Ο Άγγελος Μπακόπουλος φέρνει τη fine comfort κουζίνα του στο Παγκράτι στην πιο funky εκδοχή της

Νέλλη Καλαμαρά
Ο Άγγελος Μπακόπουλος φέρνει τη fine comfort κουζίνα του στο Παγκράτι στην πιο funky εκδοχή της

Το Dear Manouka υποδέχεται τη νέα σεζόν με υπέροχα νέα, αφού ο βραβευμένος Άγγελος Μπακόπουλος αναλαμβάνει το ρόλο του consulting chef του δημοφιλούς bar restaurant του Παγκρατίου.

Τον Άγγελο Μπακόπουλο τον είχα γνωρίσει αρκετά χρόνια πριν, όταν ακόμη διατελούσε επικεφαλής των εξαιρετικών γαστρονομικών εμπειριών που επιφύλασσαν στους επισκέπτες τους τα ξενοδοχεία του Ομίλου Katikies. Εν συνεχεία «μετακόμισε» στην Ζάκυνθο και στο εντυπωσιακό Lesante Cape, όπου συνεχίζει να κερδίζει πολυάριθμα βραβεία για τις γαστρονομικές του επιδόσεις, ενώ δημιούργησε και ένα από τα πιο αυθεντικά farm to table projects εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου. Με μεγάλη χαρά λοιπόν μαθαίνουμε πως ο ταλαντούχος δημιουργός αναλαμβάνει το ρόλο του consulting chef στο γνωστό για την ανατρεπτική του διάθεση και το funky χαρακτήρα του restaurant bar Dear Manouka στο Παγκράτι.

Το πιο φαντασμαγορικό brunch experience επιστρέφει αυτήν την Κυριακή στα νότια προάστια

Eley8erios-Kroyswnas-23.jpg

Πιο συγκεκριμένα από την προηγούμενη εβδομάδα το Dear Manouka φιλοδοξεί να επανασυστηθεί στους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας μέσα από τα μενού του Άγγελου Μπακόπουλου και τις ταιριαστές επιλογές του head bartender Γιάννη Πισσά. Στην κουζίνα σε καθημερινή βάση συναντούμε τον head chef Μανούσο Χιωτάκη, στενό συνεργάτη του Μπακόπουλου εδώ και χρόνια, ενώ την ομάδα συμπληρώνει και ο έταιρος συνεργάτης του σεφ, ο pastry chef Αργύρης Πώπτσιος.

Συναρπαστικές fine dining ιστορίες ακριβώς πάνω από τα ερείπια της αρχαίας αγοράς των Αθηνών

dear_manouka2.jpg

Το Dear Manouka εξελίσσεται και έρχεται ανανεωμένο να υποδεχθεί το κοινό του στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον του, ενώ η κουζίνα του θα αφηγείται funky dining ιστορίες με στοιχεία από την Ελλάδα και τον κόσμο, δίνοντας έμφαση στην άριστη πρώτη ύλη. Ο νέος consulting chef και η ομάδα του παντρεύουν τοπικές και διεθνείς γεύσεις και παρουσιάζουν μια κουζίνα διασκεδαστική, δημιουργική και πάνω από όλα νόστιμη.

Eley8erios-Kroyswnas-19.jpg

«Τα πιάτα που προτείνουμε είναι fine comfort, είναι ένα μενού με γαστρονομικό background αλλά πιο χαλαρό και πιο φιλόξενο, εστιάζουμε στις πρώτες ύλες και στην γεύση. Για εμάς πρωταρχικός κανόνας στην κουζίνα του Dear Manouka είναι ο επισκέπτης να δειπνήσει τέλεια και να ζήσει μια ωραία χαλαρή εμπειρία», σημειώνει ο Άγγελος Μπακόπουλος και συμπληρώνει, «Το Dear Manouka, είναι ένας χώρος πολύ ροκ και underground θα έλεγα, ένας χώρος με πολύ ωραία αισθητική και παράλληλα cozy. Είμαστε χαρούμενοι για το μενού που θα σερβίρουμε. Είναι ένα μενού με μοντέρνα στοιχεία και με γνώμονα μόνο τη γεύση».

dear_manouka_bar5.jpg

Στη σάλα και πίσω από το ιδιαίτερο μπαρ ο head bartender Γιάννης Πισσάς διατηρεί τα ηνία και προτείνει κοκτέιλ δικής του έμπνευσης που αναδεικνύουν τα ποτά της Ελληνικής ποτοποιίας, αλλά και μία λίστα 85 κρασιών ελληνικού και ξένου αμπελώνα.

Eley8erios-Kroyswnas-6.jpg

Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να ανακαλύψουν διαφορετικές γευστικές προτάσεις μέσα από τα τρία νέα μενού που δημιούργησε ο Άγγελος Μπακόπουλος: ένα κεντρικό à la carte μενού, ένα με χορτοφαγικές προτάσεις και ένα μενού γευσιγνωσίας οκτώ σταδίων. Ανάμεσα στα εδέσματα ξεχωρίζουν το μυλοκόπι με αγκινάρες, καρότο, πατάτα, μυρωδικά και σάλτσα λεμόνι, η κρεμμυδόπιτα με sabayon νεροκρέμμυδα και σάλτσα στιφάδο, και το μοσχάρι strip loin με λάχανα, πατάτα, guanciale και σάλτσα μοσχάρι. Χτένια με ζωμό από λαδοτύρι και μοσχαρίσια γλώσσα, γαρίδες καρμπονάρα με ψητό μπρόκολο, στρείδια με ζωμό umami και σαλατάκι από πίκλες, αρνί ελληνικής εκτροφής με ζωμό στάρι, πρόβειο γιαούρτι και κάπαρη είναι μερικές από τις must επιλογές.

dear_manouka_dessert.jpg

Τα γλυκά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την εξίσωση με υλικά που συνδυάζουν την οξύτητα των εσπεριδοειδών με την έντονη γεύση του αμυγδάλου και του καρυδιού και την πικάντικη ταυτότητα του πιπεριού. Έτσι, το δείπνο μας ολοκληρώνεται με τις γλυκές δημιουργίες του pastry chef Αργύρη Πώπτσιου σε πρωτότυπες επιλογές, όπως το επιδόρπιο melassa με καρύδι πεκάν, amaretto, μελάσα κέικ και καπνιστό πιπέρι.

dear_manouka_cocktails-10.jpg

Κάπου εδώ όμως πρέπει να μιλήσουμε και για το σημαντικό ρόλο του μπαρ στο Dear Manouka, αφού μέσα από τις εμπνευσμένες συνταγές του για κοκτέιλ, ο Γιάννης Πισσάς φιλοδοξεί να προσφέρει στους επισκέπτες πρωτότυπες γεύσεις ποτών δημιουργημένες με μοντέρνες τεχνικές που θα ολοκληρώσουν την γαστρονομική εμπειρία.

dear_manouka4.jpg

Στις προτάσεις που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται το φλογερό Rioja Sour με bourbon, vanilla, lime, ασπράδι αυγού, αρωματικά bitters, ερυθρό κρασί rioja σε μορφή clarified, το δροσιστικό Pagrati Mule με gin, αγγούρι, βασιλικό, lime και ginger beer και η Pop Margarita με tequila blanco, καλαμπόκι, chili, liquor πορτοκάλι, lime και τριμμένο, αποξηραμένο καλαμπόκι.

celar_dear_manouka.jpg

O Γιάννης Πισσάς είναι ο καλύτερος ξεναγός και στο ανανεωμένο κελάρι του Dear Manouka, όπου συναντούμε γνωστές και σπάνιες ποικιλίες οίνου εκ των οποίων οι 25 σερβίρονται και σε ποτήρι. Στην λίστα θα βρούμε επίσης κρασιά ελάχιστης παρέμβασης, orange και βιολογικά.

Info: Ηρώνδα 8, Αθήνα, 21 0729 3628