Μία βόλτα στο Athens Street Food Festival και η πιο απολαυστική mobile free εμπειρία που ζήσαμε μαζί

Μία βόλτα στο Athens Street Food Festival και η πιο απολαυστική mobile free εμπειρία που ζήσαμε μαζί

Οι foodie στιγμές που μας θυμίζουν πώς όταν είμαστε μαζί, πρέπει να είμαστε πραγματικά μαζί.

Κυριακή μεσημέρι και τα πρώτα μηνύματα στο ομαδικό group της παρέας στο Messenger, αρχίζουν να καταφτάνουν. Μετά τα «καλησπέρα» για κάποιες και τα «καλημέρα» για εκείνες που ξενύχτησαν το προηγούμενο βράδυ, πέφτει στο τραπέζι των συζητήσεων η foodie πρόταση της ημέρας. «Πάμε στο Athens Street Food Festival;».

Η ιδέα να περάσω το υπόλοιπο της Κυριακής μου χαλαρώνοντας στον καναπέ, με δελεάζει. Ωστόσο, αν υπάρχει ένα «μάθημα» που έχω πάρει τα τελευταία χρόνια, αυτό είναι πως όταν σου δίνεται η ευκαιρία να περάσεις όμορφες στιγμές μαζί με τους αγαπημένους σου, οφείλεις να τις αξιοποιήσεις, ειδικότερα όταν πρόκειται για καλό φαγητό.

Μία ώρα αργότερα, λοιπόν, βρισκόμαστε στην είσοδο του ηλεκτρικού στο Θησείο και αφού διασχίζουμε τον πεζόδρομο που οδηγεί στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι, απολαμβάνοντας την ηλιόλουστη διαδρομή, οι μυρωδιές από τα εδέσματα που ετοιμάζονται στο Athens Street Food Festival, ξεσηκώνουν τις αισθήσεις και τους ουρανίσκους μας.

Picture2.jpg

Οι στιγμές που μας θύμισαν να είμαστε πραγματικά μαζί σε κάθε μας συνάντηση

Αφού κάνουμε μία περιήγηση στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ., ώστε να δούμε τι ετοιμάζεται και τι μπορούμε να γευτούμε σε κάθε πάγκο, αποφασίζουμε πως το μενού μας, πρέπει να έχει ποικιλία. Burger, σάντουιτς με ασιατικές γεύσεις, κινέζικο, χαβανέζικο, ιαπωνικό φαγητό και φυσικά, μπύρα. Οι επιλογές είναι πολλές και το τραπέζι γύρω από το οποίο συγκεντρωνόμαστε όλες μαζί στον χώρο της ΑΛΦΑ, ώστε να ξεκινήσουμε το street food ραντεβού γευσιγνωσίας μας, είναι πλούσιο.

Λίγο μετά την πρώτη μπουκιά όμως, κάνουν την εμφάνισή τους στο τραπέζι και τα πρώτα smartphone, με αφορμή τις καθιερωμένες selfies. Ωστόσο, αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή που πιάσαμε τα κινητά στα χέρια μας, μέχρι και την ώρα που φύγαμε από το Athens Street Food Festival -κάτι το οποίο, οφείλω να ομολογήσω, πως ούτε εμείς οι ίδιες περιμέναμε.

Βλέπεις, ανήκουμε και εμείς στη γενιά των Millennials που έχει αποκτήσει μία σχέση εξάρτησης με τα κινητά και έχουμε κάνει -ουκ ολίγες φορές- και εμείς phubbing στους αγαπημένους μας, κάτι που μπορείς να καταλάβεις καλά, αν έχεις δει ήδη τη νέα ταινία της ΑΛΦΑ με το πολύ εύστοχο μήνυμα «όταν είμαστε μαζί, ας είμαστε πραγματικά μαζί».

Picture3.jpg

Πρόκειται ουσιαστικά για την ταινία που με έχει κάνει να αναλογιστώ πολλές φορές το τελευταίο διάστημα το γιατί όταν είμαστε μαζί, δεν μπορούμε να είμαστε πραγματικά μαζί, αλλά αφήνουμε τις κοινές μας στιγμές να γλιστρούν από τα χέρια μας, καθώς εμείς σκρολάρουμε μηχανικά στα κινητά μας τηλέφωνα.

Το φαγητό όμως, είναι ένας παράγοντας που μας φέρνει διαχρονικά πιο κοντά. Και όταν συνδυάζεται με δράσεις που μας συστήνουν σε απολαυστικές mobile free εμπειρίες, τότε ένα foodie ραντεβού μπορεί να αποκτήσει μία άλλη, περισσότερο γευστική και ουσιαστική διάσταση.

Αυτό ακριβώς συνέβη στο ραντεβού που δώσαμε την περασμένη Κυριακή στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι. Διότι τόσο εμείς, αλλά και όσοι βρέθηκαν στο Athens Street Food Festival, είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε μία πραγματικά mobile free εμπειρία σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο από την μπύρα ΑΛΦΑ, η οποία έφερε το «μαζί» σε πρώτο πλάνο.

Picture4.jpg

Για εμάς, λοιπόν, η στιγμή της συνειδητοποίησης εκείνο το κυριακάτικο μεσημέρι, ήρθε μαζί με τη στιγμή της απόλαυσης και μας έκανε να ξεχάσουμε για αρκετή ώρα τα κινητά μας. Για την ακρίβεια, δεν κάναμε ούτε την κίνηση να τα αναζητήσουμε, όση ώρα απολαμβάναμε τα street food εδέσματα και τη δροσερή μπύρα μας. Και αυτή ήταν σίγουρα μία μικρή, αλλά σημαντική «νίκη» για εμάς που προσπαθούμε να αποκτήσουμε μία πιο υγιή σχέση με τα κινητά μας και τα social media, στη σύγχρονη ψηφιακή πραγματικότητα.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που αυτόν τον Μάιο θέλεις να βιώσεις μία ξεχωριστή, γευστική και mobile free εμπειρία και να απολαύσεις ουσιαστικές στιγμές μαζί με τους ανθρώπους που αγαπάς περισσότερο, δώσε και εσύ ένα ραντεβού με την παρέα σου στο Athens Street Food Festival και μην παραλείψεις να περάσεις από τον χώρο της ΑΛΦΑ. Διότι εκεί θα θυμηθείς τη μαγεία του να είσαι πραγματικά μαζί με τους αγαπημένους σου, όταν είσαι μαζί τους!

#stisstigmesmas