Γιατί θα επιστρέφουμε πάντα στα TGI Fridays™ για την απόλυτη εμπειρία burger;

Νέλλη Καλαμαρά
Γιατί θα επιστρέφουμε πάντα στα TGI Fridays™ για την απόλυτη εμπειρία burger;

Τα TGI Fridays™ μας έμαθαν την τέχνη -και την απόλαυση- των handcrafted burgers πριν από 25 χρόνια, και μερικές αγάπες είναι παντοτινές.

Καμιά φορά δυσκολεύομαι να πιστέψω πως έχουν περάσει 25 ολόκληρα χρόνια από τότε που μαθήτρια λυκείου, με σκισμένα τζιν, martins -να που και άλλα πράγματα παραμένουν διαχρονικά in fashion!- και απίστευτα μπλαζέ και ενοχλημένο εφηβικό ύφος πέρασα την πόρτα του TGI Fridays™ στο Κεφαλάρι για πρώτη φορά. Ήταν το δέλεαρ της μαμάς μου για να με πείσει να βγω μαζί της (δύσκολη εφηβεία βλέπεις!), η οποία ήξερε το brand από ταξίδια της στις ΗΠΑ και θεώρησε πως θα με ενθουσιάσει και επιτέλους μπορεί να καταφέρει να κάνει έστω και μία ώρα bonding με την ξινή έφηβη κόρη της. Και πόσο δίκιο είχε, αφού εκείνη την εποχή όλη αυτή η fun ατμόσφαιρα, το cool vibe, αλλά και το πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα comfort αμερικανικό φαγητό φάνταζε στα μάτια μου σχεδόν εξωπραγματικό. Έτσι η επίσκεψη στο πιο χαρούμενο μαγαζί του Κεφαλαρίου έγινε αγαπημένη οικογενειακή συνήθεια, μία συνήθεια που τολμώ να σου πω συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, μόνο που πια η μαμά είμαι εγώ…

The-Italian-Job.jpg

Αν όμως πρέπει να σου πω με το χέρι στην καρδιά τι ήταν αυτό που μίλησε περισσότερο στην εφηβική καρδιά μου, τι είναι αυτό που σκέφτομαι αυτόματα μέχρι και σήμερα κάθε φορά που κάποιος αναφέρει έστω και τη λέξη TGI Fridays™, είναι εκείνη η πρώτη μπουκιά από το πιο ζουμερό και νόστιμο burger που είχα δοκιμάσει ποτέ. Μέχρι τότε βλέπεις δεν ξέραμε πως πρέπει να είναι ένα burger, αφού τα μόνα που είχαμε δοκιμάσει ήταν εκείνα των εγχώριων ταχυφαγίων, και αυτό το πληθωρικό «βουνό» με το αληθινό κρέας, τα ολόφρεσκα υλικά και το αφράτο ψωμάκι που χρειαζόταν απαραιτήτως δύο χέρια για να φαγωθεί σωστά, ήταν πραγματική ανακάλυψη για το αθηναϊκό κοινό, που το ερωτεύτηκε για πάντα και μέχρι σήμερα γνωρίζει που πρέπει να πάει για να επιστρέψει για λίγο στη συγκίνηση εκείνης της πρώτης μπουκιάς.

Picture1.jpg

Όμως αρκετά είπαμε για τα παλιά, ας επιστρέψουμε στο τώρα, και ας δούμε γιατί σήμερα 25 χρόνια μετά όλοι οι ορκισμένοι λάτρεις των burgers δίνουμε πάντα ραντεβού στο πιο κοντινό μας TGI Fridays™, όπου φυσικά δεν μένουμε μόνο στα burgers, αλλά εμπλουτίζουμε την εμπειρία μας με πολλά ακόμη και εξίσου λαχταριστά. Όμως σίγουρα πάντα τα handcrafted burgers θα πρωταγωνιστούν, αφού εδώ όταν λένε «χειροποίητο» το εννοούν σε κάθε στάδιο της διαδικασίας με την δεξιοτεχνία, τη δημιουργικότητα και τα πιο φρέσκα υλικά να ενώνονται σε προτάσεις για κάθε γούστο. Στα TGI Fridays™ κάθε συστατικό έχει σημασία: το φρέσκο μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, χωρίς συντηρητικά, πρόσθετα ή μπαχαρικά. Το αφράτο ψωμί brioche που παρασκευάζεται καθημερινά με μεράκι και χωρίς καθόλου συντηρητικά. Τα ολόφρεσκα λαχανικά και οι χειροποίητες sauces που ετοιμάζονται με αγάπη σε καθημερινή βάση από τους έμπειρους μάγειρες. Υπάρχουν burgers για κάθε απαίτηση και προτίμηση, ώστε ο καθένας να μπορεί να βρει το δικό του προσωπικά αγαπημένο.

fridays.jpg

Έτσι εδώ στα δερμάτινα booths, στις μεγάλες μπάρες και στα χαρακτηριστικά τραπέζια παίρνουμε θέση για να απολαύσουμε το δικό μου αγαπημένο, τo μοναδικό Philly Cheesesteak Burger με 100% φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι και τρυφερό μοσχαρίσιο κρέας στη σχάρα, σωταρισμένα κρεμμύδια, χρωματιστές πιπεριές, cheddar και λιωμένη Queso Cheese sauce, που απογειώνεται με το τραγανό egg roll στην κορυφή του, αλλά και το «ψαγμένο» Truffle Parmesan Burger με καπνιστό τυρί Gouda, mushrooms ragout και Truffle Parmesan sauce. Σε όσους έχουν ιταλικό ταπεραμέντο απευθύνεται το παιχνιδιάρικο The Italian Job με διπλή Mozzarella, λιωμένη και fried με ιταλικά μπαχαρικά, Garlic Parmesan sauce, φέτες Pepperoni και Spicy Pizza sauce, ενώ οι λάτρεις των κλασσικών αξιών ψηφίζουν πάντα FridaysSignature Glazed Burger με την αυθεντική Fridays™ Signature Glaze με Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey και τραγανά Onion Rings.

Steak-Burger-(1).jpg

Πέρα από τα ήδη αγαπημένα μας handcrafted burgers, υπάρχουν πάντα και τα καινούρια, που έρχονται για να μας συναρπάσουν με τις γευστικές πινελιές τους, όπως το άρτι αφιχθέν Steak Burger με τέλεια ψημένο και τρυφερό Angus Steak 120γρ. με μπαχαρικά Cajun, τραγανά frizzled onions, μανιτάρια σωτέ, Poblano sauce και Truffle Mayo σε θεϊκό brioche bread. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους λάτρεις του κοτόπουλου, και εννοείται πως και εκείνοι εδώ έχουν τις αγαπημένες τους επιλογές, όπως το Californian Chicken Dream που μας ταξιδεύει στις ακτές του LA με στήθος κοτόπουλου σχάρας με μπαχαρικά Cajun, Swiss, φρέσκο guacamole και Sweet Chili sauce. Αφουγκραζόμενοι πάντα τις νέες τάσεις και τις απαιτήσεις της αγοράς, τα TGI Fridays™ έχουν φροντίσει και για τους vegetarian φίλους του brand με το Homemade Quinoa Burger με χειροποίητο μπιφτέκι λαχανικών από τρίχρωμη quinoa, μανιτάρια champignon, κόκκινα φασόλια, Soya sauce και θυμάρι, αλλά και το Beyond Meat Cheeseburger Burger, το πρώτο παγκοσμίως, επαναστατικό Plant-Based Burger με φυτική πρωτεΐνη, χωρίς σόγια και χωρίς γλουτένη, αλλά με όλη τη γεύση, που είναι ιδανικό και για αληθινή burger-οφαγία και στη Σαρακοστή.

Yucatan-Chicken-Salad.jpg

Όμως κάπως παρασύρθηκα με τα burgers, είναι και τόσα πολλά, και ξεχάστηκα και δεν σου έχω πει ακόμη για τις νέες σαλάτες και τα κολασμένα γλυκά, που έχουν προστεθεί στις ήδη αγαπημένες μας επιλογές. Εγώ προσωπικά που είμαι ορκισμένη Chicken Caesar’s fan έχω να δηλώσω πως ενθουσιάστηκα με την ολοκαίνουρια Yucatan Chicken Salad με κοτόπουλο σχάρας με μπαχαρικά Cajun, αβοκάντο, τραγανές λωρίδες corn tortillas, πράσινη σαλάτα, κόκκινο λάχανο, ντομάτα, Colby και Monterey Jack, που αναμιγνύεται με Cilantro Lime Vinaigrette και γαρνίρεται με Spicy Mayo, είναι δροσερή και χορταστική αλλά ταυτόχρονα και όσο ακριβώς θα την ήθελες spicy. Εννοείται πως συνοδεύουμε το γεύμα μας με ένα signature cocktail, που είναι πάντα καλοφτιαγμένο και ισορροπημένο, με τις Margaritas διαχρονικά να πρωταγωνιστούν σε διάφορες εκδοχές, αλλά και τις υπόλοιπες προτάσεις να δηλώνουν δυναμικά την παρουσία τους, όπως το υπέροχα εξωτικό Tropical Island που μας ταξιδεύει απευθείας στις ακτές τις Καραϊβικής με τα τροπικά του φρούτα.

Chocolate-Heaven.jpg

Τέλος, έχουμε νέες αφίξεις και στους γλυκούς πειρασμούς, όπου θέλω να δηλώσω πως το Double Oreo Madness είναι ο πιο κολασμένος πειρασμός του κόσμου, αλλά φαίνεται πως πλέον θα έχει δυνατό ανταγωνισμό με το Chocolate Heaven! Αφράτο κέικ με στρώσεις σοκολάτας, ζεστή σως σοκολάτας, παγωτό βανίλια, σοκολατάκια δημητριακών και πολύχρωμη τρούφα. Τα Banoffee Tacos με τραγανά waffle tacos, γεμισμένα με παγωτό βανίλια, σπιτική κρέμα banoffee με φρέσκιες μπανάνες και καραμέλα, σαντιγί, τριμμένο μπισκότο και τριμμένη καρύδα, κλέβουν τις εντυπώσεις και μας βάζουν σε σοβαρά διλήμματα.

New-York-Cheesecakes.jpg

Τα αυθεντικά NY Cheesecakes φυσικά και δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την εξίσωση, αφού είναι λατρεία και έρχονται σε τρεις εκδοχές: Strawberry με σως φράουλας, marshmallows, φράουλα και ζάχαρη άχνη, Chocolate με ζεστή σως σοκολάτας, πουράκι σοκολάτας, μπισκότο Oreo® και ζάχαρη άχνη και Crème Brûlée με σως καραμέλας βουτύρου, σαντιγί και ζάχαρη άχνη.

Info: www.fridays.gr

Ακολούθησε τα TGI Fridays™ στο Facebook, το Instagram, το YouTube και το TikTok.