Καλοκαίρι είναι... Τέλεια κοκτέιλ με θέα στη θάλασσα!

Καλοκαίρι είναι... Τέλεια κοκτέιλ με θέα στη θάλασσα!

Ραντεβού στο Τζιτζίκι στην Αμοργό! 

Αν οι καλοκαιρινές σας διαδρομές σας βγάλουν στην Αμοργό, περάστε οπωσδήποτε για ένα κοκτέιλ από το Τζιτζίκι, ένα υπέροχο μπαρ, με θέα που κόβει την ανάσα!

Το Τζιτζίκι στεγάζεται σε μια πανέμορφη παλιά διώροφη αμοργιανή κατοικία- για όσους ξέρουν εκεί βρισκόταν το "bayoko", γνωστό σημείο διασκέδασης του νησιού. Από τα δυο μπαλκόνια του έχει μια από τις καλύτερες θέες του νησιού, μπορείτε να δείτε το ιστορικό κάστρο, τη χώρα με τα σπίτια και τα σοκάκια της, τον κόλπο των Καταπόλων, του μύλους και φυσικά τον ήλιο που δύει. Στο εσωτερικό, κάθε γωνιά είναι διαφορετική και έχει κάτι να πει. Από το σαλονάκι στο βάθος που θυμίζει παλιό αρχοντικό, τους τοίχους με τις φωτογραφίες, τους πίνακες και τις εικόνες, την πλευρά με τις πολύχρωμες χαλαρωτικές μαξιλάρες, τα ράφια με τα βιβλία και τα παιχνίδια μέχρι την εντυπωσιακή μεγάλη ξύλινη μπάρα.

amorgos2


Στην κάβα του μαγαζιού συχνάζει η μεγαλύτερη συλλογή από οινοπνεύματα. Τα ράφια είναι γεμάτα από κλασικές, σπάνιες, συλλεκτικές και μοναδικές φιάλες spirits: gin όπως Gin Mare, Monkey 47, Bloom, Mayfair, Fifty Pounds, Brokers, Bulldog, Gvine , τεκίλας όπως Ocho, Calle, altos, Jose Cuervo platino, ρουμιού όπως Angostura 1919, Mount Gay Eclipse , Legendario blanco , Havana selection de Maestro, Ron Zacapa, βότκας όπως Ciroc, Absolut elix, Grey Gouse, Ketel one, ουίσκι, όπως Sir Edwards, Sheep dip και Jameson Select Reserve- και βέβαια, πολλά αποστάγματα και λικέρ από την Ελλάδα, όπως παλαιωμένα τσίπουρα, μαστίχα, λικέρ δυόσμου και πολλά ακόμα. Εκτός όμως από τα αποστάγματα στο Τζιτζίκι υπάρχει λίστα κρασιών από όλη την Ελλάδα από μικρούς και μεγάλους παραγωγούς, από γνωστές και σπάνιες ποικιλίες.

amorgos3


Όσο για τα signature cocktail του, δοκιμάστε το "Τζιτζίκι" με τζίντζερ, μήλο, ροζ Πιπέρι, βανίλια, λικέρ Μήλο και βότκα, το Twisted Daquiri από Αγαύη, Βανίλια, Κάρδαμο, Λάιμ, Ροδόνερο, Ανανάς και Ρούμι και το Strawberry Collins από φρέσκες Φράουλες, Λικέρ Πορτοκάλι, Ζάχαρη, Λεμόνι, Peychaud Bitters και Βότκα . Για όσους τώρα θέλουν να ξεκινήσουν από νωρίς το απόγευμα ή δεν θέλουν αλκοόλ πρέπει να δοκιμάσουν τις virgin επιλογές, την σπιτική λεμονάδα και τις τέλειες homemade γρανίτες με χυμό λεμόνι, δυόσμο, τζίντζερ και σιρόπι γιασεμί, ή με passion fruit, χυμό λεμόνι και φρέσκο πορτοκάλι και οι δυο είναι υπέροχες. Επίσης υπάρχουν ιδιαίτερα τσάγια ζεστά ή δροσερά με γεύσεις, όπως είναι Μήλο-Βατόμουρο, Μήλο-Πορτοκάλι, Τσάι με Ιπποφαές, και Φρούτα του χειμώνα με Πικραμύγδαλο και φυσικά υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές σε καφέ και μπίρες. Όλα αυτά συνοδεύονται, παντρεύονται και συνδυάζονται με ποικιλίες τυριών- αλλαντικών από διάφορα μέρη της Ελλάδας και με νόστιμες ντόπιες λιχουδιές.


Για τους δημιουργούς του, Μαρούλα Κυριακοπούλου και Δημήτρη Ρήγα, «τζιτζίκι» σημαίνει καλοκαίρι, ήλιος, νησί, δέντρα, να ζεις την κάθε στιγμή εδώ και τώρα. Για όλο το καλοκαίρι έχουν ετοιμάσει πολλές γευσιγνωσίες, πάρτυ, live, events και μας περιμένουν...


—Τζιτζίκι, Χώρα Αμοργός, 2285072080 facebook.com/tzitzikibar