H Coca-Cola αλλάζει το κέντρο της πόλης

H Coca-Cola αλλάζει το κέντρο της πόλης

Μια εγκατάσταση στο κέντρο της Αθήνας γίνεται λόγος για να πιστέψουμε σε ένα καλύτερο αύριο

Η καμπάνια της Coca-Cola, «Πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο», μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τους χιλιάδες αληθινούς λόγους που υπάρχουν γύρω μας για να πιστέψουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τη χώρα μας, η Coca-Cola επιθυμεί να μεταδώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, αναδεικνύοντας τα καλά πράγματα που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας. Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίουβρέθηκε στο πλευρό της ομάδας για την ανάδειξη της Ταυτότητας Τόπου και την Αστική Αναγέννηση 'Imagine The City' και την ομάδα εικαστικού φωτισμού BEFORELIGHT, εγκαινιάζοντας τη «ΣΥΝ-ΟΙΚΙΑ Πιττάκη».

Η εγκατάσταση «ΣΥΝ-ΟΙΚΙΑ Πιττάκη»δημιουργήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, μεταμορφώνοντας ένα «απόμακρο» σημείο της πόλης σε οικεία περιοχή. Δεκάδες Αθηναίοι πολίτες προσέφεραν παλιά και καινούργιαφωτιστικά για να φωτιστεί ο άλλοτε σκοτεινός δρόμος, ενώ εικαστικές παρεμβάσεις με stencils στους γύρω τοίχους «μετέφεραν» τους πολίτες σε οικείους και προσωπικούς χώρους. Η εγκατάσταση εγκαινιάστηκε με ένα πολύχρωμο streetparty στο οποίο συμμετείχαν όλοι όσοι πήραν μέρος στη δημιουργία της συνοικίας, οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και πλήθος κόσμου.

Η Coca-Cola υποδέχτηκε τους Αθηναίους προσκαλώντας τους να γράψουν το δικό τους λόγο για ναπιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο επάνω σε έναν ειδικά διαμορφωμένο τοίχο, δημιουργώντας έναν πολύχρωμο και αισιόδοξο «καμβά». Επίσης, μοίρασε αναμνηστικές κονκάρδες με αισιόδοξα μηνύματα και δρόσισε τους παρευρισκόμενους με άφθονη, παγωμένη Coca-Cola. Η «ΣΥΝ-ΟΙΚΙΑ Πιττάκη» βρίσκεται στην οδό Πιττάκη, έναν κάθετο δρόμο στην Ερμού και δίπλα στο μετρό Μοναστηράκι. Θα φιλοξενεί τη συμμετοχική φωτιστική εγκατάσταση για τον επόμενο χρόνο, εξασφαλίζοντας τη συντήρηση και εξέλιξη του έργου. Σε συνδυασμό με μία σειρά από εικαστικές παρεμβάσεις, θα δημιουργεί μια ζεστή γωνιά στην πόλη της Αθήνας.

Διαμορφώνεται από την ομάδα συντονισμού του ImaginetheCity με την ευγενική χορηγία της Coca-Cola, στο πλαίσιο της καμπάνιας 'Πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο' www.reasonstobelieve.gr
www.facebook.com/reasonstobelieve.gr