Το βιβλίο του καλοκαιριού: Ο Λουκάς Μέξης παρουσιάζει τον «Κόκκινο Λωτό» στο six d.o.g.s.!

Το βιβλίο του καλοκαιριού: Ο Λουκάς Μέξης παρουσιάζει τον «Κόκκινο Λωτό» στο six d.o.g.s.!

Το τέταρτο βιβλίο του συγγραφέα που φροντίζει να μας κρατά παρέα (σχεδόν) κάθε καλοκαίρι.

Ο Λουκάς Μέξης έχει τη συνήθεια να κυκλοφορεί τα μυθιστορήματά του τους καλοκαιρινούς μήνες, μια ευτυχής συγκυρία για εμάς που λατρεύουμε να χανόμαστε στις σελίδες συναρπαστικών ιστοριών ενώ δίπλα μας σκάει το κύμα. Και φέτος μας έκανε πάλι τη χάρη, με το τέταρτο βιβλίο του (τρίτο στην ελληνική γλώσσα) τον «Κόκκινο Λωτό».

KOKKINOS LWTOS high

Ο κόκκινος λωτός, το σύμβολο αγάπης και πάθους, είναι χαραγμένος για πάντα στο χέρι του Χρήστου. Κλειστός, μαζί με όσα ήθελε να μείνουν σφραγισμένα μέσα του. Το γράμμα «Χ» βρίσκεται στο κέντρο του. «Χ» για το όνομά της, για την μόνη γυναίκα που αγάπησε πραγματικά. Σήμερα ο Χρήστος βρίσκεται απομονωμένος στο καταφύγιό του, στο δάσος, μπροστά σε έναν νεαρό δημοσιογράφο και εννέα φυλαγμένα γράμματα. Μέσα από αυτά θα διηγηθεί σε εκείνον όλη του τη ζωή με κατάληξη το εδώ, το τώρα, αυτή τη στιγμή.

«Απάντησα γιατί ένιωσα ότι όφειλα να απαντήσω. Δεν ήταν άλλο ένα γράμμα θαυμασμού, καμία σχέση –αυτό το γράμμα ήταν ένα γράμμα ειλικρίνειας, έγινε ευάλωτη. Μου άρεσε αυτό που είπε για τον κυνισμό, είχε δίκιο, ο κυνισμός εκείνη την εποχή είχε αρχίσει να ξεφεύγει, να φέρνει τα πάντα εκτός ελέγχου. Και εγώ ήμουν πολύ κυνικός άνθρωπος. Τότε, ήμουν κυνικός, ναι. Αλλά δεν της απάντησα για αυτό. Της απάντησα γιατί έπρεπε να της πω ότι αν και καταλάβαινα απόλυτα αυτό που είπε για τη σχέση, για τον κόμπο, για όλα, εγώ δεν τα είχα βιώσει ποτέ. Και ήμουν τριάντα τριών ετών».
Ο Άγγελος ξαφνιάστηκε.
Τριάντα τριών ετών, και ποτέ ερωτευμένος; 
Είναι δυνατόν;

Την Πέμπτη 10 Ιουλίου, οι εκδόσεις Ιβίσκος παρουσιάζουν στο six d.o.g.s το νέο μυθιστόρημα του Λουκά Μέξη «Κόκκινος Λωτός», μαζί με τον ηθοποιό Γιάννη Στάνκογλου ο οποίος θα διαβάσει αποσπάσματα, τη δημοσιογράφο Ζωή Δημητρίου που θα συντονίσει την παρουσίαση και θα κάνει ερωτήσεις και τον K. Bola που θα επιμεληθεί των μουσικών επιλογών στο The Bar πριν και κυρίως μετά της παρουσίασης. Φυσικά και παρουσία του συγγραφέα, ο οποίος θα υπογράψει αντίτυπα και θα είναι διαθέσιμος για κάθε είδους ερώτηση και ξενάγηση στον μαγικό κόσμο των βιβλίων του.

Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για ένα όμορφο βράδυ Πέμπτης -που όπως ξέρουμε όλοι πια, είναι το νέο Σάββατο; Εμείς σίγουρα όχι.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Λουκάς Μέξης γεννήθηκε στην Αθήνα, έγραψε τις σελίδες του πρώτου του βιβλίου στα Γιάννενα, έζησε τις σελίδες του δεύτερου στη Μύκονο και στο Μόναχο, και εξέδωσε το τρίτο στο Περθ της Αυστραλίας.
Εργάστηκε πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος σε περιοδικά του ΔΟΛ και της ΙΜΑΚΟ, μέχρι που ήρθε η κρίση και σοβάρεψε. Τώρα το γύρισε στη ρεκλάμα και δουλεύει ως κειμενογράφος στην Ogilνy and Mather. Παράλληλα καβαλάει μηχανές και χτυπάει κάθε δεύτερη Τρίτη.
Ακόμα δεν νιώθει συγγραφέας. Παρ' όλα αυτά έχει εκδώσει τα εξής μυθιστορήματα: Shoebox [μια καλοκαιρινή κομπίνα] (Τετράγωνο 2010), Shoot Me [ένα τελευταίο κλικ] (Ιβίσκος 2012) και Flat Track (Viνid Publishiηg 2013) σε Αυστραλία και Μ. Βρετανία.
Ο Κόκκινος Λωτός είναι το τέταρτο μυθιστόρημά του συνολικά, αλλά το τρίτο στα ελληνικά.

Περισσότερες πληροφορίες:

six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
Tηλ: 210 3210510
sixdogs.gr

www.iviskospublications.gr

DPG Network