Στο MANHMANH νιώθεις σαν να είσαι σπίτι σου… σε ένα σπίτι που μαγειρεύουν υπέροχα!

Διονυσία Καλαποθαράκου
Στο MANHMANH νιώθεις σαν να είσαι σπίτι σου… σε ένα σπίτι που μαγειρεύουν υπέροχα!
Dimitrios Poupalos Creative Photography

Μία αριστοκρατική, στριφογυριστή σκάλα σε οδηγεί σε ένα σαλόνι όπου το fine dining γνωρίζει την πιο comfort και γευστική εκδοχή του. Σε ένα σαλόνι όπου οι γεύσεις Ελλάδας, οι γεύσεις από τη Μάνη ταξιδεύουν στο πιάτο μας.

Πριν από 19 χρόνια, όταν το Κουκάκι δεν ήταν ακόμα hype και έβρισκες να παρκάρεις στη Βεΐκου ένα ultra chic εστιατόριο άνοιξε τις πόρτες του στην οδό Φαλήρου. Ψηλοτάβανο, με μοναστηριακό τραπέζι στο κέντρο του, με ξύλινο δάπεδο και μαμαδίστικες γεύσεις with a twist από τα πιο φρέσκα υλικά της Μάνης. Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ είναι ένα destination resto που έρχεται να βάλει τον θεμέλιο λίθο ώστε να γίνει η ευρύτερη περιοχή must visit για μεγάλο μέρος των Αθηναίων (αλλά και των τουριστών καθώς το συγκεκριμένο μαγαζί υπάρχει στη λίστα των προτεινόμενων ευρωπαϊκών προορισμών του βιβλίου The New York Times, 36 Hours: 125 Weekends in Europe που κυκλοφoρεί από τις εκδόσεις TASCHEN, λαμβάνει τα τελευταία 10 χρόνια Certificate of Excellence από το Trip Advisor ενώ τo 2015 κατατάχτηκε βάσει των κριτικών των επισκεπτών στη θέση 8 από τα 10 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας) που θέλουν να φάνε καλά συνδυάζοντας τη χαλάρωση και τη διασκέδαση με μία ποιοτική και ενδιαφέρουσα κουζίνα.

MANHMANH-(2).jpg

Στο βραβευμένο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, με άρωμα Μάνης, η «τροφή» δεν είναι μόνο το εμπνευσμένο μενού που υπογράφει ο Αλέξανδρος Φουρούλης. Είναι ο ήχος από τα ποτήρια που τσουγκρίζουν στη σκιά της Ακρόπολης, ως εφαλτήριο για τις πιο αβίαστες συζητήσεις. Είναι το «παιχνίδι» με τους συνδαιτημόνες κάθε φορά που ένα πιάτο προσγειώνεται στο τραπέζι– ποιος δεν έχει προσπαθήσει να μαντέψει από τι είναι φτιαγμένη η «ελιά» στην ελληνική σαλάτα; Είναι η γευστική επιμέλεια που «ντύνει» κάθε στιγμή και καθιστά το αρχοντικό, διώροφο νεοκλασικό που στεγάζεται το ΜΑΝΗΜΑΝΗ ως το σημείο που θρέφει την όρεξη αλλά και το συναίσθημα. Το πιο cool place της περιοχής είναι το κατάλληλο μέρος για να κάνεις catch up με τις κολλητές σου, για να απολαύσεις ένα ρομαντικό δείπνο, για να συνδυάσεις working&pleasure σε ένα επαγγελματικό dinner, βρίσκεται κοντά στο ιερό βράχο της Ακρόπολης και είναι comfort classy, όπως πρέπει να είναι μια έξοδος που συνδυάζει φαγητό για διασκέδαση.

MANHMANH-(9).jpg

Food for soul

Kαθόμαστε στο τραπέζι και έρχεται απευθείας μπροστά μας χειροποίητο ζυμωτό ψωμί, βούτυρο ελαίου ΜΑΝΗΜΑΝΗ και ελιές από μανιάτικο κτήμα, φάβα με σύγκλινο και καραμελωμένο κρεμμύδι και μια τριλογία από φάβα, ταραμά και τζατζίκι, ώστε να ξεκινήσουμε το γευστικό μας «ταξίδι» με τους πιο καλούς οιωνούς.

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία #homeawayfromhome το ΜΑΝΗΜΑΝΗ προσφέρει μανιάτικες γεύσεις αλλά και ελληνική κουζίνα σε μοντέρνα εκτέλεση όπως οι Τσουχτές με αυγά, μανιτάρια, μυζήθρα και σύγκλινο, ο Μπαρδουνιώτικος Κόκορας με χυλοπίτες και σάλτσα μυζήθρας, μα νέα εκδοχή του παστίτσιου με χειροποίητες γκόγκες, μοσχαρίσια ουρά και αφράτη μπεσαμέλ μέχρι το Κριθαράκι Γαρίδας με Σάλτσα από λουκάνικο Μάνης και γλυκάνισο.

Και από γλυκά; Οι Υφές Σοκολάτας – το πιο Instagram worthy επιδόρπιο που πέρασε ποτέ από το από το feed μας συναγωνίζεται σε γεύση την Τάρτα με Λουκούμι Τριαντάφυλλο, Φιστίκι Αιγίνης και Κρέμα Λάιμ, τη νέα, «κομψή» επιλογή του καταλόγου. Σταθερή παρουσία στην κάρτα αλλά και την «καρδιά» μας έχει η Μανιάτικη Πορτοκαλόπιτα, με Κρέμα Λευκής Σοκολάτας με Πορτοκάλι, πουρέ Πορτοκαλιού, Γλυκό Πορτοκάλι και Παγωτό Βανίλιας.

https://www.instagram.com/p/CnFLHL8rp4c

Η επίγευση που μας άφησε στην καρδιά και στο στόμα μία ακόμα επίσκεψη στο αγαπημένο μας εστιατόριο; Γλυκιά και απολαυστική σαν τις γεύσεις που παρουσιάζει από το 2004 μέχρι και σήμερα και αντέχουν στον χρόνο! Γιατί είναι ωραίο ένα μέρος να μπορεί να φέρει τη Μάνη στο πιάτο σου και ταυτόχρονα να σε μαγεύει με την high end αισθητική του, χωρίς επιτήδευση. Μόνο με αυθεντικότητα και αγάπη… σαν ένα καλό πιάτο φαΐ που παρασκευάστηκε με τη φροντίδα της μαμάς μας. Της Μανιάτισσας μαμάς μας.

Info: MANHMANHH Restaurant, Φαλήρου 10, Κουκάκι