To νέο μενού του Delta Restaurant στοχεύει στην ανώτατη γαστρονομική διάκριση

Νέλλη Καλαμαρά
To νέο μενού του Delta Restaurant στοχεύει στην ανώτατη γαστρονομική διάκριση
myeden.art

Το ολοκαίνουριο, ανανεωμένο μενού του κορυφαίου ελληνικού εστιατορίου ανεβάζει τις προσδοκίες σε δυσθεώρητα ύψη και στοχεύει στην υψηλότερη δυνατή διάκριση.

 

Πλησιάζοντας προς τα 3 χρόνια λειτουργίας, μία επέτειος που θα συμπληρωθεί τον Ιούλιο του 2024, το πολυβραβευμένο Delta Restaurant, το μοναδικό στην Ελλάδα με 2 αστέρια Michelin και ένα πράσινο αστέρι Michelin για τη βιώσιμη γαστρονομία που προσφέρει, ανανεώνει ριζικά το μενού του με στόχο την κατάκτηση νέων κορυφών και γιατί όχι, του τρίτου αστεριού Michelin. Παρά το σχετικώς σύντομο της παρουσίας του, καθώς άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούλιο του 2021, η ομάδα του Delta δεν επαναπαύεται, δεν εφησυχάζει, αλλά επιζητώντας την κατάκτηση της κορυφής μέσα από μια φιλοσοφία συνεχούς ανανέωσης, επενδύει στη διαρκή βελτίωση που και αυτή τη φορά, είναι θεαματική.

Κορυφαία ελληνικά μπαρ στο πρώτο cocktail festival της Μεσσηνίας και όχι μόνο

5253.jpg

Κρίνος με φρέσκια, βουτυράτη γαρίδα και περγαμόντο

myeden.art

Το νέο, τολμηρό μενού απαίτησε εκατοντάδες εργατοωρών προετοιμασίας και δοκιμής, με το αποτέλεσμα να δικαιώνει τη σκληρή δουλειά όλης της ομάδας. Ένα μενού που διευρύνει τους ορίζοντές του και βάζει ως συνδαιτυμόνες στο ίδιο τραπέζι την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Σκανδιναβία και την Ελλάδα, με έναν τρόπο ιδιοφυή, ευφάνταστο αλλά και επίπονο.

Δύο νέα ξενοδοχεία 5 αστέρων μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στο καλοκαίρι

ZAK_5373.jpg

Βρώσιμο κέλυφος άγριο μελοκύδωνο

myeden.art

Μαγειρικές τεχνικές από την Ισπανία και τη Γαλλία, παρασκευές και ζυμώσεις από τη Σκανδιναβία, πρώτες ύλες από την Ελλάδα. Κοσμοπολιτισμός που εμπεριέχει ουσία, πειραματισμός που αποδίδει, βιωσιμότητα που είναι εφικτή, εντοπιότητα που γεφυρώνει τις αποστάσεις. Πλάι σε αυτά, στέκεται η αποφυγή σπατάλης φαγητού και η αξιοποίηση κάθε υλικού στο έπακρο, η farm to table φιλοσοφία και τα βιολογικά προϊόντα, το fermentation που αντιπροσωπεύει μεγάλο μέρος των παρασκευών.

zakviemon144.jpg

Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας

myeden.art

Στην πιο ώριμη στιγμή της καριέρας του, ο Γιώργος Παπαζαχαρίας εμπνέεται από την πολυταξιδεμένη ζωή του, την αγάπη του για τη φύση, τις ηθικές του αρχές και την ελληνική παράδοση, παρουσιάζοντας τις επιρροές του με έναν εντελώς προσωπικό τρόπο που ούτε αντιγράφει ούτε αντιγράφεται. Μια καινούρια πρόταση για την οποία ο σεφ σημειώνει με έμφαση: «Με το νέο μενού γιορτάζουμε την αφοσίωση, τη δημιουργικότητα, την έμπνευση και το πάθος για την τελειότητα. Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το Delta Restaurant υπερβαίνοντας συχνά τα βιολογικά και ψυχικά μας όρια, νιώθουμε ότι ήρθε η στιγμή να δρέψουμε τους καρπούς της εντατικής εργασίας και να κινηθούμε σε μεγαλύτερα ύψη. Να δικαιωθούμε για τη σκληρή δουλειά και να απολαύσουμε την επιτυχία όπως ποτέ άλλοτε. Αναμφίβολα, για μένα πρόκειται για το καλύτερο μενού της καριέρας μου. Με την στήριξη και την συνεχή εκπαίδευση της ομάδας μου, καθημερινά αυτό το μενού θα βελτιώνεται, θα εξελίσσεται και θα γίνετε κομμάτι του εαυτού μας. Πρόκειται για ένα μενού που απαίτησε μήνες προετοιμασίας και δοκιμών, έρευνας και ανάπτυξης, ώστε να απευθύνεται και στις πέντε αισθήσεις, να μιμείται τη φύση με σεβασμό και να υπερασπίζεται τη βιωσιμότητα με συνέπεια».

ZAK_5544.jpg

Ψητές καλόγνωμες μαριναρισμένες σε goji από φάβα και τριαντάφυλλο

myeden.art

Οι ανανεωμένες προτάσεις διατηρούν τον αινιγματικό τους χαρακτήρα, αλλά και τον καθιερωμένο Omnivore, Vegetarian ή Vegan προσανατολισμό, ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε πελάτη. Πέρα από τις νέες αφίξεις στο μενού, ορισμένα εμβληματικά signature dishes θα παραμείνουν, αφού πρώτα περάσουν από μια διαδικασία ριζικής ανανέωσης, σε ύστερο χρόνο. Το γαστρονομικό συνταίριασμα στο ζενίθ της απόλαυσης εξασφαλίζει η οινική λίστα του Τηλέμαχου Παπανδρέα, με πάνω από 1000 ετικέτες από τον διεθνή και τον ελληνικό αμπελώνα.

5570.jpg

Περιστέρι γλασαρισμένο με καπνιστά κεράσια, άγρια μανιτάρια και ψητό αντίδι

myeden.art

Σε μια φράση, το Delta Restaurant είναι μια μελετημένη σύμπραξη κουζίνας, front house, κάβας και μπαρ που εστιάζει στην τελειότητα και με το πνεύμα αυτό, φιλοδοξεί να συνεχίσει το ταξίδι του στα αστέρια και να φτάσει ακόμη πιο ψηλά. Με τις πιο αγνές πρώτες ύλες, τις πιο εξεζητημένες τεχνικές, custom σουπλά και σκεύη, αλλά και το πιο ενημερωμένο service, ώστε το δείπνο να μετατρέπεται σε αλησμόνητη εμπειρία και πολύτιμη γνώση που σε διαμορφώνουν και σε αλλάζουν ως άνθρωπο.

GavriiLux_DeltaRestaurant_220117_Drone183.jpg

Το Delta Restaurant δημιουργήθηκε από το Δειπνοσοφιστήριον τον Ιούλιο του 2021, με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο. Είναι το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα με 2 αστέρια Michelin -μια βράβευση που απέσπασε τα έτη 2022 και 2023, ενώ διαθέτει επίσης Green Star for Sustainable Gastronomy και σημαντικές διακρίσεις για την αρχιτεκτονική του μπαρ και το interior design του.