The ARK Festival: Η πρώτη μέρα

The ARK Festival: Η πρώτη μέρα

Επέστρεψε χτες, Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, στη γενέτειρά του, την Αθήνα, το ARK Festival, μετά από μια περιήγηση σε πόλεις όλης της Ελλάδας που ξεκίνησε στην αρχή της χρονιάς. Πιστοί στο ετήσιο πλέον ραντεβού τους με το πρώτο μεγάλο πάρτυ της νέας σεζόν, οι φίλοι του ARK Festival συνέρρευσαν για τρίτη συνεχή χρονιά στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων, που άνοιξε τις πόρτες της από νωρίς το απόγευμα για να υποδεχτεί το κοινό, προθερμαίνοντας το έδαφος για τις συναυλίες που ακολούθησαν με μια σειρά διασκεδαστικών δραστηριοτήτων όπως φωτογραφίες στα COSMOTE PhotoBoxi, body painting από την ομάδα του Dr. Pepper, θεαματικά άλματα στη ράμπα BMX, μεθυστικές πολυνησιακές μυρωδιές στο Thai style street food stand του Bar Guru Bar και παζάρι βινυλίων και CD από τις δισκογραφικές εταιρείες Archangel Music, Inner Ear Records, The Sound Of Everything, Restless Wind και τα δισκοπωλεία Vinyl Microstore και Sonic Boom.

Για πρώτη φορά απλωμένο σε δύο σκηνές, το ARK Festival φιλοξένησε μέσα σε μια μέρα περισσότερους καλλιτέχνες από ποτέ, με τον Νίκο Πορτοκάλογλου να κλείνει συγκινητικά και μαγευτικά τη βραδιά ταξιδεύοντας το κοινό με διαχρονικές επιτυχίες όπως "Θάλασσά Μου Σκοτεινή", "Το Καλοκαιράκι", "Βαλκανιζατέρ", "Ταξίδι", "Ό,τι Δεν Σε Σκοτώνει" κ.ά. και επιφυλάσσοντας μια συνεργασία-έκπληξη με τον Κωστή Μαραβέγια, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή για να τραγουδήσουν μαζί το κομμάτι "Τα Καράβια Μου Καίω", του οποίου ο στίχος "από πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα" έγινε το ανεπίσημο σλόγκαν του φεστιβάλ, κλείνοντας μέσα σε μια φράση όλο το κλίμα που βιώνουμε καθημερινά, ακόμα κι αν γράφτηκε "πριν από 20 χρόνια για άλλους λόγους", όπως εξομολογήθηκε ο δημιουργός του. Είχαν προηγηθεί στην κεντρική ARK Stage εκρηκτικά live από τον Maraveyas Ilegal σε μεγάλα κέφια, τα Τιγρέ Σποράκια που έδωσαν μια ανατρεπτική νότα στο φεστιβάλ και την Nalyssa Green, που καλωσόρισε το κοινό με την "barock" εμφάνισή της. Στην ANGEL Stage, το πάρτυ ξεκίνησε από νωρίς με τους Bangies, την πιο φρέσκια και νεανική πρόταση του φεστιβάλ, τους Wedding Singers, απαστράπτοντες και ασυγκράτητους, και κορυφώθηκε με τους Imam Baildi που ξεσήκωσαν όλο το Γκάζι με το σύνθημα "Baila Cifteteli".

Το ARK Festival συνεχίζεται και σήμερα στην "Τεχνόπολις" με τον Λουκιανο Κηλαηδόνη, τους One Night Onlys (Μόνικα), τους Burger Project με τους Takim, την Μαριέττα Φαφούτη, την Ματούλα Ζαμάνη και τους Angry Birds, τον Monsieur Minimal και τους Swing Shoes feat. Sugahspank.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εμφανίσεων έχει ως εξής:

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου:

ARK STAGE
22:50 – 00:00 Λουκιανός Κηλαηδόνης
20:50 – 21:50 The Burger Project & Takim
19:10 – 20:00 Ματούλα Ζαμάνη & Angry Birds
18:00 – 18:30 Swing Shoes feat. Sugahspank

ANGEL STAGE
21:50 – 22:50 The One Night Onlys
20:00 – 20:50 Μαριέττα Φαφούτη
18:30 – 19:10 Monsieur Minimal

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
15 ευρώ (φοιτητικό - Κ.ΑΛΛΗ.ΠΟΛΙ.)
17 ευρώ (γενική προπώληση)
20 ευρώ (στο ταμείο τις ημέρες του φεστιβάλ)
30 ευρώ (διήμερο εισιτήριο)

*** ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΙΣ 17.30 ***
*** ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΤΙΣ 17.30 ***
*** ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 18.00 ***

Πώς να έρθετε:
Τρόλεϊ: Νο 21 (από Ομόνοια), Στάση «Παλαιά Αγορά»,
Λεωφορεία ΟΑΣΑ: 035, 049, 811, 815, 838, 914, Β18, Γ18, 731, 031, Στάση «Παλαιά Αγορά»
Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός»
Η είσοδος του κοινού γίνεται από την οδό Ιάκχου.

Περισσότερες πληροφορίες:
Official Site: www.arkfestival.gr
Facebook: THE ARK FESTIVAL
Twitter: www.twitter.com/ark_festival
E-mail: info@arkfestival.gr