Νέα άφιξη: ψωμί αργής ωρίμανσης και λαχταριστό brunch στο νέο Flake στην Κυψέλη

Νέλλη Καλαμαρά
Νέα άφιξη: ψωμί αργής ωρίμανσης και λαχταριστό brunch στο νέο Flake στην Κυψέλη

Το Flake είναι το ολοκαίνουριο «αδελφάκι» του γνωστού σε όλους μας Kick στην Κυψέλη και ήρθε για να μας μυήσει στο αχνιστό προζυμένιο ψωμί και όχι μόνο.

Οι new age φούρνοι είναι ίσως η πιο hot τάση αυτήν την περίοδο στην πόλη, όμως μερικές νέες αφίξεις αξίζουν της προσοχής μας περισσότερο από άλλες, ιδίως όταν έρχονται από ανθρώπους με ήδη αγαπημένα projects στο ενεργητικό τους. Ο λόγος φυσικά για το Flake, τον ολοκαίνουριο φούρνο που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στην Κυψέλη, ακριβώς απέναντι από το γνωστό Kick, που μέχρι τώρα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον μας για τον ποιοτικό καφέ, τις vegan λιχουδιές και τα fashion items που συνδύαζε κάτω από τη στέγη του.

flake2.jpeg

Το Flake λοιπόν μας βάζει στο κλίμα για φρεσκοζυμωμένο ψωμί αργής ωρίμανσης αλλά και για τις απίθανες προτάσεις σε brunch που απολαμβάνουμε στον orange-vibed χώρο του με τη θετική ενέργεια και την cool διάθεση. Εδώ ζυμώνονται και ψήνονται καθημερινά προζυμένια ψωμιά και καλούδια, που έρχονται ζεστά ακόμη και ευωδιαστά μαζί σου για να γεμίσουν αληθινή γεύση και αρώματά τη μέρα σου. Επίσης η focaccia έχει ήδη γίνει talk of the town, είτε σκέτη είτε σε λαχταριστά sandwiches, που μέσα κλείνουν διαλεχτά υλικά από διάφορα μέρη της Ελλάδας και χειροποίητες παρασκευές.

flake2.jpeg

Τα babka με πραλίνα ή κρέμα ζαχαροπλαστικής, τα banana breads με ξηρούς καρπούς, τα αφράτα brioche rolls, τα yoghurt bowls με χειροποίητη granola και φρεσκοκομμένα φρούτα, τα ψαγμένα open sandwiches και πολλά ακόμη μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε στο minimal χώρο του, ενώ καφέ θα παραγγείλουμε από το Kick ακριβώς απέναντι.

Info: Σποράδων 24, Κυψέλη

Instagram