Εσύ ξέρεις τι είναι το Bubble Dining, και -κυρίως- πού μπορείς να το ζήσεις;

Νέλλη Καλαμαρά
Εσύ ξέρεις τι είναι το Bubble Dining, και -κυρίως- πού μπορείς να το ζήσεις;

Η μοναδική εμπειρία του Bubble Dining έφτασε και στη χώρα μας, και συγκεκριμένα στο rooftop του Neoma Hotel με την υπέροχη θέα στην Ακρόπολη.

Όταν τα πρώτα διάφανα «igloo» έκαναν την εμφάνισή τους στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή πριν μερικά χρόνια, και συγκεκριμένα στις πιο βόρειες χώρες, ο σκοπός ήταν διττός, αφού αφενός προφύλασσαν από το κρύο για al fresco γαστρονομικές εμπειρίες όλο το χρόνο, και αφετέρου αποτελούσαν ένα ωραιότατο σκηνικό για insta-worthy φωτογραφίες. Όμως το 2021 η δημοφιλία τους εκτινάχθηκε, λόγω της επανεκκίνησης της εστίασης μετά την πανδημία, ιδίως στις ΗΠΑ, καθώς επέτρεπαν στα εστιατόρια να διαθέτουν όλους τους μήνες τραπέζια στους εξωτερικούς τους χώρους και να εξυπηρετούν έτσι περισσότερους επισκέπτες. Με τον καιρό τα διάφανα και πολύ ατμοσφαιρικά bubbles εξελίχθηκαν σε ένα από τα πιο viral gastro trends, και να που τώρα έφτασαν και στη χώρα μας, και πιο συγκεκριμένα στο πανέμορφο rooftop του Neoma Hotel στο κέντρο της Αθήνας.

NOEMA.jpg

Εκεί λοιπόν, δίπλα στην πισίνα και με φόντο την Ακρόπολη, μπορούμε να απολαύσουμε μία πραγματικά μοναδική εμπειρία, που ακούει στο όνομα Let’s Bubble! Η ανάγκη δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους πελάτες του ξενοδοχείου, που παρά το κρύο του χειμώνα, ήθελαν να επισκεφθούν το rooftop για να απολαύσουν εκεί τον καφέ ή το φαγητό τους όλες τις ώρες της ημέρας, αλλά και το βράδυ. Η τελική έμπνευση όμως ήρθε από ένα ταξίδι του ιδιοκτήτη στο εξωτερικό. Έτσι, πριν από λιγότερο από ένα μήνα προσγειώθηκαν στο rooftop του Neoma τρία υπέροχα ιγκλού, μέσα στα οποία όλοι μας μπορούμε να πιούμε τον καφέ ή τα cocktails μας, ή ακόμη καλύτερα να δειπνήσουμε με θέα τον φωτισμένο Ιερό Βράχο και την πόλη να απλώνεται κάτω από τα πόδια μας.

bubble dining.jpg

Τα ιγκλού είναι κατασκευασμένα από διάφανο υλικό, ώστε να νιώθουμε σαν να βρισκόμασταν έξω και να απολαμβάναμε την υπέροχη θέα, ενώ κάθε ένα μπορεί να φιλοξενήσει έως και έξι άτομα. Η εσωτερική θερμοκρασία ρυθμίζεται από τους επισκέπτες, οι οποίοι έτσι γευματίζουν και δειπνούν με απόλυτη ιδιωτικότητα και με οποιεσδήποτε εξωτερικές καιρικές συνθήκες.

NOEMA.jpg

«Αρχικά είχαμε αποφασίσει η ταράτσα μας να υποδέχεται τους επισκέπτες μας μόνο τους ανοιξιάτικους και τους καλοκαιρινούς μήνες. Όμως η αγάπη και η προτίμηση του κόσμου, τόσο των πελατών που διαμένουν όσο και επισκεπτών μας, μας πήγε ένα βήμα παρακάτω. Αρχίσαμε να ψάχνουμε για μία κατασκευή που να μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες μας τη θέα μας και τις γεύσεις του εστιατορίου μας, χωρίς καμία έκπτωση, και παράλληλα να συμβαδίζει με τον περιβάλλοντα χώρο και την αισθητική του κτηρίου μας, αλλά και τη γενικότερη φιλοσοφία μας. Εύκολες λύσεις δεν υπήρχαν. Βρήκαμε όμως την ιδανική και σήμερα είμαστε ενθουσιασμένοι με τα τρία ιγκλού μας, τα τρία bubbles μας, όπως τα λέμε μεταξύ μας», μας εξήγησε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου. Το rooftop του ξενοδοχείου υποδέχεται τους διαμένοντες πελάτες αλλά και τους εξωτερικούς επισκέπτες και το εστιατόριο είναι ανοιχτό για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, με μία πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή από κοκτέιλ και κρασιά.

Info: Neoma Hotel, Μουσών 13, Αθήνα, 213 0883945