Οι Ταινίες της Εβδομάδας

Οι Ταινίες της Εβδομάδας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες αυτήν την εβδομάδα.

Αυτή την εβδομάδα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες η νέα ταινία του François Ozon, Potiche, με τους Catherine Deneuve και Gérard Depardieu με την όποια άνοιξε και το 12ο Γαλλόφωνο Φεστιβάλ της Αθήνας.

Επίσης, προβάλλεται το θρίλερ του Joe Wright, Hanna, με τους Cate Blanchett , Eric Bana και Saoirse Ronan αλλά και τη δραματική ταινία γαλλοβελγικής παραγωγής του Olivier Masset-Depasse με τίτλο Παράνομη.

Ο δημιουργός της ταινίας 300, Zack Snyder, παρουσιάζει το νέο του φιλμ Sucker Punch ενώ για τα παιδία βγαίνει στις αίθουσες η ταινία κινουμένων σχεδίων Rio με τις φωνές των Anne Hathaway, Jesse Eisenberg και Rodrigo Santoro μεταξύ άλλων.

Το ντεμπούτο της κάνει και η γλυκόπικρη κωμωδία του Darko Lungulov Εδώ και Εκεί στο Βελιγράδι με τους Cyndi Lauper, Mirjana Karanovic και David Thornton αλλά και δύο ελληνικές παραγωγές: το ντοκιμαντέρ Πεθαίνοντας για την Αλήθεια από τους Νίκο Μεγγρέλη και Νίκο Πολίτη και η ταινία της Λάγιας Γιούργου Κόκκινος Ουρανός με τους Αποστόλη Τότσικα, Ορφέα Αυγουστίδη και Pihla Viitala.

Τέλος, η νέα ταινία του σημαντικού δημιουργού Béla Tarr θα παρουσιαστεί αυτή την εβδομάδα στους ελληνικούς κινηματογράφους. Το φιλμ Το Άλογο του Τορίνο εξελίσσεται το 1889, λίγο πριν την οριστική κατάρρευση του Νίτσε προς στην τρέλα και αποτελεί μια αξιόλογη κινηματογραφική σπουδή πάνω στο τέλος του κόσμου.