Νέα άφιξη: αυθεντική πίτσα ναπολιτάνα με ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης στην καρδιά της Γλυφάδας

Νέλλη Καλαμαρά
Νέα άφιξη: αυθεντική πίτσα ναπολιτάνα με ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης στην καρδιά της Γλυφάδας

Το Mamy Blue προσγειώθηκε πρόσφατα στα νότια προάστια για να μας συστήσει στη βέρα ναπολιτάνικη κουζίνα του μέσα σε μία σιτσιλιάνικη αυλή. 

Ένα νέο και πολύ ατμοσφαιρικό εστιατόριο άνοιξε πολύ πρόσφατα στην καρδιά της Γλυφάδας εκπροσωπώντας μία από τις πιο αγαπημένες μας κουζίνες: την ιταλική. Το Mamy Blue σερβίρει τις πιο αυθεντικές ναπολιτάνικες συνταγές μέσα σε ένα εντυπωσιακό χώρο γεμάτο από χρώματα και αρώματα Ιταλίας, που θυμίζει αυλή σιτσιλιάνικης βίλας με ανθισμένες λεμονιές και ορτανσίες να στολίζουν την οροφή του.

Το πιο ιστορικό ξενοδοχείο της Αθήνας κλείνει 150 χρόνια παρουσίας και το γιορτάζει

mamy_blue2.jpeg

Οι τοιχογραφίες με πορτραίτα της Σοφία Λόρεν και του Ντιέγκο Μαραντόνα, οι φρέσκοι βασιλικοί μέσα στα hand - painted κεραμικά βάζα αλλά και ο επιβλητικός χτιστός ξυλόφουρνος δίνουν ακόμα πιο ξεκάθαρα το σαφές ιταλικό στίγμα του νέου εστιατορίου.

Σπάνιες ετικέτες και μοναδικά πιάτα ενώνονται σε ιδιαίτερες βραδιές με αύρα από αστέρια Michelin

mamy_blue_oven.jpg

Ο executive σεφ Κώστας Μεριανός επιμελείται καθημερινά τα signature Napoli based πιάτα με εμπνευσμένα ορεκτικά, ευφάνταστες σαλάτες, πάστες αλλά με μεγάλη πρωταγωνίστρια την pizza. Το ζυμάρι σε κάθε pizza napoletana ωριμάζει από 36 έως 48 ώρες και ψήνεται αποκλειστικά σε ξυλόφουρνο στους 450-500 βαθμούς Κελσίου.

mamy_blue_pizza.jpg

Οι chous chef επιμελούνται το αυθεντικό ναπολιτάνικο σχήμα της, που μοιάζει με ρόδα κάρου, όπως κάθε παραδοσιακή ναπολιτάνικη πίτσα “ruota di carro”. Από τις αρχές του 16ου αιώνα άλλωστε στη Νάπολη οι pizzaiolos στις εργατικές συνοικίες της συνήθιζαν να ανοίγουν το ζυμάρι όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να προκύπτουν μεγάλα κομμάτια για να ταΐζουν όσα πιο πολλά στόματα μπορούσαν. Γι’ αυτό και η παράδοση λέει ότι όσο πιο πλατιά ήταν η πίτσα τόσο φτωχότερη ήταν η γειτονιά.

mammy_blue.jpg

Στο αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο ανάμεσα στις επιλογές ξεχωρίζουν η Mamy Blue με μοτσαρέλα Fior di Latte, gorgonzola, guanciale, καραμελωμένο κρεμμύδι και σχοινόπρασο, η Marinara με σάλτσα ντομάτας San Marzano, σκόρδο, ρίγανη και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλλά και η Modena με μορταδέλα, μοτσαρέλα Fior di Latte, burratina και πέστο βασιλικού με φυστίκι Αιγίνης.

image00014.jpeg

Το menu συμπληρώνουν η ζεστή focaccia με δεντρολίβανο, τα ναπολιτάνικα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και polenta με τυρί taleggio, τα arancini με καπνιστή πανσέτα, ντομάτα και κρέμα παρμεζάνας, οι ολόφρεσκες σαλάτες, όπως η μοναδική Buratta με ψητά παντζάρια, καβουρδισμένα φουντούκια, σταφίδες και παλαιωμένο βαλσάμικο, αλλά και οι πλούσιες επιλογές σε pasta με τα λαζάνια rotolo με ραγού μανιταριών, μυρωδικά και χειροποίητη σάλτσα ντομάτας να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Info: Ανδρέα Παπανδρέου 126, Γλυφάδα, 21 0960 0082