Μάιος στην Αθήνα: Γύρνα ανάποδα το κινητό και δώσε ένα foodie ραντεβού για μπύρα!

Μάιος στην Αθήνα: Γύρνα ανάποδα το κινητό και δώσε ένα foodie ραντεβού για μπύρα!

Το τελευταίο διάστημα ακούς και διαβάζεις παντού για το phubbing, δηλαδή το φαινόμενο που έχει εξελιχθεί σε σύγχρονη «μάστιγα» και μας θέλει πάνω από την οθόνη του κινητού, ακόμη και όταν βρισκόμαστε με τους φίλους και την οικογένειά μας.

Αν είδες, μάλιστα, και εσύ τη νέα ταινία της ΑΛΦΑ με το πολύ εύστοχο μήνυμα «Όταν είμαστε μαζί, ας είμαστε πραγματικά μαζί» και προβληματίστηκες με τα στοιχεία της πρόσφατης έρευνας για το phubbing στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα οποία το 84% των Ελλήνων ασχολείται με το κινητό ακόμη και όταν βρίσκεται με την παρέα του και ο μέσος ημερήσιος χρόνος χρήσης smartphone φτάνει τις 4,8 ώρες, τότε μάλλον το να είσαι πραγματικά μαζί με τους αγαπημένους σου, όταν είσαι μαζί τους, είναι ο νέος σου στόχος για τη φετινή άνοιξη.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να βιώσεις το «μαζί» στην πλέον απολαυστική του διάσταση και να κάνεις ένα digital detox, ώστε να ζήσεις περισσότερες mobile free εμπειρίες, συνέχισε να διαβάζεις. Διότι στη λίστα που ακολουθεί, θα βρεις μερικές προτάσεις που θα σε κάνουν να πεις «αντίο» στο phubbing!

#1 Αξιοποίησε κάθε ηλιόλουστη ευκαιρία για να γιορτάσεις το «μαζί»

Βόλτες στα γραφικά στενά του κέντρου της Αθήνας, μονοήμερες εξορμήσεις σε παραθαλάσσιους προορισμούς μία «ανάσα» από την πόλη και περιηγήσεις και χαλάρωση με την παρέα μετά το γραφείο για τις πρώτες δροσερές μπύρες της σεζόν. Όλα αυτά συνθέτουν το σκηνικό σε ό,τι αφορά στον Μάιο στην Αθήνα και όλα αυτά αξίζει να ζήσεις φέτος με τα πρόσωπα που αγαπάς. Όσο κουρασμένη και αν αισθάνεσαι, λοιπόν, έπειτα από μία απαιτητική ημέρα, μην αφήνεις το σκρολάρισμα στα social media να «κλέβει» τις όμορφες αυτές στιγμές. Αντιθέτως, γύρνα ανάποδα την οθόνη του κινητού και φρόντισε να είσαι απλώς «εκεί» και πραγματικά μαζί με τους γύρω σου. Αυτό είναι το «μυστικό» για να μην αφήνεις τις στιγμές που έχουν αξία, να «γλιστρούν» μέσα από τα χέρια σου.

1651842609487-718324511-Picture3.jpg

#2 Μην ξεχνάς πως το φαγητό μας φέρνει διαχρονικά κοντά

Όποια και αν είναι η διατροφή που ακολουθείς, το φαγητό είναι πάντα μία καλή αφορμή για να έρθεις κοντά με τους αγαπημένους σου. Ξεσήκωσε, λοιπόν, την παρέα σου αυτόν τον Μάιο, με απολαυστικές προτάσεις για φαγητό στην πόλη. Και όπως πολύ καλά γνωρίζεις, εκτός από «προάγγελος» του καλοκαιριού, ο Μάιος είναι επίσης ο μήνας του αγαπημένου μας Athens Street Food Festival!

Αν είσαι και εσύ μία «ορκισμένη» foodie ή αν απλώς λατρεύεις τις βόλτες με την παρέα για φαγητό και μπύρα, μερικές εξορμήσεις στο μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της χώρας στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι, είναι must για κάθε τριήμερο του φετινού Μαΐου. Και σίγουρα αξίζει να γνωρίζεις ότι και φέτος, η μπύρα ΑΛΦΑ θα είναι μεγάλος χορηγός του φεστιβάλ και μάλιστα, θα έχει στο Παλιό Αμαξοστάσιο και έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με εκπλήξεις και με πολλές μπύρες κερασμένες. Έχεις κάθε λόγο, λοιπόν, να αξιοποιήσεις αυτήν τη foodie ευκαιρία για να ξεχάσεις για λίγο το κινητό και να ζήσεις το «μαζί» στην πιο ουσιαστική του διάσταση, απολαμβάνοντας μία γευστική και mobile free εμπειρία μαζί με την παρέα σου!

1651842624915-586853867-Picture4.jpg

#3 Μετάτρεψε το μπαλκόνι ή την αυλή σου στο κέντρο του «μαζί»

Μπορεί το καλοκαίρι να μην είναι ακόμη εδώ και εσύ, να μην μπορείς να αποδράσεις σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί όμως, αυτό που έχεις τη δυνατότητα να κάνεις, είναι να μετατρέψεις την αυλή ή το μπαλκόνι σου σε ένα μικρό, παρεΐστικο «νησί» στην πόλη. Βάλε μερικές μαξιλάρες και κάποια καλοκαιρινά διακοσμητικά στον χώρο, «εξόπλισε» το ψυγείο με μπύρες και τις καθημερινές μετά γραφείο -μιας και τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου θα σε βρίσκουν στο Athens Street Food Festival- δοκίμασε να καλείς τις φίλες και τους φίλους σου στο σπίτι για ουσιαστική χαλάρωση και συζητήσεις.

Απλώς όταν όλη η παρέα θα βρίσκεται γύρω σου, βεβαιώσου πως η οθόνη του κινητού σου θα είναι γυρισμένη ανάποδα. Διότι όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις βλέποντας τη νέα ταινία της ΑΛΦΑ με το ζευγάρι που απομακρύνεται σε ένα ραντεβού λόγω των smartphone, αρκεί μία τόσο φαινομενικά απλή κίνηση για να έρθουμε ακόμη πιο κοντά, για να είμαστε πραγματικά μαζί, όταν είμαστε μαζί, για να μην αφήνουμε το phubbing και τον κόσμο των social media να αποσπούν την προσοχή μας και να μας στερούν τις πιο πολύτιμες, καθημερινές μας στιγμές.

Picture5.jpg

Το σίγουρο είναι πως ο Μάιος στην Αθήνα, σου δίνει πολλές αφορμές για να γυρνάς πιο συχνά ανάποδα την οθόνη του κινητού και να απολαμβάνεις πραγματικά το «μαζί». Από τις ηλιόλουστες εξορμήσεις στις γραφικές γωνιές και τις πλατείες της πόλης, μέχρι το Athens Street Food Festival, δηλαδή την πιο foodie αφορμή για ραντεβού με την παρέα για μπύρα και περισσότερες mobile free στιγμές. Στο χέρι σου είναι, λοιπόν, να αξιοποιήσεις αυτές τις αφορμές και να βγεις -επιτέλους- από τη λίστα των phubbers.

#stisstigmesmas