Το πιο επικό burger της πόλης είναι limited edition και αν το χάσεις, εσύ θα χάσεις!

Νέλλη Καλαμαρά
Το πιο επικό burger της πόλης είναι limited edition και αν το χάσεις, εσύ θα χάσεις!

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης δημιούργησε το καλύτερο limited-edition burger των Pax και το ονόμασε «Ω να σου!», γιατί αυτό ακριβώς θα αναφωνήσεις μόλις το δοκιμάσεις.

Έλα να το κάνουμε εικόνα: φρεσκοψημένο αφράτο ψωμάκι κάτω, ζουμερό medium well ψημένο μπιφτέκι από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, πλούσιο λιωμένο cheddar ωρίμανσης, μυρωδάτη τομάτα και «τριπλέτα» bacon σε αληθινό bacon, bacon jam και baconnaise ανάμεσα, φρεσκοψημένο αφράτο ψωμάκι πάνω. Δαγκώνεις την πρώτη επική μπουκιά και αμέσως αναφωνείς από απόλαυση.

0827.jpg

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, αυτό ακριβώς συνέβη και στον Σταύρο Βαρθαλίτη, όταν δοκίμασε για πρώτη φορά το νέο δημιούργημά του για τα Pax Burgers, το πληθωρικό Triple Bacon Burger: αναφώνησε «Ω να σου…» και έτσι πήρε και το όνομά του!

0650.jpg

Το «Ω ΝΑ ΣΟΥ» aka Triple Bacon αποτελεί το πιο πρόσφατο limited-edition burger του γνωστού σεφ για τα Pax Burgers και θα το βρίσκουμε στο αγαπημένο μας burger joint της πλατείας Αγίας Ειρήνης, και φυσικά και στα δύο καταστήματα της Θεσσαλονίκης, μόνο μέχρι τα τέλη Μαρτίου, οπότε δεν υπάρχει και μεγάλο περιθώριο για χρονοτριβές. Άλλωστε το πιο επικό burger αυτή τη στιγμή στην πόλη έχει και περγαμηνές, αφού αποθεώθηκε από τους ορκισμένους burger lovers που το δοκίμασαν πρώτοι στο φετινό Burger Fest, και μάλιστα έβαλε το δικό του λιθαράκι στο να αποσπάσουν τα Pax Burgers για πρώτη φορά τον τίτλο του καλύτερου Burger House για το 2023.

645.jpg

Εμείς όμως δεν μπορούμε να σου πούμε ψέματα, μπορεί να παραγγείλαμε το άκρως λαχταριστό και αδιαμφησβήτητα πληθωρικό «Ω να σου!» με κλειστά μάτια, αλλά δεν καταφέραμε να περιοριστούμε μόνο σε αυτό. Παραγγείλαμε μαζί και τραγανές, λεπτοκομμένες στο χέρι, φρέσκιες και αληθινές τηγανητές πατάτες και δίπλα βάλαμε και μερικές από τις χειροποίητες Pax Burger sauces, με την truffle mayo, τη sweet chilli και τη honey mustard να κερδίζουν στα σημεία. Και επειδή κανένα τέλειο γεύμα δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς σαλάτα, πήραμε και μία Chicken Caesar’s με το ζουμερό κοτόπουλο σχάρας να κάθεται υπερήφανα πάνω σε ολόφρεσκη πράσινη σαλάτα, περιστοιχισμένο από παρμεζάνα και τραγανά κρουτόν.

pax_burger_house.jpg

Ομολογώ μπορεί να πήραμε και ένα Oldboy με buttermilk κοτόπουλο, sriracha glaze, sourcream, αγγούρι, καρότο, queso και μαγιονέζα, αλλά μόνο και μόνο γιατί το αγαπάμε βαθιά. Εντάξει δεν έχουμε δικαιολογία, το ξέρουμε, αλλά το καλύτερο είναι πως στα Pax Burgers δεν τη χρειαζόμαστε, αφού ξέρουμε πως τρώμε ποιοτικά, φρέσκα και χειροποίητα υλικά, χωρίς συντηρητικά, οπότε δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες… απλώς απολαμβάνουμε.

pax_burgers_chef.jpg

Επί του παρόντος πάντως και μέχρι τα τέλη Μαρτίου παίρνουμε θέση στα φιλόξενα καταστήματα Pax σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, λέμε τη μαγική φράση και παίρνουμε στα χέρια μας το limited-edition burger του Σταύρου Βαρθαλίτη, ενώ μετά περιμένουμε με αγωνία την επόμενη δημιουργία των αγαπημένων μας burger venues με τα θετικά vibes και τη fun ατμόσφαιρα.

Info

Αθήνα: Αιόλου 34 & Αθηναΐδος 12

Θεσσαλονίκη: Καλαποθάκη & Βενιζέλου 8, Κέντρο
Mediterranean Cosmos, Πυλαία

Site: https://paxburgers.gr/el

Follow Pax on Facebook, Instagram & Tik Tok