Πολιτιστική ατζέντα: Ξέρουμε που θα διασκεδάσεις τον Ιούνιο!

Πολιτιστική ατζέντα: Ξέρουμε που θα διασκεδάσεις τον Ιούνιο!

Ετοιμαστείτε για ένα καλοκαίρι πιο αυθόρμητο και ελεύθερο από τα προηγούμενα, για ένα καλοκαίρι γεμάτο ενθουσιασμό και ζωντάνια, που σμίγει κοινό και καλλιτέχνες ήδη από τις πρώτες μέρες του Ιουνίου.

Τα φώτα ανάβουν, Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες ανεβαίνουν στις σκηνές και όλοι μαζί επιστρέφουμε στα ανοιχτά θέατρα της πόλης και στα open air venues για να απολαύσουμε δυνατές live συναυλίες και ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις.

Η δική μας ατζέντα για τον Ιούνιο έχει ήδη γεμίσει με events για κάθε γούστο! Ρίξτε μια ματιά και σημειώστε ημερομηνίες!


Release Athens, Πλατεία Νερού

Μετά από δύο χρόνια «σιωπής», το Release Athens ανοίγει τις πόρτες του ξανά στην Πλατεία Νερού και αναμένεται πιο… εκκωφαντικό από ποτέ! Η έναρξη θα γίνει στις 8 Ιουνίου με headliners τους Bauhaus. Μαζί τους οι: The Jesus And Mary Chain, dEUS, Strawberry Pills και Youth Valley.

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου τη σκυτάλη παίρνει ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού, Nick Cave μαζί με τους Τhe Bad Seeds. Την ίδια μέρα θα παίξουν οι Sugar For The Pill και Royal Arck.

Το Σάββατο 18 του μήνα, στη σκηνή του Release Athens θα ανέβει ο Parov Stelar για ένα μοναδικό live. Μαζί του οι Artbat.

Στις 22 Ιουνίου, οι Manowar επιστρέφουν για να… βουλιάξουν την Πλατεία Νερού, για ακόμα μια φορά! Την ίδια μέρα στη σκηνή θα δούμε τους «δικούς μας» Rotting Christ και τους Phapsody of Fire.

Οι φαν της ελληνικής ροκ σκηνής, το Σάββατο 25 Ιουνίου δίνουν ραντεβού στην Πλατεία Νερού όπου θα βρίσκονται οι: Γιάννης Αγγελάδας με τους 100ο C και Παύλος Παυλίδης με τους Hotel Alaska. Μαζί τους και το Παιδί Τραύμα.

Δύο ημέρες μετά, Δευτέρα 27 Ιουνίου, οι London Grammar θα πραγματοποιήσουν –επιτέλους την παρθενική τους εμφάνιση στη χώρα μας. Μαζί και οι αγαπημένοι Hooverphonic και η LP.

Ο Ιούνιος αναμένεται να ρίξει αυλαία με τον καλύτερο τρόπο, καθώς στις 30/06 το Release Athens ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους θρυλικούς Pet Shop Boys. Μαζί τους οι Thievery Corporation και ο Κωνσταντίνος Βήτα.

Muse, EJEKT Festival, ΟΑΚΑ

EJEKT_2022_MUSE.jpg


Την Τετάρτη 29 Ιουνίου οι Βρετανοί super stars της ροκ μουσικής επιστρέφουν στη σκηνή του EJEKT Festival στο ΟΑΚΑ, με το νέο, εντυπωσιακό show τους στα πλαίσια της περιοδείας για τον επερχόμενο, νέο δίσκο τους. Μαζί τους για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι Nothing But Thieves και οι Yungblud.


Nick Mason, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων

nick-mason.jpg


Την Παρασκευή 3 Ιουνίου στη Μονή Λαζαριστών και το Σάββατο 4 Ιουνίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων θα γίνουμε κοινωνοί του έργου μιας μουσικής ιδιοφυΐας κι ενός supergroup που συνοδεύει τον θρυλικό ντράμερ των Pink Floyd, Nick Mason επί σκηνής.

Δήμητρα Γαλάνη, Faliro Summer Theater

dimitra-galani.jpg


Η Δήμητρα Γαλάνη παρουσιάζει στις 3 Ioυνίου στο Faliro Summer Theater ένα αφιέρωμα στο ερωτικό τραγούδι, ένα ταξίδι στον χρόνο και στον κόσμο.

Beth Hart, Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη

beth-hart.jpg


H πασίγνωστη ροκ σταρ, μετά από τρία χρόνια, επιστρέφει στην Αθήνα το Σάββατο 4 Ιουνίου, δίνοντας μία μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Βράχων

Γιάννης Κότσιρας – Γιώτα Νέγκα, Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη

kotsiras-negka.jpg


Ο Γιάννης Κότσιρας και η Γιώτα Νέγκα μετά τις επιτυχημένες τους εμφανίσεις στην Αθήνα συμπράττουν επί σκηνής και το καλοκαίρι ενώνοντας τις φωνές τους. Την Κυριακή 5 Ιουνίου θα βρίσκονται στη σκηνή του θεάτρου Βράχων.

Τάνια Τσανακλίδου, Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη

tania-tsanaklidou.jpg


Η Τάνια Τσανακλίδου με το «Μαγικό κουτί» της, μετά την τεράστια επιτυχία των εμφανίσεών της, περιοδεύει σε Ελλάδα και Κύπρο, με έναρξη την Τετάρτη 8 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».


Μίλτος Πασχαλίδης, Κατράκειο θέατρο

miltos-pasxalidis.jpg


Με αποσκευές τα τραγούδια 27 χρόνων δισκογραφίας, αλλά κυρίως με τον ενθουσιασμό για ένα καλοκαίρι πιο αυθόρμητο και ελεύθερο από τα προηγούμενα, την Πέμπτη 9 Ιουνίου, ο Μίλτος Πασχαλίδης υπόσχεται μια συναυλία από αυτές που μένουν αξέχαστες, στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.

Τι Ζούμε, Ρε; Θέατρο Άλσος

ALSOS_AFISA-(1).jpg


Η υπερπαραγωγή του καλοκαιριού, η νέα θεατρική επιθεώρηση της Δήμητρας Παπαδοπούλου «Τι Ζούμε, Ρε;» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη, στο Θέατρο Άλσος, από τις 11 Ιουνίου! Παίζουν οι: Θοδωρής Αθερίδης, Θανάσης Αλευράς, Κώστας Αποστολάκης, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Λευτέρης Ελευθερίου, Κρατερός Κατσούλης, Ελένη Κοκκίδου, Κώστας Κόκλας, Αντώνης Κρόμπας, Ροζαμάλια Κυρίου, Νίκη Λάμη, Αντώνης Λουδάρος, Στράτος Λύκος, Πάνος Μουζουράκης, Παρθένα Χοροζίδου.


Polo & Pan, PLISSKËN FESTIVAL
Ένα από τα μεγαλύτερα dance acts του πλανήτη οι Polo & Pan, έρχονται στο PLISSKËN FESTIVAL και την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, την Κυριακή 12 Ιουνίου.


Perla Batalla, Θέατρο Παλλάς
Η Perla Batalla, η πιο στενή συνεργάτις του και δημιουργός του αφιερώματος στον Leonard Cohen, που έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές σε ολόκληρο τον κόσμο, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για μία μοναδική εμφάνιση στο Θέατρο Παλλάς, την Παρασκευή 17 Ιουνίου

Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ηρώδειο

ntalaras-tsaligopoulou.jpg


Με μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, το Σάββατο 18 Ιουνίου, ο Γιώργος Νταλάρας θα αποτίνει φόρο τιμής στον μεγάλο λαϊκό συνθέτη και δάσκαλο του, Απόστολο Καλδάρα, διατρέχοντας το έργο του μέσα από τραγούδια-σταθμούς. Μαζί του επί σκηνής η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη και οι ερμηνευτές Ασπασία Στρατηγού και Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Σωκράτης Μάλαμας, Κατράκειο θέατρο
O Σωκράτης Μάλαμας μας προσκαλεί κι αυτό το καλοκαίρι στα μεγάλα ανοιχτά θέατρα και τους συναυλιακούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Στις 20 και 21 Ιουνίου, μαζί με την κιθάρα και τα τραγούδια του, που σηματοδοτούν την πορεία του μέχρι σήμερα, θα μας περιμένει στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.

Μαρίζα Ρίζου, Θέατρο Άλσος
Η αγαπημένη μας Μαρίζα Ρίζου έρχεται στο Θέατρο Άλσος την Τετάρτη 22 Ιουνίου και μας καλεί να βγούμε «Μαζί Της Στο Φως» με ένα ολοκαίνουριο πρόγραμμα, από το οποίο φυσικά δε θα λείπουν τραγούδια – σταθμοί, αλλά και καινούριες διασκευές.

Patti Smith, Ηρώδειο

patti-smith.jpg


Η ποιήτρια της ροκ, Patti Smith, η αιώνια ρομαντική της νεοϋορκέζικης σκηνής έρχεται στις 25 Ιουνίου, για μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Γιάννης Χαρούλης, Κατράκειο Θέατρο.

giannis-haroulis.jpg


Ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού, Γιάννης Χαρούλης, έρχεται για δύο μεγάλες συναυλίες στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας, στις 27 και 28 Ιουνίου. Επίσης στις 18 Ιουνίου, θα παίξει live στο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ», στο Θέατρο Φρύνιχος. Μεταξύ άλλων, θα ακούσουμε και τα τραγούδια από τον πρόσφατο δίσκο του «Κολιμπρί».

Νατάσσα Μποφίλιου, Βεάκειο Θέατρο

bofiliou_photo_Kwstas-Aygoylhs.jpg


Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου η Νατάσσα Μποφίλιου εμφανίζεται στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά. Πάντα στο πλευρό της ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος.

Desmond Child Rocks The Parthenon, Ηρώδειο

desmond-child.jpg


Τα λαμπρότερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον θρυλικό Desmond Child σε μια ζωντανή συναυλία με σκοπό την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, στις 27 Ιουνίου 2022, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στη σκηνή του Ηρωδείου θα εμφανιστούν οι: Alice Cooper, Bonnie Tyler, Rita Wilson, Σάκης Ρουβάς, The Rasmus, Lena Hall, Γιώργος Λεμπέσης, Kip Winger, Chris Willis, Tabitha Fair, Justin Benlolo και Andreas Carlsson. Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα δοθεί στο Μουσείου της Ακρόπολης.

Ibrahim Maalouf, Ηρώδειο

Ibrahim-Maalouf.jpg


Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 ο Ibrahim Maalouf θα παρουσιάσει στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού, τον δικό του μουσικό κόσμο που συνδυάζει την jazz και rap μουσική με τις επιρροές του από τη Μέση Ανατολή.

Diana Krall, Ηρώδειο
Η μεγάλη Κυρία της jazz σκηνής, η ερμηνεύτρια φαινόμενο που έχει πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια δίσκους σε ολόκληρο τον κόσμο, η Diana Krall, έρχεται να συναντήσει τους χιλιάδες θαυμαστές της στην Ελλάδα, την Πέμπτη 30 Ιουνίου στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Μην χάσεις

Τα «Plásmata: Bodies, Dreams, and Data» την εντυπωσιακή ψηφιακή έκθεση της Στέγης στο Πεδίον του Άρεως, από τις 23 Μαΐου μέχρι τις 10 Ιουλίου του 2022. Είσοδος ελεύθερη.

- Το σκοτεινό αριστούργημα του Τζουζέππε Βέρντι Ριγολέττος, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, θα παρουσιαστεί στις 2, 5, 8 και 11 Ιουνίου 2022 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

- Το Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Οff Οff Athens στο Επί Κολωνώ. Το Οff Οff Athens είναι ένα από τα πρώτα φεστιβάλ που απέδειξε πως υπάρχει ανοιχτός χώρος και διάθεση για πειραματισμό. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 22 Ιουνίου 2022.

off-off-athens.jpg



- Τις υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές στο ΚΠΙΣΝ, στο πλαίσιο του φετινού Park Your Cinema.

Park-your-Cinema.jpg

- Το Athens Music Week, το μεγαλύτερο event για τη Μουσική Βιομηχανία στην Ελλάδα το επιστρέφει σε φυσικό χώρο και μας καλεί σε μία τριήμερη γιορτή, 22-24 Ιουνίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

- Την Άλκηστη Πρωτοψάλτη (8/06), τον Μανώλη Μητσιά (14/06) και τον Δώρο Δημοσθένους (28/06), στον καταπράσινο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής που ανοίγει και πάλι τις πόρτες του.

- Την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Γιώργο Περρή live στις 29 Ιουνίου στο City garden Festival στο Γαλάτσι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA



- Την αγαπημένη Ρένα Μόρφη στο Roof Stage του Gazarte (17 και 24/06)

Rena-Morfi-Gazarte-by-George-Geranios.jpg



- Θερινό Σινεμά: Το μουσικό ντοκιμαντέρ «George Michael Freedom Uncut» που εστιάζει σε μία ιδιαίτερα ανατρεπτική περίοδο της ζωής και της καριέρας του βραβευμένου με Grammy George Michael (22/06). Το νέο ψυχολογικό θρίλερ «The Black Phone» με πρωταγωνιστή τον Ethan Hawke. Τη νέα βιογραφική ταινία «Elvis» για τον βασιλιά του rock ‘n’ roll, με πρωταγωνιστές τους Τom Hanks και Austin Butler (23/06) αλλά και το «Jurassic World: Κυριαρχία» που κάνει πρεμιέρα στις 9 Ιουνίου.

- Την Ηλέκτρα του Ευριπίδη με την Μαρία Κίτσου και τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο στους ρόλους της Ηλέκτρας και του Ορέστη αντίστοιχα. Στον ρόλο του Παιδαγωγού ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Θέατρο Κατράκειο (25/06), Κηποθέατρο Παπάγου (26-27/06), Θέατρο Άλσους Δ. Κιντής Ηλιούπολη (28/06), Αμφιθέατρο Βεάκειο Πειραιάς (30/06).

Hlektra-2.jpg



- Την 34η Έκθεση Βιβλίου στον Πειραιά που θα γίνει στο Πασαλιμάνι από τις 3 έως τις 19 Ιουνίου.

- Την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής στη γκαλερί Καψιώτη, «Δέκα εικαστικοί υμνούν τη θάλασσα». Ο Γιάννης Αδαμάκης, η Χρύσα Βέργη, ο Χρήστος Κεχαγιόγλου, ο Δημοσθένης Κοκκινίδης, η Πένυ Μαναβή ο Ραφαήλ Μπάικας , ο Χρήστος Παλλαντζάς , ο Σωτήρης Σόρογκας, ο Μανώλης Χάρος , ο Γιάννης Ψυχοπαίδης, προκαλούν το θεατή να ανακαλύψει «την πιο όμορφη θάλασσα , αυτή που δεν έχει ακόμα ταξιδέψει», αλλά και να αναπολήσει τα ταξίδια που χαράχτηκαν βαθιά στη μνήμη και στην ψυχή του. Διάρκεια έκθεσης έως τις 20 Ιουνίου.