood... αλλά για μένα (τουλάχιστον) Καλοκαίρι σημαίνει Μάνη. Και όταν πας διακοπές στη Μάνη- πόσο μάλλον πολύ κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο όπου είναι το χωριό μου- υπολογιστής, ίντερνετ, άγχος, οργανωμένες παραλίες – πλην ελαχίστων όπως είναι το Μαρμάρι- φασαρία, κοσμοπλημύρα λείπουν! Κυπάρισσος, Γυάλια, Άμπελος, Κάποι, Αλμυρός, Μαρμάρι, Αλύπα αλλά και λίγο πιο μακριά, όπως το Λιμένι, είναι μόνο μερικές από τις παραλίες που επισκέπτομαι κάθε Καλοκαίρι. Λαλάγγια, σύγκλινο, τραβηχτές, ελιές, μέλι θυμαρίσιο, φραγκόσυκα, σύκα είναι μέσα στη λίστα με τα must eat! Γιατί, για μένα, καλοκαίρι σημαίνει ξεγνοιασιά, καλό φαγητό και παρέα!

mani