Γνωρίστε τον πραγματικό Άγιο Βασίλη από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας!

Γνωρίστε τον πραγματικό Άγιο Βασίλη από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας!

Φέτος, έρχεται στ' αλήθεια, αποκλειστικά στο Santa Claus Kingdom!

Ο αυθεντικός Αϊ Βασίλης από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας αφήνει για λίγο τις προετοιμασίες στο χωριό του, τους αγαπημένους του τάρανδους και το εργαστήριό του και έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα να συναντήσει τους φίλους του, μικρούς και μεγάλους. Ο αγαπημένος ήρωας των Χριστουγέννων θα εγκαινιάσει στις 30 Νοεμβρίου το Santa Claus Kingdom και θα μείνει κοντά μας για δύο ολόκληρες μέρες (30/11 & 1/12). Τις μέρες αυτές θα υπογράφει αυτόγραφα, θα φωτογραφίζεται με τους μικρούς του φίλους σκορπίζοντας δώρα και χαρά, ενώ θα επισκεφτεί και παιδάκια σε ιδρύματα, που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε κοντά του.
Μαζί του μια χορωδία μικρών Φινλανδών θα τραγουδήσει τα αυθεντικά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την πατρίδα του, τη Λαπωνία. Η επίσκεψη του Αϊ Βασίλη πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Φινλανδικής Πρεσβείας.

Για να πάρετε μια γεύση κάντε κλικ ΕΔΩ και ΕΔΩ

JouluPukki057

Λίγα λόγια για το χωριό του Αϊ Βασίλη

Το χωριό του Άγιου Βασίλη βρίσκεται στον Αρκτικό Κύκλο, στο βόρειο τμήμα της Φινλανδίας. Ονομάζεται «Kορβατούντουρι» και είναι ένα παραμυθένιο τοπίο με κουκλίστικα σπιτάκια στο χιόνι, φωτισμένα έλατα και ταράνδους, έλκηθρα, χιονοπέδιλα και το εντυπωσιακό βραδινό «Βόρειο Σέλας» στον ορίζοντα. Το φαινόμενο αυτό δημιουργείται 100 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης και έχει εμπνεύσει με τα φανταχτερά του χρώματα πολλούς μύθους και θρύλους. Το «Kορβατούντουρι» θεωρείται η πατρίδα του Αϊ-Βασίλη από τα τέλη του 19ου αιώνα. Ο άρχοντας του χωριού είναι, φυσικά, ο Άγιος Βασίλης με τα λευκά γένια και την κόκκινη φορεσιά του. Το χωριό του Αϊ Βασίλη δεν σωπαίνει ποτέ. Ακόμα και το καλοκαίρι από το εργαστήριο παιχνιδιών ακούγονται χριστουγεννιάτικα τραγούδια!.. Το φθινόπωρο οι ρυθμοί εντατικοποιούνται για να προλάβουν μέχρι τα Χριστούγεννα να είναι όλα έτοιμα. Στο γραφείο του, ο Άγιος Βασίλης διαβάζει κάθε Χριστούγεννα περίπου 800.000 γράμματα από όλο τον κόσμο. Οι μικροί βοηθοί του ονομάζονται στα Φινλανδικά «tontut» και παρατηρούν όλο το χρόνο ποια παιδιά είναι καλά.

Μήνυμα από τον Αϊ Βασίλη

Λίγο πριν έρθει κοντά μας, ο Αϊ Βασίλης μας έστειλε ένα μήνυμα: «Εδώ, στη Λαπωνία της Φινλανδίας έχουμε κιόλας χιόνι και παγωνιά. Η μέρα έχει μικρύνει πολύ. Σε λίγο ο ήλιος δεν θα ανατέλλει καθόλου. Η εποχή αυτή ονομάζεται στα Φινλανδικά «kaamos». Γι' αυτό και χαίρομαι που θα έρθω στην Ελλάδα να συναντήσω ένα διαφορετικό κλίμα. Πέρα από αυτό ανυπομονώ να σας δω και να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες Καλά Χριστούγεννα!»

Τι άλλο θα συναντήσετε στο Santa Claus Kingdom
Σε έναν τεράστιο εσωτερικό χώρο, 13.000 τ.μ., που έχει μετατραπεί σε ένα «χιονισμένο» αλπικό τοπίο, με ζώα του δάσους, igloo και άλλες εκπλήξεις, θα συναντήσετε πάνω από 40 παιχνίδια για όλη την οικογένεια και πολλά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά. Το Santa Claus Kingdom φέτος συνδυάζει τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με πολλά παιχνίδια δράσης και χειμερινά σπορ, όπως τη μοναδική εσωτερική πίστα Ski και Snowboard αρχαρίων που φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Παιδικές παραστάσεις, αθλητικές επιδείξεις, μαγικά κόλπα, παγοδρόμιο, πλανητάριο, food court "Κουζίνα του "Αϊ - Βασίλη", χριστουγεννιάτικη αγορά, karaoke, face painting, μπαλονοκατασκευές και άλλα πολλά συμπληρώνουν έναν παραμυθένιο κόσμο που θα μείνει αξέχαστος σε μικρούς και μεγάλους!

ΧΡΗΣΙΜΑ
Κάθε μέρα από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Ιανουαρίου (ώρες 10.00-22:00) στο M.E.C. Παιανίας (Λ. Λαυρίου 301)
Τηλ: 210 6199 777
www.santaclauskingdom.gr
www.facebook.com/SantaClausKingdom

Το M.E.C. διαθέτει 25.000 τ.μ. δωρεάν χώρους στάθμευσης γύρω από τις εγκαταστάσεις του.

Πρόσβαση: Μέσω της Λεωφ. Λαυρίου (αριθμός 301), μέσω της Αττικής Οδού (Έξοδος 17 - Κάντζα), με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΕΤΡΟ Δουκίσσης Πλακεντίας, Προαστιακός - σταθμός Κάντζας, ΟΑΣΑ)
Δωρεάν μεταφορά από το σταθμό ΜΕΤΡΟ Δουκίσσης Πλακεντίας με λεωφορεία του πάρκου.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Ένα μόνο εισιτήριο για 35 παιχνίδια. Η προαγορά εισιτηρίου εξασφαλίζει προτεραιότητα κατά την είσοδό του κοινού στο Πάρκο και καλύτερη τιμή εισιτηρίου.
Τιμές εισιτηρίων (στην πόρτα): 12 ευρώ για παιδιά με all day free pass για 35 παιχνίδια, 5 ευρώ για γονείς/συνοδούς με δικαίωμα συμμετοχής σε όλα παιχνίδια (εκτός πίστας ski).
Ειδική πολιτική για ανέργους: 5 ευρώ για παιδιά ανέργων - εξαιρούνται Σαββατοκύριακα και αργίες.
Τιμές προπώλησης: 4 ευρώ για γονείς, 10 ευρώ για παιδιά
Σημεία προπώλησης εισιτηρίων: www.viva.gr, τηλ. 11876, καταστήματα Παπασωτηρίου, Public & Seven Spots

Διοργάνωση: Λούνα Παρκ «Τα Αηδονάκια»