Η πιο ρομαντική βραδιά στην Αθήνα

Η πιο ρομαντική βραδιά στην Αθήνα

Χτες το βράδυ πήγαμε σε μία βραδιά «Jazz Flirt» στο Petite Fleur και παραδεχόμαστε τον έρωτα μας για το πιο κινηματογραφικό καφέ bar της πόλης και τις σαγηνευτικές jazz βραδιές του.

Κλείστε τα μάτια, πιάστε το μπουκάλι με άρωμα πατσούλι, ψεκάστε το λαιμό σας με δύο κοφτές κινήσεις, φρεσκάρετε το ρουζ σας και ισιώστε το pork pie καπέλο σας. Ανοίξτε τα μάτια σας. Καλώς ήρθατε στο Παρίσι των 20s, όπου οι γυναίκες κάνουν βόλτα με λευκά, σιφόν παρασόλια και απολαμβάνουν την ιεροτελεστία σε καθετί στη ζωή τους. Βάζουν το δίσκο στο γραμμόφωνο και λικνίζουν με επιτακτική συστολή τους γλουτούς τους στους ήχους του Duke Ellington που επενδύει μουσικά το Παρίσι των φημισμένων roaring twenties (μια εποχή που η λέξη κρίση δεν είχε ακόμα ανακαλυφθεί).

Και αν νομίζετε ότι η εποχή αυτή ανήκει στο παρελθόν, περάστε μία βόλτα από το Petite Fleur (στο Χαλάνδρι ή στο Κολωνάκι) για να πειστείτε ότι υπάρχουν ακόμα μέρη που αγαπάνε τις ιεροτελεστίες όπως έκαναν και οι Αθηναίοι πριν τις σκοτώσουν όλες στα 80s.

Προσωπικά, στο Petite Fleur πάτησα το πόδι μου 7 χρόνια πριν όταν αποφάσισα πως έπρεπε να ανακαλύψω το μέρος που κάνει τις πιο εξεζητημένες σοκολάτες της Αθήνας όπως αυτή με το μπράντι που θα είναι μία από τις εντονότερες γευστικές αναμνήσεις που είχα ποτέ. Έκτοτε βρέθηκα πολλές φορές εκεί. Για να ανακοινώσω άσχημα νέα για τον έρωτα της σε μία φίλη μου υπό τους ήχους του Louis Armstrong και να εντυπωσιάσω ένα συνεντευξιαζόμενο που λάτρευα τόσο πολύ και με έκανε να νιώθω άβολα με τον πιο γλυκό τρόπο και μόνο που μου μίλαγε (για τον Ευριπίδη Σαμπάτη από τους Evripidis and his Tragedies μιλώ).

Και κάθε σοκολάτα στο μικρό καφέ-μπιστρό της Αθήνας είχε μία δική της ιστορία. Επειδή, όμως, ένα κινηματογραφικό μέρος αντίστοιχου κάλλους θέλει πάντα και την κατάλληλη μουσική υπόκρουση ο Νίκος Φωτάκης, ιδιοκτήτης του Petite Fleur στο Χαλάνδρι-γνωστός γραφιάς πολλών αγαπημένων σας περιοδικών-μέγας ειδήμων της jazz, αποφάσισε να μοιραστεί την αγάπη για το συγκεκριμένο είδος μουσικής με τους πολλούς φανατικούς του είδους στην Αθήνα. Κάπως έτσι ξεκίνησε ο θεσμός του «Jazz Flirt» που ουσιαστικά είναι βραδιές jazz live μουσικής που γίνονται στο Petite Fleur με εγχώριους και ξένους μουσικούς.

Εδώ και μερικούς μήνες που οι βραδιές αυτές γίνονται εβδομαδιαία ήθελα να πάω, αλλά μέχρι χτες το βράδυ δεν τα είχα καταφέρει. Και αφού παρευρέθη σε μία, το μόνο που σκέφτομαι είναι πόσα όμορφα βράδια έχασα τόσο καιρό. Δεν είναι μόνο η παριζιάνικη ατμόσφαιρα του Petite Fleur που σου επιβάλλει να κάνεις ένα μικρό φαντασιωσικό ταξίδι σε μία άλλη εποχή όπου η αρτ ντεκό ομορφαίνει τα αντικείμενα της καθημερινότητας, ούτε οι εξαιρετικοί μουσικοί που παίζουν στα "Jazz Flirt" και τα υπέροχα cocktail του Petite Fleur όπως το "The Long Goodbye" που κάνουν τις βραδιές αυτές μοναδικές. Είναι οι άνθρωποι που πάνε εκεί γιατί αγαπάνε τη μουσική και οι νότες που πλαισιώνουν τις φιλικές τους κουβέντες τους και τους κάνουν να χαμογελούν. Πολύ. Για την ακρίβεια όσο και ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού που αν ακολουθείς στο twitter (@Nkfotakis) θα καταλάβεις ότι κοντεύει να σκάσει από περηφάνια στο "Jazz Flirt" όπως ακριβώς όταν ποστάρει το Daily Ellington, δίνοντας σύντομα αλλά ταχύρυθμα jazz μουσικής μέσω του συγκεκριμένου social media.

Δεν είναι πολλές οι ευκαιρίες να μη μιζεριάσετε σε αυτή την πόλη, έτσι κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και πάρτε το ταίρι ή το φίλο σας ή απλά τον εαυτό σας και πηγαίνετε να ζήσετε ένα από τα πιο όμορφα, ήσυχα, κινηματογραφικά και διασκεδαστικά βράδια στη ζωή σας με πιο ειλικρινές χαμόγελο σας. Εμείς πήγαμε και νιώθουμε ήδη πιο χαρούμενοι. Και χρειάστηκε μόνο ένα ποτό και τη σωστή μουσική. Απλά, λιτά, απέριτα και ουσιαστικά.

Info:
Petite Fleur
Πλατεία Αγ. Νικολάου 2, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 - 68.14.825
& Oμήρου 44, Kολωνάκι