Τάκος, μαργαρίτες και μεξικανική φιέστα με δυνατές υπογραφές στο κέντρο της πόλης

Νέλλη Καλαμαρά
Τάκος, μαργαρίτες και μεξικανική φιέστα με δυνατές υπογραφές στο κέντρο της πόλης

Στο Loco οι μεξικάνικες γεύσεις του Αθηναγόρα Κωστάκου συνδυάζονται με τα tequila-based cocktails του Νίκου Σουρμπάτη και η «φιέστα» ξεκινά!

Το Loco Taqueria – Tequileria, όπως μας συστήθηκε επίσημα πριν από κάτι περισσότερο από έναν χρόνο, είναι το ιδανικό σποτ για after-office ραντεβού με τις φίλες σου, εκείνη την ώρα δηλαδή που το μόνο που θέλεις είναι να κάτσεις σε ένα χαλαρό και χαρούμενο μέρος, γεμάτο θετικά vibes και pop διάθεση, να πάρεις μία καλοφτιαγμένη margarita ανά χείρας και να αρχίσεις να μιλάς για τη μέρα σου πάνω από λαχταριστά tacos και φινετσάτα ceviche. Εγώ τουλάχιστον έτσι το ένιωσα, όταν μετά από μία μακρά μέρα στο γραφείο γεμάτη τηλέφωνα, emails και ληγμένα deadlines, βρέθηκα καθισμένη στη μεγάλη μπάρα-ανοικτή κουζίνα του Loco και ήπια την πρώτη γουλιά από την υπέροχη Spicy Mango Margarita μου.

LOCO.jpg

Έτσι η παραπάνω neon υπογραφή, για εμένα τουλάχιστον, είναι απολύτως ακριβής, αφού οι λαχταριστές μεξικανικές προτάσεις με την υπογραφή του celebrity chef Αθηναγόρα Κώστακου (βλ. τα υπερεπιτυχημένα Scorpios και Noema στη Μύκονο ή το Bacchanalia στο Λονδίνο, μία από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, για να αναφέρουμε απλώς μερικά) και τα καλοφτιαγμένα cocktails με βάση την τεκίλα από τον βραβευμένο Νίκο Σουρμπάτη, σε συνδυασμό με το υπέροχα χαλαρό vibe του "τροπικού" μαγαζιού της Καλαμιώτου είναι υπεραρκετά για να σου φτιάξουν τη διάθεση και να σου εγγυηθούν μία όμορφη βραδιά στο κέντρο της πόλης, με ξεκάθαρο αέρα απευθείας από Μεξικό.

Loco_10.JPG

Ο Αθηναγόρας εδώ «παίζει» με τη γευστική φιλοσοφία της Κεντρικής Αμερικής σε κάθε πιάτο, ενισχύοντας και κατεβάζοντας το στοιχείο της έντασης με τη δική του γνωστή μαεστρία, ανάλογα με την εποχή και τα ζητούμενα του ελληνικού κοινού. Έτσι εδώ θα βρεις ιδιαίτερα tacos, εντελώς διαφορετικά από αυτά που έχεις δοκιμάσει κατά καιρούς στα μεξικανικά εστιατόρια της χώρας μας, όπως το tacos με αρνί, ταχίνι και chimichurri, ή εκείνο με κροκέτες μπακαλιάρου και μαγιονέζα ταραμά, αλλά και πιο γνωστούς και αγαπημένους συνδυασμούς, όπως αυτό με το μοσχάρι, το αβοκάντο και το pico de gallo.

loco8.jpg

Προσωπικά μου άρεσε πολύ η φρεσκάδα και η δημιουργικότητα των ωμών επιλογών, όπως τα Tuna Tostadas με ξύσμα lime, καπνιστό λάδι και chipotle mayo, αλλά και το αρκετά όξινο και τέλειο για τα δικά μου γούστα Λαβράκι με αγγούρι, φινόκιο, πορτοκάλι και κουμκουάτ.

loco12.jpg

Πολύ ενδιαφέρον και το Spicy Crab Con Aroz ένα πικάντικο μαύρο ριζότο με ελληνικό καβούρι που προορίζεται για τρία άτομα και έχει μία πολύ ιδιαίτερη και θεατρική τολμώ να πω παρουσίαση, αλλά και το barbacoa με σιγομαγειρεμένο αρνί, guacamole από μαύρο φασόλι και μάνγκο pico de gallo.

Loco_05.JPG

Για το τέλος τα διάσημα churros μπλέκονται με σοκολάτα και αρωματική κρέμα μάνγκο, αποτελώντας το ιδανικότερο τελείωμα του ταξιδιού, ενώ οι φανατικοί των tacos εδώ έχουν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν και για επιδόρπιο σε μορφή Tacos Apple Pie. Μη χάσεις το Tres Leches Cake με καραμελωμένο γάλα και κρέμα βουτύρου, που θυμίζει κάτι από παιδικά χρόνια στην πιο exotic εκδοχή του.

loco22.jpg

Η λίστα των cocktails έχει ως βάση τη μαργαρίτα με τη δική της ξεχωριστή κατηγορία, αλλά έχει και section με mezcal και tequila cocktails, που θα σε βάλουν σε σοβαρά διλήμματα. Στη φωτογραφία μία in house εκδοχή του Zombie, που δεν πρέπει να χάσεις τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια που έρχονται γοργά.

Info: Καλαμιώτου 15, 210 3318778