Ένα νέο μπιστρό με θέα Ακρόπολη ετοιμάζεται να κάνει τις μπάμιες το νέο must πιάτο της πόλης

Νέλλη Καλαμαρά
Ένα νέο μπιστρό με θέα Ακρόπολη ετοιμάζεται να κάνει τις μπάμιες το νέο must πιάτο της πόλης

Το Okra, όπως με σαφήνεια φαίνεται και από το όνομά του, επικεντρώνεται στα τοπικά υλικά και μαγειρεύει μπάμιες, φασολάκια και κατσίκι με την Ακρόπολη στο πιάτο μας.

Άλλη μία νέα άφιξη έρχεται να προστεθεί στη μακρά φετινή λίστα, με τον Γιώργο Ζαχείλα, που όλοι αγαπήσαμε στο Lost Athens του Παγκρατίου, να βάζει την ελληνική πρώτη ύλη στο επίκεντρο και να έχει βαλθεί να κάνει τις μπάμιες «must». Το Okra τιτλοφορείται ως bistro, new age bistro θα πω εγώ, κρίνοντας από τα πιάτα στο μενού, και φαίνεται πολλά υποσχόμενο, αφού συνδυάζει την ελληνική κουζίνα που αγαπάμε με μετρημένη δημιουργική διάθεση, χαλαρό σκηνικό και την Ακρόπολη σε πρώτο πλάνο.

Για μία γευστική βόλτα στο Παρίσι αρκεί να πας μέχρι την πλατεία Δεξαμενής

okra2.jpg

Το concept δίνει έμφαση σε όλα τα στοιχεία εκείνα που κάνουν την Ελλάδα μοναδική. Το μενού εμπνέεται από γεύσεις με ρίζες στην ελληνική παράδοση, ενώ τα πιάτα είναι οικογενειακής λογικής και συνοδεύονται από μία νοσταλγία της κουζίνας που τρώγαμε παιδιά. Ο ταλαντούχος σεφ στοχεύει λοιπόν να εξελίξει αυτήν την κουζίνα και τις γεύσεις της, φέρνοντάς τις στο σήμερα μέσα από σύγχρονες τεχνικές και μοντέρνα παρουσίαση.

Ο Άγγελος Μπακόπουλος φέρνει τη fine comfort κουζίνα του στο Παγκράτι στην πιο funky εκδοχή της

okra3.jpg

Εδώ λοιπόν δοκιμάζουμε φασολάκια πλατιά με παλαιωμένο τυρί τριετίας, μπάμιες με τομάτα και μαγιονέζα βασιλικού, φρέσκο λουκάνικο ιμπέρικο με μουστάρδα και λεμόνι, οσπριοσαλάτα με κολιό μαρινέ, ξύδι μπίρας και πιπεριά Φλωρίνης, ανθούς με τα κολοκύθια τους, κατσίκι, σιτάρι και αυγολέμονο, μπακαλιάρο στο κάρβουνο, αμπελόφυλλα, χόρτα και βουτυρόσαλτσα και πολλά ακόμη και ενδιαφέροντα, με την εποχικότητα να παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του μενού.

okra4.jpg

Στην ίδια λογική κινείται και η λίστα κρασιών, μπύρας και αποσταγμάτων με ποικιλίες και ετικέτες καθαρά ελληνικής παραγωγής, και cocktails σχεδιασμένα ειδικά για να ταιριάζουν με τα πιάτα.

Info: Μητροπόλεως 82, Μοναστηράκι, 2103217700