To vintage τρελοκόριτσο, Νίκη Χάγια δίνει οδηγίες στους πρωτάρηδες του ρετρό

To vintage τρελοκόριτσο, Νίκη Χάγια δίνει οδηγίες στους πρωτάρηδες του ρετρό

Ένα από τα πιο όμορφα και στυλάτα κορίτσια της πόλης που αγαπά τη vintage κουλτούρα γράφει για το Queen.gr τα μικρά μυστικά της πόλης που ξέρουν οι λάτρεις της ρετρό αισθητικής.

Η Αθήνα είναι γεμάτη μέρη που σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές. Τότε που τα αγόρια ζητούσαν τα κορίτσια σε χορό, τα σπίτια μύριζαν φρεσκοψημένα cupcakes σοκολάτας, η μουσική ήταν επανάσταση και τη μόδα την έβλεπες στους δρόμους.

Για αυτούς, λοιπόν, που νιώθουν μία νοσταλγία για τις παλιές καλές εποχές ή απλά έχουν την περιέργεια και θέλουν να πάρουν μία γεύση του τότε θα πρότεινα να:

1. Πάτε στο Belle Epoque (Βουλής 34, Σύνταγμα). Στο νεοκλασικό στη Βουλής 34 θα βρείτε ρούχα και αξεσουάρ περασμένων δεκαετιών, θα πιείτε το τσάι σας (αν ο καιρός είναι καλός έχει έναν υπέροχο κήπο με φερ φορζέ έπιπλα για να κάτσετε) και αν πετύχετε κάποια ιδιαίτερη μέρα μπορεί να δείτε από μία ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας μέχρι καμιά ταινία εποχής.

2. Πάρετε το τραμ και να πάτε στο Παλαιό Φάληρο και συγκεκριμένα στο Underground Store στην Τρίτωνoς 51-55. Σε αυτό το όμορφο μαγαζάκι θα βρείτε διάφορα memorabilia από τις δεκαετίες του 50, του 60 και του 70, συλλεκτικά αντικείμενα, βινύλια και vintage μικροέπιπλα.

3. Φωνάξετε την Dazzlin' Gal σπίτι σας για να σας μεταμορφώσει σε ένα πραγματικό pin up. Θα σας φτιάξει ένα μαλλί και ένα make up, τύφλα να έχει η Λούσιλ Μπολ.

4. Χτυπήσετε ένα old school τατουάζ στη Βάσω στο Eightball Tattoo (Πατησσίων 128, Αθήνα).

5. Αφήστε τους Athens Swing Cats να σας μάθουν να χορεύετε και να κάνετε αεροπλανικές φιγούρες.

6. Κάντε ένα πέρασμα από το Tiki Bar (Φαλήρου 15, Μακρυγιάννη) και το Blue Fox (Ασκληπιού 91, Εξάρχεια) για να ακούσετε παλιακές μουσικές και να κόψετε φάτσες που είναι βγαλμένες από το Grease ή το Mad Men.

7. Έρθετε σε μία vintage Sunday στο Tribeca, Σκουφά και Ομήρου, φυσικά!!

Info: Η Νίκη Χάγια είναι δημοσιογράφος στο Έθνος της Κυριακής, κάνει τα φημισμένα La Passionaria party σε διάφορα venues στην πόλη κάθε δεύτερη Κυριακή κάνει vintage party στο Tribeca στο Κολωνάκι. Μπορείτε να τη βρείτε και στο twitter και στο facebook.