Τρεις νέες αφίξεις τραβούν πάνω τους τα βλέμματα και ενθουσιάζουν τους foodies της πόλης

Νέλλη Καλαμαρά
Τρεις νέες αφίξεις τραβούν πάνω τους τα βλέμματα και ενθουσιάζουν τους foodies της πόλης

Το Maison Colette άνοιξε μόλις τις μωβ πόρτες του στο Φάρο Ψυχικού, το νέο Barbounaki by Papaioannou μας περιμένει πάνω στη θάλασσα και τα Asteria της Γλυφάδας ακτινοβολούν ξανά. 

Ένα ιστορικό στέκι στην καρδιά του Ν. Ψυχικού, η διαχρονική Ράμπα, μεταμορφώθηκε στην πιο viral νέα άφιξη των ημερών, το γαλλοτραφές Maison Colette, το νέο Barbounaki by Papaioannou μας υποδέχεται στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης με τους ψαροφαγικούς θησαυρούς του και από τις αρχές Ιουνίου τα διάσημα Asteria της Γλυφάδας ανοίγουν ξανά.

Νοσταλγική αύρα, γαρίδες κοκτέιλ και live πιάνο για πολλά υποσχόμενες βραδιές στο Κεφαλάρι

Mparmpounaki__64-(1)-(1).jpg

Barbounaki by Papaioannou

Στον κόλπο του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης μόλις άνοιξε το Barbounaki δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους. Με θέα την Αθηναϊκή Ριβιέρα αλλά και αξεπέραστη νοστιμιά, αφού και αυτό υποκλίνεται στη φιλοσοφία της οικογένειάς του «Ποιοτικό Ψάρι για Όλους», το Barbounaki της Βουλιαγμένης αποτίνει και αυτό φόρο τιμής στους πλούσιους θησαυρούς της θάλασσας με μια, κατά τα συνήθη, προσεκτικά επιλεγμένη λίστα από ψάρια και θαλασσινά.

Κορυφαία ελληνικά μπαρ στο πρώτο cocktail festival της Μεσσηνίας και όχι μόνο

Mparmpounaki_-(1)-(1).jpg

Οι γνώριμες από τα άλλα «Μπαρμπουνάκια» γεύσεις από ωμό ψάρι, δημιουργίες οστρακοειδών, αλλά και οι ψαριές της ημέρας, εδώ εμπλουτίζονται, όχι μόνο με μερικές νέες και άκρως ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιών, αλλά και με νέα πιάτα, όπως το ceviche λευκού ψαριού και τα μαύρα ταλιολίνι με ψάρια και γαρίδες.

barbounaki.jpg

Την εσωτερική διακόσμηση έχει επιμεληθεί η αρχιτέκτονας Αφροδίτη Μπονάτσου του γραφείου Stones & Walls και αντικατοπτρίζει μια πολυτελή αλλά ταυτόχρονα ανάλαφρη διάθεση ζωής και διασκέδασης, που θυμίζει παραθαλάσσια μεν, εκλεκτική δε, ψαροταβέρνα. Τα φυσικά υλικά όπως το ξύλο, η ψάθα, η πέτρα, ο πηλός, τα σχοίνινα στοιχεία -όλα σε natural αποχρώσεις- δημιουργούν ένα κομψό και παράλληλα φιλόξενο σκηνικό που αναδεικνύει την ομορφιά του παράκτιου περιβάλλοντος χώρου. Είτε πρόκειται για ένα ανέμελο γεύμα μετά το μπάνιο, είτε για ένα ρομαντικό δείπνο με άρωμα και γεύση αλμύρας, στο Barbounaki της Βουλιαγμένης αποθεώνει την ουσία της ελληνικής φιλοξενίας και της γαστρονομικής ευδαιμονίας της.

Info: Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης, Λαιμός Βουλιαγμένης

DSC_7327-Enhanced-NR.jpg

Maison Colette

Το Maison Colette είναι ένα all day γαλλικό bistro που ήρθε να μας συναρπάσει και να γίνει το νέο meeting point μας στο Φάρο Ψυχικού. Ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίσμα που λες και προσγειώθηκε εδώ κατευθείαν από τις καλλιτεχνικές γειτονιές του Παρισιού. Εσωτερική και εξωτερική ατμόσφαιρα στις αποχρώσεις του μωβ που υπενθυμίζουν το μεγαλείο και τη σπουδαιότητα του «joie de vivre». Κομψά σερβίτσια που παντού φέρουν την σαν προσωπική αφιέρωση-υπογραφή της Colette. Εδώ τα croques madame, τα entrecotes Café de Paris, τα chateaubriands, τα beef tartars και οι cremes Brulées μας περιμένουν με την υπογραφή της γνώριμης, αγαπητής, κλασικής γαλλικής κουζίνας. «H ιδέα πίσω από το νέο μας εγχείρημα είναι αυτή μιας τυπικής γαλλικής brasserie», αναφέρει χαρακτηριστικά ο executive chef Δημήτρης Σταμούδης.

DSCF0442.jpg

Τα βελούδα, οι βαθιές μωβ αποχρώσεις, οι πολυέλαιοι και τα σκίτσα στους τοίχους, ακριβώς σαν αυτά που βρίσκεις στα κιόσκια της αριστερής όχθης του Σηκουάνα, τα μπαρ από βαρύτιμο ξύλο και μάρμαρο, και στα 2 επίπεδα του εστιατορίου, εκ των οποίων το δεύτερο φιλοξενεί private dinners, αλλά και τα φερ φορζέ έπιπλα στις δύο πανέμορφες αυλές, είναι τα υλικά που αξιοποίησε η αρχιτέκτων Τζένη Τσουλάκου, του γραφείου Norma Architecture, προκειμένου να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ισότιμο μιας Colette: έντονη προσωπικότητα, με ιδιαίτερο μοναδικό στυλ, ελευθέριο και ηδονιστικό πνεύμα.

DSCF0564.jpg

Στα σουαρέ του σπιτιού της Colette πρωταγωνιστούν οι σαμπάνιες, τα cocktails σαμπάνιας αλλά και όλων των αποχρώσεων κρασιά (περισσότερες από 100 ετικέτες) του Παλαιού Κόσμου. Όσο για τις αλχημείες των mixologists, αυτές με ονόματα από τα λογοτεχνικά αριστουργήματα της Colette – όπως Claudine, Gigi, La Chatte κ.ά- υπόσχονται να ανάψουν τη διάθεση αλλά και τις φιλοσοφικές -και όχι μόνο- συζητήσεις. Δεν τολμούμε καν να μιλήσουμε για τα γλυκά, που έχουν ξεκάθαρα εθιστικές ιδιότητες!

Info: Δημ. Βασιλείου 14, Νέο Ψυχικό, 210 2650200

ASTERIA_1.jpg

ASTERIA

Ο πιο εμβληματικός προορισμός της αθηναϊκής ριβιέρας αναβιώνει ξανά και εμείς περιμένουμε με αγωνία να δούμε το αποτέλεσμα. Mε την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του έργου των ΑΣΤΕΡΙΩΝ Γλυφάδας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το ξενοδοχείο One & Only Aesthesis, ξεκινά η νέα εποχή στη λειτουργία του πιο διάσημου προορισμού της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Από τις αρχές Ιουνίου, τα ASTERIA ακτινοβολούν και πάλι. Συστήνοντας ξανά το μεγαλείο των δεκαετιών του ’50 και ’60, με νοσταλγικές αναφορές στο στυλ και την κομψότητα της αυθεντικής τους μορφής, ανοίγουν νέοι χώροι και εγκαταστάσεις που θα προσφέρουν υψηλές υπηρεσίες καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και αναβιώνει η διάσημη πλαζ. Τα ΑΣΤΕΡΙΑ διαμόρφωσαν την έννοια της φιλοξενίας και ψυχαγωγίας ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 50 που ξεκίνησαν να λειτουργούν, αποτελώντας σημείο αναφοράς στην αθηναϊκή αίγλη και το lifestyle της εποχής.